ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτά τα λάδια θα κάνουν τα μαλλιά σου στιλπνά και πλούσια

Οι Skingurus φροντίζουν για τα "πλούσια ελέη" σου και σου εξηγούν γιατί τα λάδια κάνουν καλό στα μαλλιά σου

Αυτά τα λάδια θα κάνουν τα μαλλιά σου στιλπνά και πλούσια

Από την Λένα Ιωαννίδου των Skingurus

Σε τέλεια συνάφεια με την τρίχα, τα έλαια, το ισχυρότερο beauty trend των τελευταίων χρόνων, προσφέρουν δύναμη, λάμψη, απαλότητα και προστασία, όχι μόνο στα ταλαιπωρημένα, ξηρά μαλλιά, όπως ίσως νομίζετε, αλλά σε κάθε τύπο, ακόμα και στα λιπαρά. Αρκεί να μάθετε πού και πώς θα τα αξιοποιήσετε!

Από …κεφαλής άρξασθαι

Η υγεία των μαλλιών μας, είναι γνωστό ότι συνδέεται άμεσα με την υγεία του τριχωτού, δηλαδή του δέρματος του κεφαλιού. Γι αυτό, το πιο σημαντικό ίσως «προσόν» των ελαίων είναι η εξυγιαντική, καταπραϋντική, θρεπτική και αναζωογονητική δράση που μπορούν να προσφέρουν στο τριχωτό. Φυτικά έλαια όπως το αμυγδαλέλαιο, το λάδι ελιάς, το αργανέλαιο ή το σησαμέλαιο, σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια, οξυγονώνουν το δέρμα, τροφοδοτούν το βολβό της τρίχας με θρεπτικά συστατικά, τονώνουν τη μικροκυκλοφορία και καταπραΰνουν τους ερεθισμούς.

How to: Μια φορά την εβδομάδα, κάντε για 1-2 λεπτά, μασάζ στο δέρμα του κεφαλιού, με ένα κοκτέιλ ελαίων ή ένα ειδικά σχεδιασμένο προϊόν για την ενίσχυση του τριχωτού. Ακουμπήστε τις παλάμες σας στα πλαϊνά του κεφαλιού και με τα δάχτυλά σας ανασηκώνετε τα μαλλιά-σαν να τα ξεκολλάτε- με κατεύθυνση από τον αυχένα προς τα εμπρός. Αγγίζετε απαλά το δέρμα, χωρίς να ασκείτε μεγάλη πίεση, ούτε να το τρίβετε και μη χρησιμοποιείτε τις παλάμες γιατί η τρίχα σπάει. Το μασάζ αυτό θα βοηθήσει την καλύτερη διείσδυση των ελαίων και συγχρόνως θα σας χαλαρώσει.

Αυτά τα λάδια θα κάνουν τα μαλλιά σου στιλπνά και πλούσια
Kerastase Elixir Ultime, διφασικό ελιξίριο ελαίων για όγκο στα λεπτά μαλλιά

Φράγμα προστασίας

Ο ιδανικός τρόπος προστασίας των μαλλιών από την υγρασία και τις εξωτερικές επιθέσεις, είναι το φυσικό φράγμα που σχηματίζουν -λόγω της σύστασής τους- τα φυτικά έλαια, ανάμεσα στην τρίχα και το περιβάλλον . Σύμφωνα με τους κομμωτές, δεν υπάρχει χειρότερος εχθρός για τα μαλλιά από το νερό! Η τρίχα απορροφά σαν σφουγγάρι την εξωτερική υγρασία και τα λέπια της «ξεκολλούν», επιτρέποντας στις ελεύθερες ρίζες να διεισδύσουν, να προκαλέσουν φθορά στον φλοιό της και να οξειδώσουν το χρώμα της. Τα φυτικά έλαια, χάρη στα βιομιμητικά συστατικά τους -μιμούνται τη δράση του υδρολιπιδικού φιλμ της τρίχας-, προσκολλώνται στην κερατίνη της τρίχας και «επανασυγκολλούν» τα λέπια της, θωρακίζοντάς την απέναντι στο νερό και το περιβάλλον. Πολλά από τα έλαια που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι εμπλουτισμένα με αντιοξειδωτικές βιταμίνες και φίλτρα UV και έχουν ανάλαφρη φόρμουλα, που δεν βαραίνει την τρίχα, για να χρησιμοποιούνται εύκολα από κάθε τύπο μαλλιών.

Tip: Το γεγονός ότι η προστασία που παρέχουν στην ουσία είναι μηχανική –ένα φιλμ καλύπτει την επιφάνεια της τρίχας- μας επιτρέπει, σε καταστάσεις SOS, να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε έλαιο έχουμε στη διάθεσή μας– ακόμα και το κοινό ελαιόλαδο από την κουζίνα μας.

