ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ο κόσμος διψά για ρούχα με μαγεία και συναίσθημα και τα luxury brands θα επανέλθουν σύντομα»

Η Creative Director του Dior, Maria Grazia Chiuri μίλησε για την επιστροφή του οίκου στα fashion shows μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και τη νέα κανονικότητα.

«Ο κόσμος διψά για ρούχα με μαγεία και συναίσθημα και τα luxury brands θα επανέλθουν σύντομα»

Στην Απουλία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο fashion show του Dior μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Την επίσημη ανακοίνωση έκαναν η Creative Director, Maria Grazia Chiuri και ο CEO, Pietro Beccari του οίκου κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης, με θέμα τις νέες κολεξιόν του Christian Dior, «Paris House’s Cruise» και Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021.

Το μεγάλο σόου θα διεξαχθεί στις 22 Ιουλίου στην Piazza del Duomo, στην μικρή πόλη Λέτσε της περιφέρειας Απουλίας στην Ιταλία, ενώ τον Σεπτέμβριο ο οίκος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει κανονικά την επίδειξη στο Παρίσι, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την επιστροφή των επιδείξεων μόδας μετά την πανδημία του κορονοϊού, που έχει ωθήσει πολλούς πολυτελείς οίκους να προχωρήσουν σε μεγάλες αλλαγές σχετικά με τα fashion shows, αλλά και τον αριθμό των νέων κολεξιόν που λανσάρουν ανά έτος.

Η Cruise collection, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο, θα γίνει τον Ιούλιο με προσκεκλημένους λίγους και εκλεκτούς, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την παρουσίαση online. Η παρουσίασή της θα γίνει σύμφωνα με τα αυστηρά πρωτόκολλα και μέτρα υγιεινής της Ιταλίας, τόνισαν, επίσης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

«Ο κόσμος διψά για ρούχα με μαγεία και συναίσθημα και τα luxury labels χρωστούν στους καλλιτέχνες και τους τεχνίτες, που στηρίζονται πάνω σε αυτά για τα προς το ζην, να επανέλθουν στην κανονικότητα όσο γίνεται πιο γρήγορα», επισήμανε η Maria Grazia Chiuri.

«Επιθυμούμε να στείλουμε ένα μήνυμα συμπαράστασης, ελπίδας και αναγέννησης στον κόσμο, στους μεγάλους και μικρούς προμηθευτές. Ακόμα πολλοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν πώς θα επιβιώσουν, συνεπώς αυτή η κίνηση είναι πολύ σημαντική για τους τεχνίτες που χρειάζεται να συντηρήσουμε. Θέλουμε να τους δώσουμε έναν λόγο να ξαναξεκινήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Beccari και πρόσθεσε:

«Επιθυμούμε να στείλουμε ένα μήνυμα συμπαράστασης, ελπίδας και αναγέννησης στον κόσμο, στους μεγάλους και μικρούς προμηθευτές. Ακόμα πολλοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν πώς θα επιβιώσουν, συνεπώς αυτή η κίνηση είναι πολύ σημαντική για τους τεχνίτες που χρειάζεται να συντηρήσουμε. Θέλουμε να τους δώσουμε έναν λόγο να ξαναξεκινήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Beccari και πρόσθεσε: «Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο οίκος Dior θα διοργανώσει ένα τόσο μεγάλο σόου στην Ιταλία. Η στήριξη της Ιταλίας και της περιοχής στην Απουλία, που βρίσκεται στα όρια της πτώχευσης, είναι σημαντική για μας».

Από την πλευρά της, η Chiuri επισήμανε το γεγονός ότι η Απουλία είναι ο τόπος καταγωγής του πατέρα της, ένας τόπος, όπου παραθέριζε ως παιδί, ενώ σήμερα η οικογένειά της διαθέτει σπίτι στην περιοχή. «Είναι πολύ σημαντικό για μένα να τονίσω πόση δεξιοτεχνία υπάρχει στην περιοχή και ότι πρέπει να επενδύσουμε ξανά σε αυτήν. Τόσοι άνθρωποι εξαρτώνται από την δουλειά μας», μοιράστηκε η ίδια.

