Οι Χρυσοί Σκούφοι 2024 απονεμήθηκαν στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας τη Δευτέρα 8 Απριλίου, στο ξενοδοχείο 'Athenaeum InterContinental', σε μια απολαυστική τελετή, που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.
Ανάμεσα στα βραβευμένα εστιατόρια, η Μακεδονία είχε τους δικούς της εκπροσώπους.
Τα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο εστιατόρια
'Squirrel'
H μικρή βεράντα με τη θαλασσινή θέα σκηνογραφεί γοητευτικά το κοσμοπολίτικο εστιατόριο του "Danai Beach Resort", όπου ο σεφ Βασίλης Μουρατίδης χειρίζεται με ακρίβεια διεθνείς πρώτες ύλες υψηλών προδιαγραφών, δημιουργώντας πιάτα εκλεπτυσμένα και τολμηρά, όπου η βαθιά γεύση και η υψηλή τεχνική βαδίζουν πλάι- πλάι. Έξοχη λίστα κρασιών (πάνω από 1.600 ετικέτες) με την υπογραφή του head sommelier Απόστολου Πλαχούρα.
'Treehouse'
Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξεχωριστής αισθητικής "Ekies All Senses Resort", σκαρφαλωμένο στα μεγάλα κλαδιά ενός γέρικου πεύκου στην άκρη της αφράτης αμμουδιάς και με θέα τον ρομαντικό ορίζοντα του κόλπου της Βουρβουρούς, συνεχίζει να σκαρφαλώνει στα ύψη της μοντέρνας δημιουργικής κουζίνας. Οδηγός του ο πολυβραβευμένος σεφ Δημήτρης Παμπόρης, που εκφράζει εδώ την αιχμή της μαγειρικής του πρότασης, μέσα από ένα μενού αυθεντικής νοστιμιάς, που συνδυάζει ευρηματικότητα και φινέτσα, με comfort στρογγυλάδα και εξαιρετική πρώτη ύλη.
'Andromeda'
Το κύριο εστιατόριο του ξενοδοχείου "Danai Beach" ξεδιπλώνει τη δράση του σε μια εξαιρετικά ατμοσφαιρική βεράντα που μοιάζει να ίπταται πάνω από την παραλία του πολυτελούς συγκροτήματος. Ο βραβευμένος σεφ του ξενοδοχείου, Βασίλης Μουρατίδης, παρουσιάζει εδώ μια πιο οικεία όψη της μοντέρνας κουζίνας του με έντονα στοιχεία fine dining και επιδόσεις υψηλού επιπέδου. Σέρβις καλού εστιατορίου και αξιοζήλευτη λίστα κρασιών.
Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr