8
SHARES

Και ενώ η νηστεία καλά κρατεί εμείς την απολαμβάνουμε όσο δεν πάει. Γιατί και η νηστεία θέλει την καλοπέρασή της. Υπάρχουν άπειρες συνταγές, στις οποίες δεν χρησιμοποιούνται γαλακτοκομικά προϊόντα και δεν υστερούν σε καμία περίπτωση απ’ αυτές που χρησιμοποιούμε.

Και γιατί όχι η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, να φάμε πιο υγιεινά αλλά και να κάνουμε αποτοξίνωση.

Η μεγαλύτερη φυσικά επιτυχία είναι όταν κάποιος δοκιμάσει το δημιούργημά σου & σου πει…

«Απλά δεν υπάρχει, πως γίνεται χωρίς γάλα, αυγά , βούτυρο & όλα τα σχετικά;».

Και όμως γίνεται να φτιάξεις μπουγάτσα νηστίσιμη η οποία να μη στερείται γεύσης & απόλαυσης. Η διαδικασία μάλιστα είναι πολύ απλή, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μη την φτιάξεις. Τόσο απλή που χωράει σε ένα τόσο μικρό βιντεάκι.

Υλικά (για 8 μερίδες)

2 φύλλα σφολιάτας

1 λίτρο νερό

250γρ. ζάχαρη

250γρ. σιμιγδάλι

2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια

3 βανίλιες

ξύσμα από ένα λεμόνι (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό & τη ζάχαρη.

Τα αφήνουμε να βράσουν λίγο & μόλις λιώσει η ζάχαρη εντελώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το άνθος, τις βανίλιες & το ξύσμα.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα & να γίνει λεία.

Αποσύρουμε από τη φωτιά & την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνουμε την κρέμα & βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας. Αν δεν έχουμε αντικολλητικό χαρτί στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί.

Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου, για να δώσουμε ένα ωραίο σχέδιο στη μπουγάτσα.

Ψήνουμε στους 180º στον αέρα για 30-40΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη & κανελίτσα.

Επίσης εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε & μπουγάτσα με κακάο προσθέτοντας στο μείγμα αντί για άνθος αραβοσίτου 2 κ.σ. κακάο. Στο τέλος πασπαλίζεται με άχνη & κακάο.

 

Συμβουλές

Στο εμπόριο υπάρχουν σφολιάτες χωρίς βούτυρο να φροντίσετε να προμηθευτείτε μία απ’ αυτές για να είναι νηστίσιμη η μπουγάτσα σας.

Αν δεν σας αρέσει το λεμόνι μπορείτε να το παραλείψετε ή να το αντικαταστήσετε με κάτι άλλο.

Η κρέμα πρέπει να κρυώσει τελείως πριν την απλώσουμε πάνω στη σφολιάτα.

Την σερβίρουμε κρύα για να κόβετε & πιο εύκολα.

TAGS