ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το 24ωρο μιας μαμάς 3 παιδιών διαρκεί 36 ώρες

Μια μαμά τριών παιδιών μάς περιγράφει τη ζωή της μέσα από μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας. Ο τίτλος «σούπερ μαμά» της ανήκει.

Το 24ωρο μιας μαμάς 3 παιδιών διαρκεί 36 ώρες

Γράφει η Άννα Αναστασοπούλου

Σε όλα τα σπίτια η μέρα ξεκινάει στις 5-6-7 το πρωί, στο δικό μας ξεκινάει από τις 10:30 το βράδυ, όταν ο αρχηγός της φυλής, δηλαδή εγώ, με τα χρώματα του πολέμου ζωγραφισμένα στο πρόσωπο, αρχίζει να καλεί τα άτακτα πλήθη να πάνε στα κρεβάτια τους. Είναι μια ώρα δύσκολη γιατί εκεί που είσαι πτώμα από την κούραση και ελπίζεις σε μια ώρα ησυχίας, ηρεμίας και οργάνωσης της επόμενης μέρας, πρέπει να κάνεις τον κακό της παρέας. Παίρνω τη ρακέτα στα χέρια και ετοιμάζομαι να αποκρούσω όλες τις δικαιολογίες και τις γλύκες που οι παιδούλες -ενίοτε και τερατούλες-, έχουν έτοιμες από καιρό. Σα να γεννήθηκαν με τις δικαιολογίες στο στόμα ένα πράγμα. Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων και διάφορα «νόστιμα» κλισέ που όλες οι μάνες απαντάμε, πάνε στο δωμάτιο για ύπνο. Τάχαμου τάχαμου. Λες και δε ξέρω πως το ξενυχτάνε μιλώντας, για τουλάχιστον μια ώρα ακόμα, νομίζοντας πως εμείς, εκεί έξω, γεννηθήκαμε εχθές.

Eτοιμάζουν πρωινό και δώσ’ του κουβέντα, πολύ κουβέντα. Τα νέα του δημοτικού και του γυμνασίου της περιοχής μας σε τίτλους.

Ώρα 5:45 αχάραγα, από το μέσα δωμάτιο, ακούγεται ξυπνητήρι με τρελή ροκιά που δεν ταιριάζει καθόλου με τα πουλάκια και τα τρεχούμενα νερά που θα ήθελα να ακούσω για να ξυπνήσω. Σηκώνομαι με μαλλί ζούγκλα Αμαζονίου και με αυτοποιημένο σύστημα πηγαίνω προς τον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος. Έχω δεν έχω ανοίξει ακόμα το μάτι μου, ίσως και να υπνοβατώ εντέλει, μπαίνω στο δωμάτιο των κοριτσιών με την απορία «γιατί έτσι νωρίς βρε παιδιά; Γιατί; Αφού το λεωφορείο θα περάσει στις οκτώ».

Μάταια προσπαθώ να συνεννοηθώ, τα κορίτσια με προσπερνούν σαν να μην υπάρχω, διαλέγουν ρούχα ανακατεύοντας, με άνεση, την ντουλάπα, ρίχνουν μια τελευταία ματιά στα βιβλία μονολογώντας το πρόγραμμα του σχολείου… α, και η μαμά εδώ… τι χαμπάρια μάνα; Τσίμπημα φιλικό στο μάγουλο. Η μάνα κάδρο τύπου Τζοκόντα.

Το 24ωρο μιας μαμάς 3 παιδιών διαρκεί 36 ώρες

Ήσυχα-ήσυχα παίρνω το δρόμο για την κουζίνα, ίσως ένας κόκκος καφέ να βοηθούσε την κατάσταση. Με το που βάζω το μπρίκι στη φωτιά τσουπ, να τες και οι πέρδικες. Φρέσκες φρέσκες, μες την καλή χαρά, έρχονται και μ’ αγκαλιάζουν, ετοιμάζουν πρωινό και δώσ’ του κουβέντα, πολύ κουβέντα. Τα νέα του δημοτικού και του γυμνασίου της περιοχής μας σε τίτλους. Μου υπενθυμίζουν το μ.σ (μετά σχολείου) πρόγραμμα μήπως και ξεχαστώ στη δουλειά και δεν γίνει το ντελίβερι τέκνων στην ώρα του. Τελευταία ερώτηση πριν κλείσει η πόρτα για να πάνε στη στάση: «τι θα φάμε το μεσημέρι;» Απάντηση δικιά μου: «ότι βγάλει η κατσαρόλα. Καλημέρα σας».

