ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τι συνέβη όταν άφησα το AI να με ντύσει για μία εβδομάδα;

Άφησα μία εφαρμογή styling με τεχνολογία AI να αποφασίσει τα outfits μιας (εργάσιμης) εβδομάδας αντί για εμένα και να τι έγινε.

φιλιππα

Γράφοντας πριν λίγο καιρό για την τάση του wardrobe-tracking ανακάλυψα ότι υπάρχουν εφαρμογές οι οποίες, μέσω τεχνολογίας AI, μπορούν να κάνουν styling σε σένα αντί για εσένα.

Πάει κάπως έτσι: Φωτογραφίζεις όλα τα items της ντουλάπας σου, πανωφόρια, φούστες, φορέματα, παντελόνια, παπούτσια, τσάντες, κοσμήματα, ανεβάζεις τις φωτογραφίες στην εφαρμογή, γράφεις τύπο ενδύματος, brand, μέγεθος και - αν θες, θα μιλήσουμε παρακάτω γι αυτό - κόστος και το app "ματσάρει” τα κομμάτια μεταξύ τους προτείνοντάς σου άπειρους συνδυασμούς. Εσύ πατάς ένα κουμπάκι "suffle”, σαν εκείνο που ανακατεύει τα τραγούδια στο Spotify κι αυτό συνθέτει outfits.

Έπειτα, μπορείς να διαλέξεις το outfit που σου αρέσει, να το επεξεργαστείς αν κάτι δεν σου κολλάει με τίποτα, να το προσθέσεις στο ημερολόγιό σου κι έτσι μαγικά να δώσεις απάντηση στο αιώνιο ερώτημα: "Τι να φορέσω σήμερα;”. Μοιάζει απελευθερωτικό, σωστά; Επιτέλους, ζεις τη στιγμή που το AI στην υπηρεσία του ανθρώπου δίνει λύσεις. Τώρα, αντί να στέκεσαι απελπισμένη μπροστά από την ντουλάπα, έχεις χρόνο να πλύνεις πιάτα για να μην τα βρεις το απόγευμα, ή να ετοιμάσεις το κολατσιό σου πριν φύγεις για τη δουλειά.

Λοιπόν, για μένα λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Λατρεύω να φτιάχνω το outfit της επόμενης ημέρας στο μυαλό μου. Διασκεδάζω. Μου φαίνεται σαν συναρπαστικό παιχνίδι. Εμπνέομαι από ταινίες και σειρές, από γυναίκες που θαυμάζω, κι από άλλες που μου είναι αδιάφορες αλλά το στιλ τους "σήμερα κάτι μου είπε”, δανείζομαι από εικόνες της ποπ κουλτούρας, τρώω κόλλημα με συγκεκριμένες δεκαετίες, "τσιμπάω” εκείνο που νιώθω ότι μπορώ να υποστηρίξω απ' οτιδήποτε με εντυπωσιάζει στιλιστικά και φυσικά, αγαπώντας όλα μου τα ρούχα, από το φθηνότερο στο ακριβότερο δημιουργώ στο κεφάλι μου νέους συνδυασμούς. Έτσι, υπήρξα αρκετά σκεπτική στο αν αντέχω να αφήσω το ΑΙ να μου στερήσει όλη αυτή τη χαρά.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ όμως το έκανα. Επί ένα Σαββατοκύριακο φωτογράφιζα την ντουλάπα μου και για μία εργάσιμη εβδομάδα, δηλαδή για πέντε ημέρες, άφησα το AI να πάρει τις αποφάσεις. Ακολουθεί λοιπόν το τι συνέβη στιλιστικά, αλλά και συναισθηματικά.

Look 1 - Και cozy και business chic

Τι συνέβη όταν άφησα το AI να με ντύσει για μία εβδομάδα;

Για την πρώτη μέρα της εβδομάδας το AI αποφάσισε να μου φορέσει ένα office look προσαρμοσμένο μάλιστα στις τρέχουσες καιρικές συνθήκες. Διάλεξε ένα μπορντό πλεκτό ζιβάγκο, την αγαπημένη μου δερμάτινη pencil φούστα και knee-high δερμάτινες μπότες.

Είναι αυτό ένα outfit που θα σκεφτόμουν κι εγώ: Σίγουρα. Ωστόσο, εκνευρίζομαι να φοράω χοντρά πλεκτά μέσα από τόσο στενές φούστες, καθώς διαγράφονται και δημιουργούν περιττούς όγκους, οπότε ας πούμε ότι το ΑΙ με έβγαλε λίγο από το comfort zone μου. Αισθητικά πάντως, είναι εντελώς "εγώ”.


Τι πήγε στραβά: Παρόλο που στην ψηφιακή μου ντουλάπα έχω βάλει πανωφόρια και αξεσουάρ, το app δεν μου εμφάνισε τίποτα από τα δύο. Έχει επιλογές για outfits με δύο, τρία ή τέσσερα items, στην τελευταία όμως, όταν κάνεις suffle, πολλές φορές θα σου βγάλει για παράδειγμα στη στήλη του outfit, δύο πουλόβερ, αντί για πανωφόρι, top, bottom, παπούτσια. Κάτι διαβάζει λάθος εδώ.

