ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

6 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε ποτέ στα social media

H προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι κάτι σπάνιο στις μέρες μας και για αυτό ευθύνονται κατά πολύ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ξανασκεφτείτε το πριν πατήσετε share.

6 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε ποτέ στα social media

Σιγουρευτείτε ότι δεν μοιράζεστε στους λογαριασμούς σας στα social media κάτι από τα παρακάτω:

1. Τη διεύθυνση του σπιτιου και της εργασίας σας

Θα σκεφτείτε:"Μα τι λένε; Εννοείται!". Αλλά δεν μιλάμε φυσικά για την πληκτρολόγηση ολόκληρης της διεύθυνσής σας στο προφίλ σας στο Facebook. Κάνοντας check in και ανεβάζοντας φωτογραφίες μπορείτε να προδώσετε τη διεύθυνσή σας, ακόμα και αν δεν μπορείτε να το συνειδητοποιήσετε. Για παράδειγμα, όταν ανεβάζετε μια φωτογραφία στο Instagram σημειώνει αυτόματα που την τραβήξατε. Αν λοιπόν ανεβάζετε πολλές από την ίδια θέση αν κάποιος επιτήδειος θέλει μπορεί να καταλάβει που μένετε ή εργάζεστε.

Επίσης, να έχετε υπόψη σας και τους άλλους ανθρώπους που μπορεί να επισημαίνουν τη διεύθυνσή σας. Μια φορά ένας φίλος μου έκανε check in στο διαμέρισμά μου στο Facebook - με διεύθυνση και απ' όλα - χωρίς να ζητήσει άδεια. Αυτό δεν είναι καθόλου σωστό.

2. Συγκεκριμένες φωτογραφίες παιδιών

Αν πρέπει να είστε με κάτι έξτρα προσεκτικός είναι όταν πρόκειται για τα παιδιά σε σχέση με τα social media. Όταν δεν είναι τα δικά σας παιδιά θα πρέπει να παίρνετε πάντα άδεια από τους γονείς για να αναρτήσετε οτιδήποτε σχετικό με εκείνα. Αλλά ακόμα και αν είναι τα δικά σας παιδιά θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στο τι ανεβάζετε όπως για παράδειγμα σε ποιό σχολείο πηγαίνουν.

3. Λεπτομέρειες για τις διακοπές σας

Η ενημέρωση ότι θα λείπετε από το σπίτι για ένα μεγάλο διάστημα είναι πρόσκληση στους κλέφτες να μπουν στο σπίτι σας. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε μπορείτε να ανεβάζετε φωτογραφίες από το ταξίδι σας ενώ είστε διακοπές. Απλώς περιορίστε το εύρος των ανθρώπων που μπορούν να τις δουν στους πολύ κοντινούς και έμπιστους σας. Επίσης ποτέ μην ανεβάζετε το ακριβές πρόγραμμά του ταξιδιού σας.

4. Eνδείξεις κωδικών πρόσβασης

Oι διαδικτυακές ερωτήσεις ασφαλείας δεν είναι οι πιο ασφαλής ειδικά όταν απαιτούν πληροφορίες που θα μπορούσες εύκολα να μοιραστείς στα κοινωνικά δίκτυα. Η πόλη που μεγάλωσες, το όνομα του σκύλου που είχες όταν ήσουν μικρός, το μέρος που παντρεύτηκες, το όνομα του πρώτου σου αγοριού - αυτές είναι πληροφορίες που ο ευρύτερος κύκλος σας στα κοινωνικά δίκτυα δε χρειάζεται να γνωρίζει ούτως ή άλλως.

5. Προσωπικές φωτογραφίες

Δεν υποθέτουμε ότι θα δημοσιεύσετε ποτέ γυμνές φωτογραφίες στο Instagram, το Facebook, ή το Twitter. Αλλά μπορεί να στείλετε σε ένα direct μήνυμα ή στο Snapchat. Αυτό είναι κακή ιδέα αν κάτσετε και αναλογιστείτε ότι τέτοιου είδους φωτογραφίες είναι ασφαλής μόνο μαζί σας.

