ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μια λαμπερή βραδιά με τους νικητές των Βραβείων Study UK Alumni Awards στην Ελλάδα

Στόχος των Βραβείων είναι να αναδείξουν τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι σπουδές στη Βρετανία σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Μια λαμπερή βραδιά με τους νικητές των Βραβείων Study UK Alumni Awards στην Ελλάδα

Οι νικητές των Βραβείων Study UK Alumni Awards 2017 στην Ελλάδα, ανακοινώθηκαν σε μία υψηλού κύρους τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017, στη Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία. Η τελετή φιλοξενήθηκε από την Πρέσβη Kate Smith παρουσία και του Διευθυντή του British Council Ελλάδας, Tony Buckby. Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καθηγητής Jimmy Choo, OBE, Παγκόσμιος Πρεσβευτής των Study UK Alumni Awards ήταν ο επίτιμος προσκεκλημένος.

Το Βραβείο Επαγγελματικής Επιτυχίας απονεμήθηκε στη Δρ. Μαρία Ρουμπελάκη.
Το Βραβείο Επιχειρηματικότητας απονεμήθηκε στον κ. Γεώργιο Σωτηρόπουλο.
Το Βραβείο Κοινωνικού Αντίκτυπου απονεμήθηκε στον Δρ. Θεόδωρο Αναγνωστόπουλο.

Η διοργάνωση των Βραβείων, που απονέμονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έγινε από το British Council Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, το Σύνδεσμο Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων και το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με την ευγενική υποστήριξη της Aegean Airlines, του The New Hotel και την υποστήριξη επικοινωνίας του The TOC.


Κατά την ομιλία της στην τελετή, η Πρέσβης της Βρετανίας, Kate Smith δήλωσε: «Η εκπαίδευση έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει ζωές. Oι φετινοί φιναλίστ των Study UK Alumni Awards αποδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως με τις σπουδές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο οι άνθρωποι με ταλέντο εξελίσσονται σε πετυχημένους επαγγελματίες και διακεκριμένους ηγέτες στον τομέα τους».

Μια λαμπερή βραδιά με τους νικητές των Βραβείων Study UK Alumni Awards στην Ελλάδα
Κατά την ομιλία της στην τελετή, η Πρέσβης της Βρετανίας, Kate Smith δήλωσε: «Η εκπαίδευση έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει ζωές».

O Tony Buckby, Διευθυντής του British Council στην Ελλάδα δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που μπορούμε φέτος να τιμήσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις εξαιρετικές επιτυχίες ανθρώπων που χρησιμοποίησαν τις σπουδές τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό είχε έναν εκπληκτικό αντίκτυπο στην επαγγελματική τους ζωή, εφαρμόζοντας τις γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν στη Βρετανία για ένα θετικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα. Προσδοκούμε ότι ακόμη περισσότεροι απόφοιτοι θα κάνουν αίτηση για κάποιο από τα Βραβεία το 2018».

O Tony Buckby, Διευθυντής του British Council στην Ελλάδα δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που μπορούμε φέτος να τιμήσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις εξαιρετικές επιτυχίες ανθρώπων που χρησιμοποίησαν τις σπουδές τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Κορυφαίοι απόφοιτοι έχουν επιλεγεί ανάμεσα σε περισσότερους από 1.200 υποψήφιους, πολλοί από τους οποίους προτάθηκαν από τα βρετανικά Πανεπιστήμια από τα οποία αποφοίτησαν. Στην Ελλάδα, η παρουσίαση των Βραβείων έγινε από τον Δρ. Ηλία Τσάκο, Χειρούργο Γυναικολόγο Αναπαραγωγής και Επιστημονικό Υπεύθυνο της EmbryoClinic, τον κ. Σπύρο Σούλη, Αρχιτέκτονα και Τηλεοπτικό Παρουσιαστή και Πρεσβευτή των Study UK Alumni Awards 2017 στην Ελλάδα, και την κ. Χριστίνα Φίλη, πρώην εκπρόσωπο της ASHOKA στην Ελλάδα.
H απονομή των Βραβείων έγινε από την Πρέσβη της Βρετανίας, Kate Smith, από τον Παγκόσμιο Πρεσβευτή των Study UK Alumni Awards, διεθνούς φήμης σχεδιαστή μόδας Καθηγητή Jimmy Choo και το Διευθυντή του British Council Ελλάδας, κ. Tony Buckby.
Συντονίστρια της τελετής απονομής των Βραβείων ήταν η κ. Έμη Λιβανίου-Ζησιοπούλου, Δημοσιογράφος και Επικεφαλής Ειδικής Έκδοσης της Huffington Post.

Απόφοιτοι ανώτατης εκπαίδευσης της Βρετανίας που ζούνε τώρα στην Ελλάδα, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 15 χρόνια είχαν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση ή να προταθούν για τα Βραβεία.