«Ο κ. Christian Dior ίδρυσε τον οίκο του μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναδεικνύοντας το κουράγιο και την αισιοδοξία, που αποτελούν την ουσία του brand. Είναι στο DNA μας: να σηκωθούμε και να ‘ξυπνήσουμε’ τον κόσμο της μόδας αυτή τη στιγμή. Θα αναγεννηθούμε, ανυψώνοντας τους άλλους», δήλωσαν, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας της μόδας, μετά την κρίση του κορoνοϊού.

Δείτε την περσινή επίδειξη της cruise collection στο Μαρακές:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024

Πώς θα δημιουργήσεις τα πιο εντυπωσιακά bohemian chic looks για την άνοιξη σύμφωνα με την Τζωρτζίνα Λιώση

Οι πιο κομψοί συνδυασμοί που μπορείς να δημιουργήσεις φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι.

25 Απρ 2024

Στην γκαρνταρόμπα μίας fashion expert: Η Κατερίνα Ευαγγελινού προτείνει πως να είμαστε κομψές 24/7

Οι στιλιστικές επιλογές της Κατερίνας Ευαγγελινού από το answear.gr πρόκειται να σε εμπνεύσουν να ανανεώσεις το στιλ σου.

Περισσότερα από

Μόδα

25 Απρ 2024

Το dress code είναι "κομψή σε κάθε ανοιξιάτικη περίσταση" και η Μαρία Παπαγεωργίου προτείνει τα πιο χρήσιμα styling tips για να το πετύχεις

Η κομψότητα είναι μία επιλογή που μπορείς να κάνεις σε κάθε ανοιξιάτικη περίσταση και η Μαρία Παπαγεωργίου το αποδεικνύει.

24 Απρ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Πώς φόρεσε το οικονομικό λεοπάρ φόρεμα από τα Zara

Η Ελένη Μενεγάκη λέει "ναι" στο διαχρονικό λεοπάρ φόρεμα, και μας θυμίζει γιατί το αγαπάμε τόσο πολύ

24 Απρ 2024

Πώς θα συνδυάσεις τα πιο stylish looks με τα πιο κομψά παπούτσια της άνοιξης σύμφωνα με την Κέισι Μίζιου

Τα looks και τα παπούτσια με τα οποία θα δημιουργήσεις επίκαιρες και κομψές εμφανίσεις.

24 Απρ 2024

Το lookbook της άνοιξης: Η Αναστασία Παντούση δίνει την έμπνευση για να δημιουργήσεις τις πιο κομψές εμφανίσεις

Η Αναστασία Παντούση με τα ρούχα και αξεσουάρ που αξίζει να προσθέσεις στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

24 Απρ 2024

Το Chic Travel Style της Χρυσιάννας Ανδριοπούλου: Οι βαλίτσες και οι τσάντες ταξιδιού που επιλέγει

Τα είδη ταξιδιού που διαμορφώνουν τις τάσεις στη μόδα του chic traveling.

23 Απρ 2024

4 στιλιστικές συμβουλές για να δημιουργήσεις τα πιο κομψά και άνετα ανοιξιάτικα looks σύμφωνα με την Ελίνα Παπίλα

Η Ελίνα Παπίλα προτείνει τα must have κομμάτια της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας.

22 Απρ 2024

Λουλούδια, χρώματα και λάμψη: Η Αντιγόνη Νεοφύτου προτείνει τα πιο stylish looks για την άνοιξη

Η ηθοποιός δοκιμάζει επίκαιρα και διαχρονικά κομμάτια δημιουργώντας κομψά outfits για την άνοιξη.

21 Απρ 2024

Μαρινιέρα + denim: Η Σοφία Καρβέλα φόρεσε τη μαρινιέρα με τον πιο ανοιξιάτικο τρόπο

Το ανοιξιάτικο outfit της Σοφίας Καρβέλα που θέλουμε να υιοθετήσουμε

20 Απρ 2024

Πήραμε μία γεύση από τα σανδάλια που θα φοράμε όλο το καλοκαίρι

Ξαφνικά μύρισε καλοκαίρι και εμείς ήδη οργανώνουμε τη γκαρνταρόμπα της θερινής εποχής.