6. Πληροφορίες για πιστωτικές κάρτες ή για τα οικονομικά σας

Όσο και να μη το πιστεύετε υπάρχουν άνθρωποι που ανεβάζουν φωτογραφίες των πιστωτικών τους καρτών στα social media (ελπίζουμε να μην είστε από αυτούς). Αλλά ακόμα και λιγότερο εμφανής λεπτομέρειες που μπορεί να μοιραστείτε σε συζητήσεις στο Facebook ή το Twitter, όπως ποιά τράπεζα χρησιμοποιείτε ή ποιό είναι το ετήσιο εισόδημά σας, μπορούν να σας κάνουν κακό. Ακόμα και η ημερομηνία και ο τόπος γέννησής σας μπορεί να είναι αρκετά ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στα οικονομικά σας κάποιοι χάκερ.

Read Next

29 Αυγ 2024

Γουινόνα Ράιντερ: Από λαμπερή ενζενί σε διαταραγμένη κλεπτομανή - Το Χόλιγουντ της γύρισε την πλάτη, αλλά εκείνη γνωρίζει τι θα πει επιβίωση

Το απόλυτο είδωλο των 90s επιστρέφει στα 52 της χρόνια και πρωταγωνιστεί στο σίκουελ του Τιμ Μπάρτον Beetlejuice Beetlejuice.

28 Αυγ 2024

Αλίκη Διπλαράκου: Η πρώτη Ελληνίδα που αναδείχτηκε "Μις Ευρώπη" και έλαβε τιμές εθνικής ηρωίδας

Η καλλονή του μεσοπολέμου που εκπροσώπησε την Ελλάδα για πρώτη φορά σε παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς. Γεννήθηκε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

28 Αυγ 2024

Αλέκος Σακελλάριος: "Οι Έλληνες χωρίζονται σε αμετανόητους άτιμους και σε μετανιωμένους τίμιους"

Είναι ο κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, σεναριογράφος δημοσιογράφος και σκηνοθέτης του θεάτρου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ο Αλέκος Σακελλάριος, ο άνθρωπος που χάρισε απλόχερα γέλιο, συγκίνηση, νοσταλγία και αισιοδοξία στην Ελλάδα της εποχής του.

27 Αυγ 2024

Γκιζέλα Ντάλι: Η Ελληνίδα Μπριζίτ Μπαρντό που εγκλωβίστηκε στον ρόλο του καυτού θηλυκού

Η Γκιζέλα Ντάλι ήταν μία από τις ηθοποιούς της καταπιεσμένης σεξουαλικότητας μιας ολόκληρης εποχής.

27 Αυγ 2024

Τζεφ Κουνς: Ο γάμος με τη διάσημη πορνοστάρ Τσιτσιολίνα του "χάρισε" τα πιο ακριβά έργα

Όταν ο πιο ακριβοπληρωμένος καλλιτέχνης εν ζωή,Τζεφ Κουνς παντρεύτηκε την Τσιτσιολίνα

27 Αυγ 2024

Σωτηρία Μπέλλου: Το ξύλο, η αποβολή , η φυλάκιση και η σκοτεινή πραγματικότητα της τελευταίας ρεμπέτισσας πριν τη φήμη

Η ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου πριν το τραγούδι ήταν ένα μαρτύριο ποτισμένο με μία τραγική συζυγική ζωή και την σκληρότητας της ελληνικής επαρχίας.

27 Αυγ 2024

"Θα φωτογράφιζα καλύτερα μια ιδέα από ένα αντικείμενο, ένα όνειρο καλύτερα από μια ιδέα"

Ο Εμάνουελ Ραντνίσκι ήταν ο ντανταϊστής, υπερρεαλιστής φωτογράφος που άλλαξε την εικόνα της μόδας για πάντα και έμεινε στην ιστορία ως Μαν Ρέι.

26 Αυγ 2024

Καίτη Λαμπροπούλου: Η ξεχωριστή φιλία της με την Αλίκη και η άγνωστη σχέση της με την ταινία Μανταλένα

Η υπέροχη ηθοποιός που όλοι αγαπήσαμε μέσα από την ατάκα της "31 κι ορκίζομαι".

23 Αυγ 2024

"Δεν έχω δει πότε από κοντά τη μαμά μου να χορεύει": Η τρυφερή ιστορία μαμάς και κόρης που μοιράζονται το ίδιο πάθος... το μπαλέτο

"Το να έχεις αυτόν τον κοινό παρονομαστή είναι μαγικό", λέει η μπαλαρίνα του Αμερικανικού Θεάτρου Μπαλέτου της Νέας Υόρκης Chloe Misseldine για τη σχέση της με τη μαμά της Yan Chen.