ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Evan Spiliotopoulos: Ο Βριλησσιώτης που κατέκτησε το Hollywood

Μετά από μια περίοδο χωρίς δουλειά η τύχη του χαμογέλασε και το 2000 του δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψει για την πασίγνωστη Disney.

Evan Spiliotopoulos: Ο Βριλησσιώτης που κατέκτησε το Hollywood

Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι τόσο γνωστός, ωστόσο ο Evan ή Ευάγγελος Σπηλιοτόπουλος, όπως ήταν γνωστός πριν αφήσει τα Βριλήσσια, έχει να παρουσιάσει μια λαμπερή και αξιοθαύμαστη καριέρα ως σεναριογράφος του Hollywood, η οποία μάλιστα τον έφερε στο προσκήνιο ως σεναριογράφο του «Βασιλιά των Λιονταριών» και άλλων διάσημων ταινιών της Disney.

Βέρος Βριλησσιώτης

Έχοντας μεγαλώσει και τελειώσει το Λύκειο στα Βριλήσσια, ο Evan είναι γιος Έλληνα και Ελληνοαμερικανίδας. Όπως έχει ο ίδιος δηλώσει η μητέρα του ήταν καθηγήτρια Αγγλικών και ήρθε στην Αθήνα για δουλειά, γνωρίζοντας έτσι τον σύζυγό της. Η άριστη σχέση που απέκτησε ο Evan από μικρός με τα αγγλικά αποτέλεσε και το διαβατήριό του για να πάει στην Αμερική και να ψάξει για δουλειά στο Hollywood.

«Aνέκαθεν ήθελα να γίνω συγγραφέας, γραφιάς, σεναριογράφος, πες το όπως θέλεις. Διάβαζα ό,τι έπεφτε στα χέρια μου κυριολεκτικά, από Αγκάθα Κρίστι μέχρι βιβλία επιστημονικής φαντασίας και κόμικ», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του. Το σινεμά ήταν η μεγάλη του αγάπη, γι ‘αυτό και αποφάσισε να συνδυάσει το ταλέντο του στην συγγραφή με τις ταινίες και να γίνει σεναριογράφος.

Τα πρώτα χρόνια και οι δυσκολίες

Μετά το Λύκειο ο Evan έφυγε για την Αμερική με προορισμό το LA. Όνειρό του ήταν να καταξιωθεί στον χώρο του κινηματογράφου ως σεναριογράφος. Δεν άργησε να βρει την πρώτη του ευκαιρία, καθώς σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά την εγκατάστασή του στο LA έγραψε το σενάριο για δύο low budget ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Κάθε αρχή και δύσκολη που λένε, καθώς μετά από το βάπτισμα του πυρός ο Evan έμεινε τέσσερα χρόνια χωρίς δουλειά, περίοδος πολύ δύσκολη για τη ζωή του και παράλληλα ψυχοφθόρα, καθώς κλονίστηκε η πίστη του στις ικανότητές του.

Η ευκαιρία της Disney και η καταξίωση

Όποιος είναι οπλισμένος με επιμονή τελικά δικαιώνεται, όπως μας διδάσκει η ιστορία του συντοπίτη Evan: μετά από μια περίοδο χωρίς δουλειά η τύχη του χαμογέλασε και το 2000 του δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψει για την πασίγνωστη Disney, εταιρία που καθιέρωσε τα κινούμενα σχεδία στη μεγάλη οθόνη. Στο πλούσιο βιογραφικό του έχει να επιδείξει μεταξύ άλλων την συμβολή του στο σενάριο τoυ τρίτου μέρους του «Βασιλιά των Λιονταριών» (Lion King 1½), καθώς και στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Το βιβλίο της ζούγκλας 2» που κυκλοφόρησαν αμφότερα σε DVD. Το παλμαρέ των γνωστών ταινιών του δεν εξαντλείται πάντως σε animation με παιδικούς χαρακτήρες της Disney, καθώς στο ενεργητικό του συγκαταλέγεται και ο «Ηρακλής», ταινία του 2014 με πρωταγωνιστή τον Dwayne Johnson.

Έχει μάλιστα ανακοινωθεί ότι θα γράψει το σενάριο για την συνέχεια της αρκετά επιτυχημένης ταινίας «Η χιονάτη και ο κυνηγός» με πρωταγωνίστρια την Σαρλίζ Θερόν, ενώ η σπουδαιότερη μέχρι σήμερα συνεργασία του αναμένεται να είναι η μεταφορά της πασίγνωστης ταινίας κινουμένων σχεδίων «Η πεντάμορφη και το τέρας» σε μιούζικαλ, με πρωταγωνίστρια την Emma Watson, γνωστή από τις ταινίες «Harry Potter», που θα ενσαρκώσει την Belle. Η ταινία αναμένεται στα σινεμά το 2017.