Πώς ένιωσα: Οικεία, ελάχιστα άβολα για το πουλόβερ μέσα από τη φούστα και, ε, λίγο βαρέθηκα.

Look 2 - Βohemian Raspody

AI FASHION

Την Τρίτη το app αποφάσισε ότι έχουμε σχεδόν άνοιξη και επέλεξε για μένα ένα σιφόν σομόν πουκάμισο με εντυπωσιακά μανίκια και δέσιμο στο λαιμό, το οποίο και έκανα φιόγκο για να ακολουθήσω το hot right now "bow trend”, μία υπέροχη φλοράλ φούστα και λουστρινένια μπορντό ankle boots.

Είναι αυτό ένα outfit που θα σκεφτόμουν κι εγώ: Το έχω δημιουργήσει ήδη.

Τι πήγε στραβά: Από τη μία μπορούμε να πούμε ότι η εφαρμογή με διάβασε σωστά, από την άλλη πρόκειται για έναν ασφαλή για τα δεδομένα μου συνδυασμό, δεν μου προσφέρθηκε κάτι καινούργιο ως πρόταση εδώ. Παρόλα αυτά, θα σταθώ στο γεγονός ότι εκτός των παπουτσιών όλο το outfit αποτελείται από vintage findings.

Διάβασε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Read Next

26 Απρ 2024

Πώς θα δημιουργήσεις τα πιο εντυπωσιακά bohemian chic looks για την άνοιξη σύμφωνα με την Τζωρτζίνα Λιώση

Οι πιο κομψοί συνδυασμοί που μπορείς να δημιουργήσεις φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι.

25 Απρ 2024

Στην γκαρνταρόμπα μίας fashion expert: Η Κατερίνα Ευαγγελινού προτείνει πως να είμαστε κομψές 24/7

Οι στιλιστικές επιλογές της Κατερίνας Ευαγγελινού από το answear.gr πρόκειται να σε εμπνεύσουν να ανανεώσεις το στιλ σου.

Περισσότερα από

Μόδα

25 Απρ 2024

Το dress code είναι "κομψή σε κάθε ανοιξιάτικη περίσταση" και η Μαρία Παπαγεωργίου προτείνει τα πιο χρήσιμα styling tips για να το πετύχεις

Η κομψότητα είναι μία επιλογή που μπορείς να κάνεις σε κάθε ανοιξιάτικη περίσταση και η Μαρία Παπαγεωργίου το αποδεικνύει.

24 Απρ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Πώς φόρεσε το οικονομικό λεοπάρ φόρεμα από τα Zara

Η Ελένη Μενεγάκη λέει "ναι" στο διαχρονικό λεοπάρ φόρεμα, και μας θυμίζει γιατί το αγαπάμε τόσο πολύ

24 Απρ 2024

Πώς θα συνδυάσεις τα πιο stylish looks με τα πιο κομψά παπούτσια της άνοιξης σύμφωνα με την Κέισι Μίζιου

Τα looks και τα παπούτσια με τα οποία θα δημιουργήσεις επίκαιρες και κομψές εμφανίσεις.

24 Απρ 2024

Το lookbook της άνοιξης: Η Αναστασία Παντούση δίνει την έμπνευση για να δημιουργήσεις τις πιο κομψές εμφανίσεις

Η Αναστασία Παντούση με τα ρούχα και αξεσουάρ που αξίζει να προσθέσεις στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

24 Απρ 2024

Το Chic Travel Style της Χρυσιάννας Ανδριοπούλου: Οι βαλίτσες και οι τσάντες ταξιδιού που επιλέγει

Τα είδη ταξιδιού που διαμορφώνουν τις τάσεις στη μόδα του chic traveling.

23 Απρ 2024

4 στιλιστικές συμβουλές για να δημιουργήσεις τα πιο κομψά και άνετα ανοιξιάτικα looks σύμφωνα με την Ελίνα Παπίλα

Η Ελίνα Παπίλα προτείνει τα must have κομμάτια της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας.

22 Απρ 2024

Λουλούδια, χρώματα και λάμψη: Η Αντιγόνη Νεοφύτου προτείνει τα πιο stylish looks για την άνοιξη

Η ηθοποιός δοκιμάζει επίκαιρα και διαχρονικά κομμάτια δημιουργώντας κομψά outfits για την άνοιξη.

21 Απρ 2024

Μαρινιέρα + denim: Η Σοφία Καρβέλα φόρεσε τη μαρινιέρα με τον πιο ανοιξιάτικο τρόπο

Το ανοιξιάτικο outfit της Σοφίας Καρβέλα που θέλουμε να υιοθετήσουμε

20 Απρ 2024

Πήραμε μία γεύση από τα σανδάλια που θα φοράμε όλο το καλοκαίρι

Ξαφνικά μύρισε καλοκαίρι και εμείς ήδη οργανώνουμε τη γκαρνταρόμπα της θερινής εποχής.