ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτό είναι το νέο μακιγιάζ για το φθινόπωρο. Και είναι πιο λαμπερό από ποτέ.

Υποδέξου τη νέα σεζόν με τα πιο λαμπερά και σύγχρονα make up looks.

Καθώς η εποχή αλλάζει είναι ώρα να προσαρμόσεις το μακιγιάζ σου ώστε να είναι φωτεινό, γοητευτικό αλλά να ακολουθεί και τις νέες τάσεις. Δες πως θα προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου, ποια χρώματα να επιλέξεις και πως να εφαρμόσεις άψογα το eyeliner για να δημιουργήσεις τα πιο εντυπωσιακά και φρέσκα looks του φθινοπώρου.

Η τέλεια βάση

Δεν μπορείς να έχεις ποτέ σωστό μακιγιάζ αν δεν έχεις δημιουργήσει πρώτα τον σωστό καμβά, την άψογη βάση πάνω στην οποία θα δουλέψεις. Το μυστικό λοιπόν είναι, πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου, να ενυδατώσεις καλά την επιδερμίδα σου ώστε να είναι απαλή και ομοιόμορφη. Επιστράτευσε έναν ορό με υαλουρονικό οξύ και συνδύασέ τον με την ενυδατική που ταιριάζει στον δικό σου τύπο δέρματος. Για έξτρα τόνωση δοκίμασε μασάζ με ένα face roller το οποίο θα έχεις πρώτα βάλει στο ψυγείο για λίγα λεπτά. Αν δεν έχεις roller μπορείς πάντα να δοκιμάσεις δύο μεταλλικά κουτάλια με τα οποία θα κάνεις μασάζ με απαλές, ανοδικές κινήσεις.

Το σωστό foundation

Αφού προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου μπορείς να περάσεις στην εφαρμογή του foundation. Καθώς ο καιρός δροσίζει το δέρμα έχει ανάγκη από πιο πλούσιες και ενυδατικές υφές. Δοκίμασε ένα υγρό foundation με ματ ή λαμπερή υφή – ανάλογα τον τύπο της επιδερμίδας σου και το επιθυμητό αποτέλεσμα – και άπλωσέ το με ένα πινέλο ή με τα δάχτυλά σου. Απόφυγε τη χρήση πούδρας για να έχεις πιο λαμπερό, φρέσκο αποτέλεσμα και χρησιμοποίησε ένα σφουγγαράκι για να απομακρύνεις τυχόν λιπαρότητα από συγκεκριμένα σημεία.

Ο συνδυασμός των ρουζ

Γνωρίζεις σίγουρα την σημασία του ρουζ που δίνει φυσική λάμψη στα ζυγωματικά. Αν όμως συνδυάσεις δύο αποχρώσεις, μία πιο σκούρα και μια πιο φωτεινή, μπορείς να έχεις ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε τη σκούρα απόχρωση κάτω από τα ζυγωματικά για να κάνεις ελαφρύ contouring και, στη συνέχεια, εφάρμοσε ένα ρουζ σε πιο ανοιχτό ροζ ή κοραλί τόνο πάνω στα μήλα για να δώσεις φως στην περιοχή. Χρησιμοποίησε ένα πινέλο για να αναμίξεις καλά τα δύο ρουζ και να μην ξεχωρίζουν τα όρια τους. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ρουζ σε σκόνη αλλά σίγουρα τα ρουζ με υφή κρέμας αναμιγνύονται πιο εύκολα.

Η ένταση στο βλέμμα

Αν θέλεις να ακολουθήσεις τις τάσεις της νέας σεζόν θα χρειαστείς οπωσδήποτε ένα eyeliner. Είναι το απόλυτο trend σε κάθε μορφή του, κλασικό cat eye, ανατρεπτικό graphic look, σκοτεινό grunge αλλά και σε παστέλ αποχρώσεις. Εννοείται πως αν έχεις την απαραίτητη δεξιότητα μπορείς να εμπνευστείς από τα looks των fashion shows και να δημιουργήσεις εντυπωσιακές εμφανίσεις. Αν πάλι διστάζεις να πειραματιστείς με το eyeliner μπορείς πάντα να επιλέξεις αυτό που περισσότερο σε διευκολύνει – μολύβι, στυλό, πινελάκι – και να δημιουργήσεις ένα πιο κλασικό look. Μια άλλη επιλογή για να ακολουθήσεις τα trends αλλά με ασφάλεια είναι να επιλέξεις ένα μολύβι ματιών σε ζωηρή απόχρωση και να το χρησιμοποιήσεις κατά μήκος των βλεφαρίδων. Συνδύασέ το με έντονη μαύρη μάσκαρα και έχεις εύκολα και γρήγορα ένα πολύ φρέσκο look.

Το μολύβι χειλιών

Είναι η μεγάλη επιστροφή της σεζόν, το μολύβι με το οποίο δημιουργείς περίγραμμα στα χείλη και το οποίο για χρόνια ήταν σε δεύτερο πλάνο. Μπορεί – και έπρεπε – να το χρησιμοποιούσες για να έχεις πιο σταθερό και καλοσχηματισμένο κραγιόν όμως δεν έπρεπε να ξεχωρίζει. Όμως οι νέες τάσεις θέλουν το μολύβι για τα χείλη να είναι έντονο, το περίγραμμα να φαίνεται καθαρά και, στο εσωτερικό να εφαρμόζεται το κραγιόν. Δοκίμασε το look συνδυάζοντας ένα μολύβι σε απόχρωση κοντά στη φυσική των χειλιών σου με ένα ενυδατικό κραγιόν. Εφάρμοσε το μολύβι στην επιφάνεια των χειλιών και, στη συνέχεια, σχημάτισε το περίγραμμά τους. Φόρεσε ένα λαμπερό ενυδατικό κραγιόν στην ίδια ή λίγο πιο φωτεινή απόχρωση από αυτή του μολυβιού.






Read Next

Περισσότερα από

Ομορφιά

26 Απρ 2024

Ραγάδες, κηλίδες ή ατέλειες από τον ήλιο; Με αυτά τα bodycare προϊόντα θα έχεις την πιο ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα

Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να δοκιμάσεις αν θες να χαρίσεις άφθονη λάμψη στο σώμα σου.

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.