ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Από τι πεθαίνουν οι άνθρωποι στον ύπνο τους;

Όλοι κάποια μέρα (ή νύχτα) θα πεθάνουμε. Μάθε τις πιο συχνές αιτίες που κάποιοι πεθαίνουν στον ύπνο τους.

Ο ύπνος και ο θάνατος πάντα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένοι, μην ξεχνάς και το "κοιμήθηκε" όταν θέλουμε να περιγράψουμε τον θάνατο κάποιου. Έχεις αναρωτηθεί ποιες είναι οι βασικές αιτίες θανάτου κατά τη διάρκεια της νύχτας;

1. Καρδιακές παθήσεις

Από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που οι άνθρωποι πεθαίνουν στον ύπνο τους οφείλεται σε καρδιακά προβλήματα, πιθανότατα καρδιακή αρρυθμία. Όταν ο ρυθμός αλλάζει, είτε χτυπά πολύ γρήγορα (κοιλιακή ταχυκαρδία) είτε πολύ αργά (κοιλιακή βραδυκαρδία), και τα δύο μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Αυτός ο ακανόνιστος καρδιακός παλμός μπορεί να προκληθεί από υψηλή αρτηριακή πίεση, προηγούμενο καρδιακό επεισόδιο, καρδιακή νόσο ή καρδιακή ανεπάρκεια.

Ένα άλλο καρδιακό πρόβλημα είναι η καρδιακή ανακοπή ή η καρδιακή προσβολή. Οι καρδιακές προσβολές συμβαίνουν όταν μια στεφανιαία αρτηρία που παρέχει αίμα στους μυς είναι κατεστραμμένη, γεγονός που προκαλεί μπλοκαρίσματα στην καρδιά.

2. Υπνική άπνοια

Η υπνική άπνοια είναι μια κοινή διαταραχή του ύπνου που είναι η αιτία του δυνατού, ενοχλητικού ροχαλητού. Αλλά αυτή η διαταραχή ύπνου μπορεί να γίνει θανατηφόρα, ειδικά για τους ηλικιωμένους.

Η υπνική άπνοια είναι πρόβλημα στο αναπνευστικό σύστημα που δυσκολεύει τους πάσχοντες να αναπνέουν τη νύχτα. Καθώς οι ιστοί στο λαιμό συστέλλονται και δυσκολεύουν την αναπνοή, δονούνται, προκαλώντας τον δυνατό ήχο του ροχαλητού. Και, σύμφωνα με την American Sleep Apnea Association, αυτή η στένωση της αναπνοής μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Τα άτομα με αποφρακτική άπνοια ύπνου σταματούν εντελώς να αναπνέουν κατά μέσο όρο 30 φορές τη νύχτα. Συνήθως, όταν το σώμα σας νιώθει ότι τα επίπεδα οξυγόνου είναι χαμηλά, σας ξυπνά αυτόματα. Ωστόσο, οι πνεύμονες των ηλικιωμένων είναι ήδη εξασθενημένοι από την ηλικία και δυσκολεύονται, όταν περιορίζεται το οξυγόνο τους.

3. Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα

Πιθανότατα έχεις ακούσει ότι η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα αποκαλείται "ο σιωπηλός δολοφόνος" και αυτό είναι ακριβές. Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα άοσμο, άχρωμο αέριο που παράγεται από καύση από τζάκια, σόμπες αερίου και μαγκάλια. Εάν κάποιος βρίσκεται σε κακώς αεριζόμενο, κλειστό χώρο με διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα, μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα.

Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης κυμαίνονται από πονοκέφαλο, ζάλη και κόπωση έως έμετο, απώλεια συνείδησης και ξαφνικό θάνατο.