Στόχος των Βραβείων είναι να αναδείξουν τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι σπουδές στη Βρετανία σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, καθώς επίσης και να εμπνεύσουν άλλους ανθρώπους να φτάσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους φοιτώντας στη Βρετανία. Φέτος, τα Βραβεία απονέμονται σε δεκατέσσερις χώρες: Αίγυπτο, Γκάνα, Ελλάδα, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Ινδονησία, Μαλαισία, Μεξικό, Νιγηρία, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Ταϊλάνδη, Τουρκία και ΗΠΑ.
Ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής υποδημάτων και απόφοιτος βρετανικής εκπαίδευσης, Καθηγητής Jimmy Choo, OBE, είναι ο Παγκόσμιος Πρεσβευτής των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης. Έχει δηλώσει «Είμαι ενθουσιασμένος που υποστηρίζω τα Alumni Awards 2017 ως Παγκόσμιος Πρεσβευτής. Οι σπουδές μου στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μία εμπειρία που μου άλλαξε τη ζωή και συνέβαλλε στη σημερινή μου επιτυχία. Αποτελεί τιμή για εμένα να υποστηρίζω σήμερα ανθρώπους που έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα από βρετανικά πανεπιστήμια και να μοιράζομαι τις ιστορίες για τις επιτυχίες τους και το θετικό τους αντίκτυπο στον κόσμο».

Ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής υποδημάτων και απόφοιτος βρετανικής εκπαίδευσης, Καθηγητής Jimmy Choo, OBE, είναι ο Παγκόσμιος Πρεσβευτής των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης. Έχει δηλώσει «Είμαι ενθουσιασμένος που υποστηρίζω τα Alumni Awards 2017 ως Παγκόσμιος Πρεσβευτής».

Ο Σπύρος Σούλης, Αρχιτέκτονας και Τηλεοπτικός Παρουσιαστής, είναι ο Πρεσβευτής των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2017 στην Ελλάδα. Έχει δηλώσει: «Οι σπουδές μου στο Ηνωμένο Βασίλειο μου προσέφεραν όλα όσα ήλπιζα να αποκομίσω και ακόμη περισσότερα! Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και τιμή που μπορώ ως Πρεσβευτής Ελλάδας στα Study UK Alumni Awards 2017 να ενισχύσω αυτόν τον πολύ σημαντικό θεσμό που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.»
Κατά την τελετή απονομής των Βραβείων στην Ελλάδα, όλοι οι φιναλίστ των Study UK Alumni Awards 2017 δήλωσαν ότι η εκπαίδευσή τους στη Βρετανία είχε καταλυτική επίδραση στη ζωή τους, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους και εφοδιάζοντάς τους με τις κατάλληλες δεξιότητες που συνέβαλαν δραστικά στην επιτυχία και σταδιοδρομία τους.
Απόφοιτοι ανώτατης εκπαίδευσης της Βρετανίας που ζούνε τώρα στην Ελλάδα, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 15 χρόνια είχαν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση ή να προταθούν για τα Βραβεία. Τα Study UK Alumni Awards που δημιουργήθηκαν από το British Council και εκπαιδευτικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν ως στόχο να τιμήσουν τις εξαιρετικές επιτυχίες αποφοίτων οι οποίοι έχουν χρησιμοποιήσει την εμπειρία τους από τις σπουδές τους στη Βρετανία για να ωφελήσουν τις κοινότητες, τους επαγγελματικούς τομείς όπου δραστηριοποιούνται και τις χώρες τους.


ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΜΠΕΛΑΚΗ, Βραβείο Επαγγελματικής Επιτυχίας
Επίκουρος Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Βιολογίας, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
«Οι σπουδές για το Διδακτορικό μου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου εργάσθηκα σε ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο, σε ένα εξαιρετικά φιλικό περιβάλλον για τους ξένους σπουδαστές, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική και επιστημονική μου εξέλιξη».

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, Βραβείο Επιχειρηματικότητας
Συνιδρυτής και Client Services Director της Linkwise
«Οι σπουδές μου στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Leeds University Business School, συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη των οργανωτικών και διοικητικών δεξιοτήτων μου, καθώς επίσης και στην ικανότητά μου να διαχειρίζομαι ταυτόχρονα πολλές αρμοδιότητες, κάτι το οποίο αποδείχθηκε απολύτως απαραίτητο στο να στήσω μία νέα και απαιτητική επιχείρηση, με πολύ περιορισμένους οικονομικούς πόρους».

