ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το βιβλίο που διαβάζει ολόκληρη η Ευρώπη κυκλοφόρησε και στα ελληνικά

Μία σκοτεινή ιστορία κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο της Καλιφόρνια θα γίνει η καλύτερη παρέα στο δικό σου, φωτεινό καλοκαίρι.

Το βιβλίο που διαβάζει ολόκληρη η Ευρώπη κυκλοφόρησε και στα ελληνικά

Βόρεια Καλιφόρνια, στη διάρκεια του βίαιου τέλους της δεκαετίας του 1960. Στις αρχές του καλοκαιριού, μία μοναχική και ψαγμένη έφηβη, η Ίβι Μπόιντ, βλέπει μια παρέα κοριτσιών στο πάρκο, κι αμέσως σαγηνεύεται από την ελευθερία τους, το αφρόντιστο ντύσιμό τους, την επικίνδυνη αύρα της αμεριμνησίας τους. Η Ίβι δε θ’ αργήσει να υποκύψει στον μαγνητισμό της Σούζαν, ενός μυστηριώδους μεγαλύτερου κοριτσιού, και να παρασυρθεί στους κόλπους μιας σέκτας και του χαρισματικού ηγέτη της που σύντομα πρόκειται να γράψουν ανατριχιαστική ιστορία. Κρυμμένο στους λόφους, το εκτεταμένο, άναρχο και ρημαγμένο ράντσο της σέκτας αποπνέει ζόφο, στα μάτια της Ίβι όμως είναι εξωτικό, συναρπαστικό, γεμάτο δονήσεις –ένα μέρος στο οποίο θέλει απεγνωσμένα να γίνει δεκτή. Καθώς περνάει όλο και περισσότερο χρόνο μακριά από τη μητέρα και τους οικείους ρυθμούς της καθημερινής ζωής της, και με την εμμονική προσκόλλησή της στη Σούζαν να δυναμώνει, η Ίβι αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στην αδιανόητη βία, και σ’ εκείνη την κομβική στιγμή στη ζωή ενός κοριτσιού όπου τα πράγματα μπορούν να πάρουν τη χειρότερη δυνατή τροπή.


Καθώς η εποχή των λουλουδιών φτάνει απότομα στο τέλος της, απομυθοποιώντας τον ίδιο τον εαυτό της, η Έμα Κλαϊν χρησιμοποιεί την ασφυκτική εκδοχή αυτής της μακρινής για την ίδια εποχή (η συγγραφέας είναι γεννημένη το 1989) για να χτίσει την εξαιρετική της αφήγηση. Στον κεντρικό άξονα του μυθιστορήματος συναντάμε την ζωή στο κοινόβιό ενός παρανοϊκού υπαρκτού προσώπου, του Τσαρλς Μάνσον, τα μέλη της σέχτας του, την προσωπικότητα εκείνου του διαταραγμένου ανθρώπου, αλλά και οι μοίρες των κοριτσιών, που επηρρεασμένα από το σκοτάδι του παρασύροντα τελικά στο πιο καταστροφικό ταξίδι που θα μπορούσαν ποτέ κάνουν.

Φυσικά σε όλη την ιστορία τα ονόματα παρουσιάζονται αλλαγμένα, η πλοκή όμως παραμένει απόλυτα βασισμένη σε αληθινά γεγονότα καθώς η Κλάϊν έχει κάνει λεπτομερή έρευνα χρησιμοποιώντας αμέτρητες πηγές και στοιχεία από την δεκαετία του '60. Στον αντίποδα όμως όλου αυτού η συγγραφέας επιλέγει να μιλήσει για κάτι πολύ πιο κοντικό στην ίδια, κάτι που μοιάζει να γνωρίζει άψογα πέρα ως πέρα.Την κοριτσίστικη φύση. Μία ιστορία που πατάει ανάμεσα στα όρια του θρίλερ αλλά κι ενός πανέμορφου ψυχογραφήματος γεμάτου αποτυχημένα όνειρα και ανεξέλεγκτη σεξουαλικότητα.

Τα «Κορίτσια» βρίσκονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε στη λίστα με τα ευπώλητα σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία του κόσμου, από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο. Στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται για το πρώτο μυθιστόρημα της Έμα Κλαϊν, το οποίο, όμως, όπως πολύ εύστοχα διαβάζουμε σε μία κριτική των New York Times «δεν θυμίζει σε τίποτα το πρώτο υλικό ενός ντεμπούτου». Αντίθετα φέρνει στο νου τη δουλειά ενός καλλιτέχνη που έχει διανύσει ήδη πολύ δρόμο στην κούρσα των συγγραφικών του δυνατοτήτων. Ή που - κατά πάσα πιθανότητα - πρόκειται σύντομα να φτάσει κάπου ιδιαίτερα ψηλά.

Το βιβλίο που διαβάζει ολόκληρη η Ευρώπη κυκλοφόρησε και στα ελληνικά
Το εξώφυλλο από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Το εξώφυλλο της αγγλικής έκδοσης

Κεντρική φωτό: Η συγγραφέας, Έμα Κλαϊν

Read Next

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.