Η Ελλάδα των χαμένων ευκαιριών

Σε ερώτηση γιατί η ταινία «Ηρακλής» δεν γυρίστηκε έστω κατά ένα μέρος της στην Ελλάδα ο Evan έθεσε το πρόβλημα της γραφειοκρατίας και της εν γένει αντιμετώπισης των Ελλήνων αρμοδίων απέναντι στο Hollywood. Όπως είχε δηλώσει στο protothema για την εμπειρία του κατά την επιλογή τοποθεσίας για τα γυρίσματα του Ηρακλή: «Εμείς ψάχνουμε δύο πράγματα: μια χώρα που θα μας υποδεχτεί και θα κάνει τη διαδικασία των γυρισμάτων εύκολη, μια χώρα που θα είναι οικονομική. Επίσης, θέλουμε ένα μέρος που θα έχει ιδανικά κινηματογραφικά στούντιο, ικανά κινηματογραφικά συνεργεία και θα μας παρέχει διευκολύνσεις για τουλάχιστον έξι μήνες. Η Ελλάδα δεν ήταν τόσο συνεργάσιμη. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι επικοινώνησαν μαζί μου οργισμένοι με το Ελληνικό Δημόσιο; Αλλά δεν πιστεύω ότι είναι πολιτικό λάθος. Εδώ δεν γυρίστηκαν ο «Μέγας Αλέξανδρος» και η «Τροία» στην Ελλάδα. Πρέπει να επενδύσεις αν θέλεις να θεωρηθείς χολιγουντιανή επιλογή γυρισμάτων».

Πηγή: vrilissianews.gr

Read Next

27 Οκτ 2021

«Επειδή αφήνω κληρονομιά στα παιδιά μου αυτή την ασθένεια, να προσέχεις»

Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και το μέλλον των παιδιών του.

22 Οκτ 2021

O τραγικός θάνατος του Brandon Lee που σκοτώθηκε από prop gun στα γυρίσματα του The Crow

Ο 28χρονος ηθοποιός έπεσε νεκρός το 1993 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από όπλο που όλοι νόμιζαν ότι ήταν γεμάτο με ψεύτικες σφαίρες.

Περισσότερα από

Men

19 Οκτ 2021

Ο Κιάνου Ριβς κουβαλάει μόνος του τον εξοπλισμό του συνεργείου στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται στο Παρίσι και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι ο πιο ωραίος τύπος σε ολόκληρο το Χόλιγουντ.

15 Σεπ 2021

«Είναι σαν τον άνεμο»: Η προβληματική σχέση του Πάτρικ Σουέζι με τη σύζυγό του, Λίσα, έκρυβε μυστικά

«Είχαν έναν άρρωστο, κακοποιητικό γάμο», θα ισχυριστεί άτομο από το στενό, φιλικό τους περιβάλλον.

02 Σεπ 2021
02 Σεπ 2021

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Η αγωνιστική Porsche του συγκρούστηκε με δέντρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν.

31 Αυγ 2021

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για εκείνον»

Το ξέσπασμα του Άντι Μάρεϊ που κατηγόρησε τον Έλληνα τενίστα για «στρατηγική» κατά τη διάρκεια του αγώνα.

27 Αυγ 2021

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ηλικία 82 ετών

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

26 Αυγ 2021

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν με αγάπησε»: Η μητέρα του Χιου Τζάκμαν τον εγκατέλειψε όταν ήταν 8 ετών

Παρόλα αυτά εκείνος τη συγχώρεσε. Σήμερα ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο ίνσταγκραμ.

25 Αυγ 2021

Όταν ο Τσάρλι Γουάτς έριξε μπουνιά στον Μικ Τζάγκερ σε έναν από τους πιο θρυλικούς τσακωμούς του ροκ

«Που είναι ο γ@@@@ένος ντράμερ μου;» φώναξε μία νύχτα μεθυσμένος ο Τζάγκερ. Τότε ο Γουάτς του όρμηξε λέγοντας: «Εσύ είσαι ο γ@@@@ένος τραγουδιστής μου».

20 Αυγ 2021

Mία σύντομη ζωή, ένα τραγικό τέλος: Στο φως τα αρχεία του FBI για τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι και σήμερα θεωρούν ότι ο τραγουδιστής των Nirvana δολοφονήθηκε.