Δρ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, Βραβείο Κοινωνικού Αντίκτυπου
Science Communicator, Κοινωνικός Επιχειρηματίας, Συνιδρυτής της ΜΚΟ SciCo
«Οι σπουδές μου στις θετικές επιστήμες για το Μπάτσελορ Επιστημών, το Μάστερ Επιστημών και το Διδακτορικό μου στα Πανεπιστήμια Newcastle University, Imperial College και King’s College London αντίστοιχα, με βοήθησαν να αναπτύξω έναν λογικό τρόπο σκέψης, ενώ κατά τη διάρκεια του Διδακτορικού μου έμαθα να εκφράζομαι περιεκτικά και με ακρίβεια. Επιπλέον, η αλληλεπίδραση στην εκπαίδευση, ένα εξέχων στοιχείο στην επιτυχία της SciCo, είναι κάτι που το έμαθα αποκλειστικά στη Βρετανία. Τέλος, το πολυπολιτισμικό περιβάλλον μου δίδαξε όχι μόνο να σέβομαι τη διαφορετικότητα των ανθρώπων αλλά μου έδωσε τη δυνατότητα να γίνω ένθερμος υποστηρικτής της».

*Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους νικητές και τους φιναλίστ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.britishcouncil.gr.

Κατά την τελετή απονομής των Βραβείων στην Ελλάδα, όλοι οι φιναλίστ των Study UK Alumni Awards 2017 δήλωσαν ότι η εκπαίδευσή τους στη Βρετανία είχε καταλυτική επίδραση στη ζωή τους.

Κατηγορίες των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης Study UK:

Βραβείο Επαγγελματικής Επιτυχίας
Τιμάει αποφοίτους οι οποίοι έχουν διακριθεί για τις υποδειγματικές ηγετικές τους ικανότητες και τις επαγγελματικές τους επιτυχίες στον τομέα τους και οι οποίοι μπορούν να επιδείξουν το υψηλότερο επίπεδο ακεραιότητας στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
Βραβείο Επιχειρηματικότητας
Οι επιτυχόντες υποψήφιοι σε αυτή την κατηγορία ξεκινούν ή συμβάλλουν ενεργά σε καινοτόμα νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης.
Βραβείο Κοινωνικού Αντίκτυπου
Το Βραβείο Κοινωνικού Αντίκτυπου τιμάει απόφοιτους οι οποίοι έχουν συμβάλλει με εξαιρετικό τρόπο και αφοσίωση στην επίτευξη θετικών κοινωνικών αλλαγών και στη βελτίωση της ζωής άλλων ανθρώπων.

Σχετικά με το British Council

Το British Council είναι διεθνής οργανισμός της Βρετανίας που προωθεί τις πολιτισμικές σχέσεις και παρέχει εκπαιδευτικές ευκαιρίες. Δημιουργούμε διεθνείς ευκαιρίες για τους ανθρώπους που ζουν στη Βρετανία και σε άλλες χώρες και δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το British Council είναι μη-κερδοσκοπικός φορέας με Βασιλικό Καταστατικό. Δραστηριοποιούμαστε σε περισσότερες από 100 χώρες, ενώ το προσωπικό μας που αριθμεί 8.000 άτομα – συμπεριλαμβανομένων και 2.000 καθηγητών – συνεργάζεται με χιλιάδες επαγγελματίες και αρμόδιους χάραξης πολιτικής και εκατομμύρια νέους ανθρώπους κάθε χρόνο μέσω της διδασκαλίας Αγγλικών, προγραμμάτων στις Τέχνες και παροχής εκπαιδευτικών και κοινωνικών προγραμμάτων.

*Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.britishcouncil.org. Μπορείτε επίσης να μείνετε σε επαφή με το British Council μέσω του http://twitter.com/britishcouncil και http://blog.britishcouncil.org/.

*Study UK: https://study-uk.britishcouncil.org/discover

Φωτογραφίες: Σπύρος Στεργίου

Read Next

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

Περισσότερα από

Stories

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.

13 Απρ 2024

"Παίρνω το πιάνο και ίπταμαι": Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα δικά του συγκλονιστικά λόγια

"Πρέπει να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σε μια τόσο βάρβαρη εποχή που ζούμε πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μην φοβόμαστε". Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Απριλίου 1947.

12 Απρ 2024

O.J. Simpson: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο O.Τζ. Σίμπσον, κι' εμείς θυμόμαστε την πιο απεχθή δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική

Η αδιανόητη κακοποίηση που υπέφερε η δολοφονημένη Νικόλ Μπράουν στα χέρια του συζύγου της Ο. Τζ. Σίμπσον μέσα από τα προσωπικά της ημερολόγια.

12 Απρ 2024

Τζέισον Στέιθαμ: Ο 23χρονος (παρολίγο Ολυμπιονίκης) Τζέισον, σε μια υπέροχη κατάδυση το μακρινό 1990. Και με μαλλιά!

Πριν κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη ο Τζέισον Στέιθαμ προπονούνταν στις καταδύσεις για την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης.