Δροσερό και λαμπερό, το νέο συλλεκτικό άρωμα "Arancia La Spugnatura" της σειράς "Blu Mediterraneo" του οίκου Acqua di Parma τονώνει τις αισθήσεις και εκπλήσσει ευχάριστα, όπως οι ακτίνες του ζεστού ιταλικού ήλιου. Τι είναι αυτό όμως που κάνει τη νέα δημιουργία του αρωματοποιού François Demachy τόσο ξεχωριστή; Ο οίκος χρησιμοποιεί την παραδοσιακή μέθοδο εκχύλισης La Spugnatura, που ασκείται πλέον από ελάχιστους τεχνίτες σε ένα ιδιαίτερο είδος πορτοκαλιού, το Arancia Vaniglia, από την "πόλη των πορτοκαλιών" Riberta της Ιταλίας. Αυτή η ποικιλία διαθέτει κάτι το οσφρητικά οξύμωρο, καθώς συνδυάζει τη φρεσκάδα των πορτοκαλιών με τη σαγηνευτική γλυκύτητα της βανίλιας.
Η μέθοδος εκχύλισης La Spugnatura, το όνομα της οποίας προέρχεται από τη λέξη
"spugna", δηλαδή "σφουγγάρι", αποτελεί μια παλιά artisanal τεχνική, όπου η εκχύλιση των αιθέριων ελαίων γίνεται εξ ολοκλήρου με το χέρι.
Διαβάστε περισσότερα στο harpersbazaar.gr