ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: "Νιώθω τυχερή που είμαι κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, υπήρξαν ρήξεις και τσακωμοί, όμως ήμασταν μια δεμένη παραδοσιακή οικογένεια"

Η κόρη του αείμνηστου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής του σπουδαίου πατέρα της, αλλά και την πικρία που έλαβε με τον θάνατο του.

Μικής Θεοδωρακης NDP

Σχεδόν έναν χρόνο από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, η μονάκριβη κόρη του, Μαργαρίτα, ανοίγει τα χαρτιά της σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής "Στούντιο 4" για τις άγνωστες πτυχές της ζωής του θρύλου – πατέρα της. Όπως επισήμανε αρχικά "αισθάνεται τυχερή που υπήρξε κόρη του Μίκη Θεοδωράκη", ωστόσο έλαβε "μεγάλη πικρία" με την απόφαση του πατέρα της να μην της παραχωρήσει δικαιώματα επί του έργου του.

"Πάντα νιώθω τυχερή που είμαι η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και για όλη την ζωή που έζησα και είχα αυτό τον πατέρα. Βεβαία και η μαμά δίπλα του, είχε τεράστια σημασία για την ζωή του. Δεν νομίζω ο πατέρας μου να ήταν αυτός που ήταν χωρίς την Μυρτώ δίπλα του" δήλωσε στην αρχή, περιγράφοντας στην συνέχεια το πρώτο φιλί που αντάλλαξαν οι γονείς της το 1943 σε παραλία της αθηναϊκής Ριβιέρας. "Πηγαίνανε για μπάνιο οι δύο οικογένειες στο Καλαμάκι και εκεί στην θάλασσα, πίσω από κάτι βράχια, την πλησίασε και την φίλησε, ακούγοντας τον παππού τον Κρητικό να φωνάζει ‘’Μίκη – Μυρτώ’’ καθώς τους έψαχνε. Το πρώτο τους ραντεβού το έκλεισαν στο Άλσος της Νέας Σμύρνης. Έκτοτε έμειναν μαζί" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν ήταν ποτέ απών

Για την σχέση με τον πατέρα της ως παιδί, η Μαργαρίτα εξήγησε πως τον αισθανόταν πολύ κοντά της, όσο εκείνος βρισκόταν στο σπίτι, ωστόσο υπήρχαν και οι στιγμές που έλειπε από δίπλα τους κυρίως στην διάρκεια της Χούντας. "Την εποχή που κρύφτηκε μέσα στην Χούντα, χάθηκε. Μετά μπήκε στην φυλακή. Στην εξορία στην Ζάκυνθο μας πήρε μαζί του. Γνωρίζαμε που βρισκόταν αλλά όταν ήμασταν μαζί από κοντά, ήμασταν μαζί. Υπήρξαμε μια παραδοσιακή οικογένεια, μπαμπάς, μαμά και τα δύο παιδιά. Δεν ήταν ποτέ απών. Ακόμα και όταν πήγαινε στις συναυλίες, μας έπαιρνε και εμάς, είχαμε γυρίσει όλο τον κόσμο. Βεβαία υπήρξαν ρήξεις και τσακωμοί μεταξύ μας, πολλοί".

Ο ιδιαίτερος δεσμός που διατηρούσαν της έχει αφήσει την "αίσθηση πως ο πατέρας της είναι ακόμα κοντά της, χωρίς να έχει φύγει". Όπως εξηγεί, δεν πρόκειται για κάτι "μεταφυσικό" αλλά για την σύνδεση που διατηρεί ακόμα μαζί του μέσω της ορχήστρα του αλλά και του έργου του, πάνω στο οποίο εργάζεται για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μίλησε πρώτη φορά για την πικρία που έλαβε με την διαθήκη που άφησε πίσω του ο πατέρας της, δηλώνοντας "ηθικά προσβεβλημένη". "Έγιναν πολλά και διάφορα μετά τον θάνατό του με τις διαθήκες. Είμαι πικραμένη, αλλά κανείς πρέπει να αποφασίζει στη ζωή του να ξεχνάει τα κακά, να τα βάζει στην άκρη. Αυτά που έγιναν με εμένα και εκείνον μου έκαναν κακό και μου έχει μείνει αυτή η πίκρα. Μου έλεγε συχνά συγγνώμη τον τελευταίο χρόνο. Δεν είναι μόνο ο Κουρής, όσοι ασχολήθηκαν με το έργο του τους έχει βάλει μέσα στη διαθήκη για να τους εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το έργο του. Παράπονο είναι που δεν μου ξεκαθάρισε όλα αυτά που είναι πολύ περίεργα, αλλά μου φτάνουν τα συγγνώμη που μου έλεγε" είπε, προσθέτοντας έπειτα: "η διαθήκη έγραφε ότι δεν είμαστε κληρονόμοι αλλά είμαστε κληροδόχοι. Μας εξασφαλίζει τα χρήματα, αλλά δεν μας δίνει δικαίωμα πάνω στο έργο του. Έδωσε δικαίωμα σε έναν εκδότη. Για εμένα είναι προσβλητικό και υποτιμητικό γιατί δουλεύω 30 χρόνια με τον πατέρα μου".

Δείτε την συνέντευξη εδώ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

30 Απρ 2024

13 χρόνια μαζί: Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ μοιράστηκαν μια νέα φωτογραφία από τον γάμο τους

Η δύσκολη επέτειος και το love story ενός ζευγαριού με πολύ γερά θεμέλια.

30 Απρ 2024

Η Άννα Βίσση τραγουδά σε μίνι μάρκετ στην Σκύρο και γίνεται viral

Στη Σκύρο βρίσκεται η αγαπημένη τραγουδίστρια και βρήκε ευκαιρία να κάνει ένα φανταστικό Tik Tok μέσα από το μίνι μάρκετ που μπήκε να κάνει τα ψώνια της.

Περισσότερα από

News

30 Απρ 2024

Παράτησε το Χόλιγουντ και έγινε επιχειρηματίας: Η Εύα Μέντες στα 50 της ζει μια άλλη ζωή

Η λατίνα καλλονή έκλεψε και πάλι την παράσταση (και τα likes).

30 Απρ 2024

Η Κατερίνα Γερονικολού με την κούκλα μαμά της: Πόσο μοιάζουν

Μία σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της δημοσίευσε η Κατερίνα Γερονικολού.

30 Απρ 2024

Dear God, the Parthenon is still broken: Ο Γιώργος Λάνθιμος κυκλοφορεί το πρώτο του φωτογραφικό βιβλίο

Ο Γιώργος Λάνθιμος κυκλοφόρησε το πρώτο του φωτογραφικό βιβλίο, με εικόνες από τα γυρίσματα του Poor Things, ένα ανέκδοτο ποίημα της Patti Smith εμπνευσμένο από την ταινία και την Emma Stone σε ρόλο "βοηθού".

30 Απρ 2024
29 Απρ 2024
29 Απρ 2024

Ράιαν Γκόσλινγκ - Έμιλι Μπλαντ: Ποζάρουν στον φακό του Νίκου Αλιάγα στο Παρίσι

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμιλι Μπλαντ πρωταγωνιστούν στην ταινία The Fall Guy.

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.