Φτιάχνω δεύτερο καφέ διότι υπάρχει και δεύτερος γύρος ξυπνήματος. Εκεί το ξυπνητήρι έχει άλλους ήχους, πιο ζεν. «Ζεν, ζεν, ζεν σέλω να σηκωσώ».

Μα πώς να σηκωθείς κουκλίτσα μου που έβλεπες ταινία μέχρι τις 3 το πρωί; Μετά από πολλά κλεισίματα ξυπνητηριού σηκώνεται, ντύνεται και φεύγει για τη δουλειά με μια σκέτη καλημέρα.

Ώρα 6:00 μ.μ, επιστροφή σπίτι αφήνω τσάντα, παίρνω παιδί, το τσεκάρω αν είναι το σωστό.

Αχ κοπελιά, δεν είμαι η κόρη του Ωνάση αλλά του Θανάση. Και αφού το σπίτι έχει αδειάσει συνεχίζω το πρόγραμμα με αμείωτο ενδιαφέρον. Ανοίγω παράθυρα, λέω ένα μπονζούρ στον καθρέφτη, διότι τώρα ξύπνησα, βάζω κρέμα προσώπου, #γιατηρυτιδαρεγαμωτο#, λέω κι ένα φτούσου κοριτσάρα μου και φεύγω από το είδωλο.

Κουζίνα, φαγητό για το μεσημέρι, πλυντήριο ρούχων, ένα την ημέρα απαραίτητα, συμμάζεμα σαλονιού, κλεφτή ματιά στο ημερήσιο πρόγραμμα και βουρ για τη δουλειά.

Άγονη γραμμή εδώ που μένω, για 7,5 χιλιόμετρα παίρνω 2 λεωφορεία, το καλό είναι πως αν κάποιο δεν το προλάβω ρίχνω περπάτημα έτσι για το fitness της υπόθεσης.

Ώρα 6:00 μ.μ, επιστροφή σπίτι αφήνω τσάντα, παίρνω παιδί, το τσεκάρω αν είναι το σωστό, κάνω ερώτηση-κλειδί για να χαράξω στο GPS του μυαλού μου το που πάμε. Αφήνω παιδί, πάω σούπερ μάρκετ, κάνω ψώνια και ζητάω ντελίβερι (ντεν έκω αυτοκίνητο καρντιά μου). Επιστροφή.

Για μια ώρα, ο καθένας στο χώρο του και κατά τις εννιά συναντιόμαστε στο γνωστό μέρος, στο τραπέζι. Όλοι θέλουν να πουν κάτι από τη μέρα τους. Χάβρα. Μοιράζω νουμεράκια σαν να είμαστε στα τυριά. Πολλά τα νέα, τι να πρωτοεπεξεργαστεί ο εγκέφαλος. Τους πελάτες που έχουν πάντα δίκιο; Τη δασκάλα που προσπαθεί να φέρει σε λογαριασμό 15 εγωισμούς; Τους καθηγητές, άμοιροι κι αυτοί, να κυνηγάνε τις δίποδες ορμόνες της εφηβείας;

Άλλοι θέλουν λύσεις, άλλοι θέλουν παρηγοριά, άλλοι θέλουν στοργή και προδέρμ. Κι εγώ, κι εγώ ρε παιδιά; Και μένα μάνα με γέννησε. Και…και….και έχει πάει 10:30 το βράδυ και «μήπως να πηγαίνατε στα κρεβάτια σας;».

Και τώρα που σας μιλάω αιωρούμαι στο σαλόνι με τον πορτοκαλί χιτώνα μου και προσεύχομαι μετρώντας κόμπους στο κομποσκοίνι μου. Ωμμμμμμμμ Ωμμμμμμ Ωμμμμμμμ...

Read Next

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.