Οι τελευταίες ημέρες της Σαρακοστής και πολύ περισσότερο η Μεγάλη Εβδομάδα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να απέχεις από το κρέας και τα προϊόντα ζωϊκής προέλευσης, είτε το κάνεις για να ακολουθήσεις την πατροπαράδοτη παράδοση, είτε για μία δημιουργική αποτοξίνωση, λίγο πριν το Πάσχα. Σε κάθε περίπτωση και πάντοτε στο πλαίσιο της νηστείας, η Αθήνα σού προσφέρει κάποιες πολύ αξιόλογες προτάσεις νηστίσιμων φαγητών, σε ένα φάσμα που εκτείνεται από τις πιο κλασικές και λαϊκές επιλογές της κουζίνας μας μέχρι τις πιο σύγχρονες και διεθνείς προσεγγίσεις. Σαν τις παρακάτω.
"Αμπιμπάγιο": Στη γαστροταβέρνα του Θησείου όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα οι τράτες φέρνουν και η κουζίνα σολάρει!
Αγαπημένο στέκι για δημιουργικές γεύσεις που ανανεώνουν με φαντασία και comfort διάθεση την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, το "Αμπιμπάγιο" δεν μας φέρνει στο Θησείο μόνο χάρη στην προνομιακή του τοποθεσία στον ζωηρό πεζόδρομο της Ηρακλειδών και την αύρα του καλλιτεχνικού καφενείου της παλιάς Αθήνας. Με ευφάνταστο μενού που ανανεώνεται συχνά με τη φρέσκια οπτική του σεφ Κωνσταντίνου Παλυβού, τα πιάτα της φωτεινής και όμορφης γαστρο-ταβέρνας κάτω από την Ακρόπολη έχουν τραβήξει την προσοχή των foodies που το τιμούν σταθερά στις βόλτες τους στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας. Και τα νηστίσιμα φαγητά τους δεν πάνε πίσω!
Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr