ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Flashback: Η Ρένα Βλαχοπούλου με τον σύζυγό της σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης

Μια ιστορία αγάπης που κράτησε μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος.

Ρένα βλαχοπουλου

Η Ρένα Βλαχοπούλου αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό τόσο για τις ξεχωριστές και κωμικές – κυρίως – ερμηνείες της, όσο και για την μοναδική ιδιοσυγκρασία της προσωπικότητάς της. Ένα ταλέντο μοναδικό και αναντικατάστατο που χάρισε στιγμές γέλιου και βαθιάς συγκίνησης στους θαυμαστές του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου, μια αληθινή show woman που τραγουδούσε και χόρευε, διασκεδάζοντας με την ψυχή της. Η μεγάλη ηθοποιός, ωστόσο, δεν αγαπήθηκε μόνο αλλά και αγάπησε αληθινά, βιώνοντας την χαρά του έρωτα στο έπακρο.

Μπορεί στις ελληνικές ταινίες να αναπαριστούσε κυρίως την "τρελή" σαραντάρα, που ούτε ιδιαίτερες κατακτήσεις είχε, ούτε και φλογερούς έρωτες έζησε, στην πραγματική ζωή όμως η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν γυναίκα μοιραία που ράγιζε καρδιές στο πέρασμα της. Η Ελληνίδα σταρ ανέβηκε τρεις φορές τα σκαλιά της εκκλησίας ντυμένη νυφούλα, την πρώτη μάλιστα στο πλευρό του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Κώστα Βασιλείου, και την δεύτερη δίπλα στον πρωτοπόρο – για την εποχή του – τραπεζίτη Γιάννη Κωστόπουλο. Μέχρι, ωστόσο, να φτάσει στον τρίτο και τελευταίο σύζυγό τηςαπό την γοητεία και την μοναδική φινέτσα της μαγεύτηκαν άνδρες ισχυροί της ελληνικής κοινωνίας, ενώ ανάμεσα στις κατακτήσεις της βρέθηκε και ο Σάχης της Περσίας, Ρεζά Παχλεβί.

Την καρδιά της Ρένας, βέβαια, κατέκτησε στο τέλος ο Γιώργος Λαφαζάνης, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1967 και έζησαν μαζί ευτυχισμένοι, μέχρι που τους χωρίσει ο θάνατός της το 2004. Το πολυαγαπημένο ζευγάρι δεν φοβόταν την λάμψη της δημοσιότητας, αδιαφορώντας παντελώς για τα αδιάκριτα βλέμματα πραγματοποιούσαν συχνά κοινές εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, απολαμβάνοντας σημαντικούς καλλιτέχνες του λαϊκού ρεπερτορίου. Σε μια από αυτές τις νοσταλγικές βραδιές γύρισε τον χρόνο πίσω η δημοσιογράφος και συλλέκτρια σπάνιων ντοκουμέντων, Έλενα Μακρή – Λυμπέρη, δημοσιεύοντας ένα ασπρόμαυρο κλικ του ζευγαριού συντροφιά με τον Γιώργο Ζαμπέτα.

"Το ζευγάρι που παντρεύτηκε το 1967 ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα του καλλιτεχνικού χώρου. Έμειναν μαζί ως το τέλος της ζωής της ηθοποιού το 2004, με τον σύζυγό της να την ακολουθεί 6 χρόνια αργότερα. Στα χρόνια του γάμου τους ο Γιώργος Λαφαζάνης ποτέ δεν αποκαλούσε τη σύζυγο του Ρένα, την φώναζε πάντα Ειρήνη. Έλεγε ότι αισθανόταν πως η η Ρένα ανήκει σε όλο τον κόσμο ενώ η Ειρήνη ανήκει μόνο σ’ εκείνον" σημειώνεται μεταξύ άλλων στην λεζάντα της δημοσίευσης.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

01 Ιουν 2024

Yves Saint Laurent: "Έχω ζήσει την απατηλή φιλία των ναρκωτικών, τη φυλακή της κατάθλιψης και των ψυχιατρείων"

Ο άνθρωπος που άλλαξε τον τρόπο που ντύνονται οι γυναίκες έφυγε σαν σήμερα, αλλά θα τον θυμόμαστε κάθε φοιρά που βλέπουμε ένα υπέροχο θηλυκό Smoking Suit.

01 Ιουν 2024

Κατερίνα Γώγου: Το κορίτσι των ταινιών του Φίνου που έγινε η πιο θλιμμένη ποιήτρια της Ελλάδας

"Άσκησα την όραση μου για μακριά κι έχασα τα κοντινά μου". Ένα συγκλονιστικό απόσπασμα της ηθοποιού και ποιήτριας που γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 1940.

Περισσότερα από

Stories

31 Μαϊ 2024

Την ημέρα που ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο ξάπλωσαν στο κρεβάτι και τρέλαναν τους δημοσιογράφους

Πλήθος ανθρώπων του Τύπου έσπευσαν να τους συναντήσουν, ελπίζοντας σε κάποια ερωτική αποκλειστικότητα, εκείνοι όμως ήθελαν κάτι άλλο να τους πουν.

30 Μαϊ 2024

"Η Αλίκη τότε μεγάλωνε και άρχιζε να κουνιέται το κρέας στα χέρια της"

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, "το πιο λαμπρό αστέρι" του ελληνικού κινηματογράφου, είχε τα μυστικά της για τη συνταγή της επιτυχίας

30 Μαϊ 2024

"Ευτυχία είναι ό,τι έφαγα για μεσημεριανό: Πεπόνι με ζαμπόν, αλμυρό και γλυκό, χαρά και θλίψη"

Όταν η Ανιές Βαρντά ρωτήθηκε τι σημαίνει ευτυχία, η απάντησή της φανέρωσε ένα δείγμα της ιδιοφυΐας της "γιαγιάς του Νέου Κύματος".

29 Μαϊ 2024

Υπόθεση Ασούντα: Η αληθινή ιστορία της δωδεκάχρονης Ασούντα, που δολοφονήθηκε από τους θετούς γονείς της

Η νέα τηλεοπτική σειρά θρίλερ "The Asunta Case" του Netflix αποκαλύπτει ένα από τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Ισπανία και συγκλόνισαν την κοινή γνώμη το 2013.

29 Μαϊ 2024

Γιώργος Μαζωνάκης, Δέσποινα Βανδή και η έγκυος Ελένη Μενεγάκη

20 χρόνια πριν σε μια κοινή έξοδο, μας θυμίζουν πόσο λαμπεροί ήταν. Και παραμένουν.

29 Μαϊ 2024

Τζένη Καρέζη & Κώστας Καζάκος: Ο κεραυνοβόλος έρωτας που γεννήθηκε μέσα από μία παρτίδα τάβλι

Βρήκαν τον πραγματικό έρωτα, μέσα από απλά καθημερινά πράγματα.

29 Μαϊ 2024

"Τόσα καλοκαίρια": Το πρώτο ελληνικό τραγούδι που έγινε βίντεο κλιπ με φόντο τα ειδυλλιακά τοπία της Ύδρας

Το soundtrack της ταινίας "Γοργόνες και Μάγκες", που ερμήνευσε ο Δάκης, που έφυγε σαν σήμερα-άφησε το δικό του μοναδικό στίγμα στην ελληνική μουσική βιομηχανία.

28 Μαϊ 2024