Klorane Huile de Mangue, θρεπτικό, επανορθωτικό λάδι για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά με έλαιο μάνγκο και προστασία UV

Ένα βήμα πριν το λούσιμο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευεργετικό από μια μίνι θεραπεία με έλαια, πριν το λούσιμο. Τα ευεργετικά τους συστατικά, χάρη στη «συγγένειά» τους με τη δομή της τρίχας, την τρέφουν, την αναζωογονούν, επανορθώνουν τις φθορές της και κλείνουν τα λέπια της. Επιπλέον, βοηθούν να απομακρυνθούν πιο εύκολα, τα κατάλοιπα των προϊόντων styling. Τα μαλλιά μετά το λούσιμο, δείχνουν πιο πυκνά, πιο στιλπνά και κυρίως, πιο ανθεκτικά –με λιγότερα σπασίματα δηλαδή- απέναντι στην ταλαιπωρία που πιθανότατα θα τα υποβάλλουμε με τη θερμότητα του σεσουάρ, το βούρτσισμα και το φορμάρισμα…

How to: Αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά και ταλαιπωρημένα, χρησιμοποιήστε 1 φορά την εβδομάδα μικρή ποσότητα φυτικού ελαίου-ή συνδυασμό ελαίων- και κάνοντας μασάζ τούφα-τούφα, απλώστε το ομοιόμορφα στα μήκη και στις άκρες των μαλλιών . Αφήστε το να δράσει από 20 λεπτά έως 1 ώρα, σαν μάσκα, έχοντας τυλίξει το κεφάλι σας με μια ζεστή πετσέτα και μετά λουστείτε με ένα ήπιο σαμπουάν. Στα κανονικά ή λιπαρά μαλλιά, ακολουθήστε την ίδια ακριβώς διαδικασία αλλά 1 φορά το μήνα.

Rene Furterer, Kerite, λάδι θρέψης και επανόρθωσης με έλαιο καριτέ για πολύ ξηρό τριχωτό και ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά

Πειθαρχία στα μήκη…

Η καθημερινή χρήση ενός κοκτέιλ πλούσιων φυτικών ελαίων (από καρύδα, φύτρο καλαμποκιού, πρακάξι κλπ ) στα απείθαρχα μαλλιά που φριζάρουν, είναι σίγουρο ότι θα τα επαναφέρει στην τάξη, θα τα λειάνει και επιπλέον, θα τους προσφέρει εντυπωσιακή λάμψη και απαλότητα. Αν η τρίχα είναι λεπτή, αναζητήστε έλαια με πιο ανάλαφρη σύσταση (π.χ. καμέλια ή αργκάν) ή περιορίστε τη χρήση τους στις άκρες.

Ελιξίριο …των άκρων

Όλοι οι κομμωτές συμφωνούν: δεν υπάρχει πιο ευεργετικό προϊόν για τις κατεστραμμένες άκρες των μαλλιών από μια θεραπεία επανόρθωσης με φυτικά έλαια, πλούσια θρεπτικά συστατικά , ιδίως σε λιπαρά οξέα, όπως είναι έλαιο από το κουκούτσι του βερίκοκου ή του σταφυλιού, το έλαιο χοχόμπα και το αμυγδαλέλαιο. Μολονότι δεν μπορούν να αναπλάσουν τα φθαρμένα λέπια της τρίχας, χάρη στην ικανότητά τους - όπως ήδη αναφέραμε-να τα «επανασυγκολλούν» και να τα προστατεύουν από την τριβή, η όψη και η υφή των μαλλιών βελτιώνονται ορατά.

How to: Μισή ώρα πριν το λούσιμο, απλώστε στις άκρες και στα μήκη των μαλλιών –ή μόνο στις άκρες αν η τρίχα είναι λεπτή - μικρή ποσότητα ελαίου και με απαλές μαλάξεις βοηθήστε το να διεισδύσει στην τρίχα. Εναλλακτικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε νωπά μαλλιά – το νερό βελτιώνει τη διείσδυση- ή να το αναμίξετε με μια μάσκα εντατικής αναδόμησης, αν τα μαλλιά σας είναι πολύ ταλαιπωρημένα.

Phyto Paris, Phytopolleine, ελιξίριο αιθερίων ελαίων ευκαλύπτου, δενδρολίβανου, φασκόμηλου και κυπαρισσιού για την τόνωση και εξυγίανση του τριχωτού
Kiehl's Magic Elixir, συμπυκνωμένο λάδι αναδόμησης για μαλλιά και τριχωτό, με φύλλα δενδρολίβανου και έλαιο αβοκάντο
Pantene Pro-V , ξηρό λάδι με έλαιο αργκάν για απαλότητα στα ατίθασα μαλλιά με ξηρές άκρες
Apivita Nature's Hair Miracle, λάδι ενδυνάμωσης και προστασίας της χλωρίδας του τριχωτού με αντιμικροβιακό εκχύλισμα πρόπολης και μείγμα φυτικών και αιθερίων ελαίων, χωρίς σιλικόνη

Schwarzkopf Gliss Thermo- Protect, λάδι προστασίας από τη θερμότητα του σεσουάρ με 8 θρεπτικά έλαια, για όλους τους τύπους μαλλιών
Moroccan Oil Treatment Light, ανάλαφρο λάδι περιποίησης και λάμψης με έλαιο αργκάν για λεπτά, ανοιχτόχρωμα μαλλιά
Garnier Botanic Therapy, ανάλαφρο λάδι περιποίησης με έλαια αργκάν και καμέλιας για όλους τους τύπους των μαλλιών
Matrix, Oil Wonders, Egyptian Hibiscus, λάδι προστασίας χρώματος για βαμμένα μαλλιά με έλαιο ιβίσκου
Orzene Μπύρας, Optimum Oil Repair . λάδι αναδόμησης και θρέψης για καταπονημένα, ξηρά μαλλιά με σύμπλεγμα ελαίων
Saryna Key. Pure African Shea Oil, λάδι ενυδάτωσης και ενίσχυσης της κερατίνης της τρίχας με έλαιο από βούτυρο Καριτέ

Read Next

23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

Περισσότερα από

Ομορφιά

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.