4. Εγκεφαλικό επεισόδιο ή ανεύρυσμα εγκεφάλου

Τα εγκεφαλικά συμβαίνουν όταν διακόπτεται η παροχή αίματος στον εγκέφαλο. Συχνά, προκαλούνται από αιμορραγία στον εγκέφαλο. Ένα στα επτά εγκεφαλικά συμβαίνουν όταν κοιμόμαστε. Διάφορες ιατρικές παθήσεις μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλικό, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, ο διαβήτης και η υπνική άπνοια. Ωστόσο, ένα εγκεφαλικό μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ανευρυσμάτων Εγκεφάλου, περίπου 30.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ παθαίνουν ανεύρυσμα εγκεφάλου κάθε χρόνο και είναι θανατηφόρα περίπου στο 50% των περιπτώσεων. Το ανεύρυσμα εγκεφάλου συμβαίνει όταν μια διογκωμένη αρτηρία στον εγκέφαλο σπάσει, προκαλεί σοβαρή αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Read Next

17 Μαϊ 2024

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος υπερήφανος χορηγός του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας 2024

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας 2024 θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

17 Μαϊ 2024

Ανακάλυψε το δικό σου Hobby στις φετινές διακοπές

Mαθήματα μαγειρικής, τοξοβολία, αστροτουρισμός, πεζοπορία, καταδύσεις και ό,τι μπορείς να ονειρευτείς.

Περισσότερα από

Life

17 Μαϊ 2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

15 Μαϊ 2024

To Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top δίνει ώθηση στη γυναικεία ενδυνάμωση για 6η χρονιά

Η πρωτοβουλία-θεσμός από τη Mastercard και το Women On Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών εμπλουτίζεται και επεκτείνεται.

14 Μαϊ 2024

ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024: Η Ακτή Βουλιαγμένης μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό παραθαλάσσιο γυμναστήριο

Στις 25 & 26 Μαΐου θα διεξαχθεί για ακόμα μια χρονιά το Athens Fitness Festival 2024.

12 Μαϊ 2024

7 διάσημα ψυχολογικά πειράματα που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο

Πολλά διάσημα πειράματα που αναλύουν την ανθρώπινη συμπεριφορά έχουν επηρεάσει την κατανόηση της ψυχολογίας. Για ορισμένα δεν είναι δυνατή η επανάληψή τους σήμερα λόγω παραβιάσεων των ηθικών ορίων. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει τη σημασία τους.

12 Μαϊ 2024

"Rays of Infinity" | Ένα ταξίδι από τον ήχο στο φως

Η PanArmonia επιστρέφει στο θέατρο "Άλσος" και παρουσιάζει ζωντανά για πρώτη φορά το νέο άλμπουμ "Rays of Infinity", μαζί με αγαπημένα τραγούδια από το ρεπερτόριό της.

11 Μαϊ 2024

Πότε ξεκινά το σεξ σε νέα σχέση; Η απάντηση της ειδικού θα σε εκπλήξει

Νομίζεις ότι ο κανόνας "όχι σεξ πριν το τρίτο ραντεβού" αρκεί; Καλύτερα να το παρατείνεις στους... έξι μήνες, ή και παραπάνω.

10 Μαϊ 2024

Olvos Koufonisia: Ο δικός μου παράδεισος

Τα Κουφονήσια είναι ο δικός μου παράδεισος και το Olvos Koufonisia, το δικό μου εξωτικό καταφύγιο.

10 Μαϊ 2024

Fashion Forward: Τα νέα προϊόντα τεχνολογίας και wearables της Huawei μας βάζουν στον ψηφιακό κόσμο με στυλ

Το HUAWEI WATCH FIT 3, το HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition και το HUAWEI MateBook X Pro έρχονται να μας καταπλήξουν.

10 Μαϊ 2024

Λώξη: Ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη επαγγελματία ηθοποιό με σύνδρομο Down στην Ελλάδα

Είναι η ιστορία της Λωξάνδρας Λούκας η οποία αξιώνει στην πράξη ισότιμη πρόσβαση στη ζωή και την τέχνη της.

06 Μαϊ 2024

Αν θέλεις να ζήσεις περισσότερο κάνε αυτό, λένε οι καρδιολόγοι

Είτε είσαι στη δουλειά, είτε στο σπίτι ή αλλού, κάνε αυτό για να ζήσεις μέχρι τα 100 (και βάλε!).