ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

O Μάθιου ΜακΚόναχι μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη: "Καταλάβαινα ότι δεν είναι καθόλου οκ αυτό που συνέβαινε"

Μίλησε σε συνέντευξη για δύο τραυματικά περιστατικά της ζωής του και τι τον βοήθησε να τα αφήσει πίσω του.

Για ένα τραυματικό περιστατικό της ζωής του μίλησε ο Μάθιου ΜακΚόναχι σε συνέντευξη του στο podcast "The Conversation: About the Men". Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη από έναν άντρα που αφού τον εκβίασε να κάνει σεξ μαζί του, τού έδωσε ουσίες και τον κακοποίησε. Το συμβάν είχε αποκαλύψει και στο βιβλίο του με τον τίτλο Greenlights. Μολονότι δεν έδωσε λεπτομέρειες είπε πως ήξερε πως κάτι κακό είχε συμβεί βάσει του τρόπου που τον είχαν μεγαλώσει οι γονείς του και όλα όσα τού είχαν διδάξει. Γιατί οι γονείς του τού είχαν εξηγήσει τι σημαίνει συναίνεση και του είχαν μιλήσει για τις σεξουαλικές επαφές και τις σχέσεις.

"Είχα διδαχθεί από τους γονείς μου τον σεβασμό προς μια γυναίκα, τον σεβασμό προς τη σχέση και την εγγύτητα των προσωπικών στιγμών, τον σεβασμό για τον χώρο του άλλου" είπε ο ΜακΚόναχι. "Ο πατέρας μου μου είχε πει κάποτε "Φτάνεις στην ηλκία που θα φιλήσεις, σωστά;" "Ναι κύριε" του απάντησε και εκείνος είπε: "κάποια μέρα θα προσωρήσει και (σ.σ η επαφή) θα αφορά το στήθος και το μέρος κάτω από τη ζώνη. Θα συμβεί και σε εσένα".

"Αν ένα κορίτσι διστάσει, στάματησε"

Και συνέχισε "γιε μου ως αρσενικό σε αυτή την κατάσταση (μιλώντας μου για σχέσεις ετεροφυλοφιλικές) αν ένα κορίτσι διστάσει, σταμάτησε. Μπορεί να διαισθανθείς πως ακόμα και εκείνη διστάζει και σου πει να συνεχίσεις μην το κάνεις. Περίμενε μέχρι την επόμενη φορά". Και είχε δίκιο. Έχω βρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις που δίστασε μια κοπέλα και μου είπε να συνεχίσουμε αλλά εγώ έκανα πίσω, γιατί όπως έλεγε και ο πατέρας μου "αν είναι να συμβεί θα υπάρξει κι επόμενη ευκαιρία".

Ο ΜακΚόναχι σημείωσε πως μαθήματα σαν αυτά τον βοήθησαν να διαμορφώσει μια γενική αίσθηση για τα πράγματα. Έτσι όταν τον εκβίασαν να κάνει σεξ στα 15 του χρόνια, καταλάβαινε πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

"Ήταν σαφές ότι δεν ήταν καθόλου οκ όλο αυτό" είπε ο ηθοποιός. Έπειτα από αυτό το συμβάν "είχα σχέσεις με κορίτσια που μου άρεσαν και τους άρεσα και αργά αργά προχωρήσαμε και ήταν όμορφα και αδέκια και όλα αυτά, αλλά δεν ήταν άσχημο όπως εκείνο".

Όταν αργότερα, όταν εκείνος ήταν 18 ετών, και τον κακοποίησαν δεν συνέδεσε στο μυαλό του τα δύο γεγονότα, όπως είπεχαρακτηριστικά ο ηθοποιός. Ο ΜακΚόναχι παραδέχθηκε ότι δεν έχει δεχθεί επαγγελματική βοήθεια για να ξεπεράσει το τραύμα, αλλά πως είχε πάντα στη ζωή του ανθρώπους που τον βοήθησαν πολύ να το αντιμετωπίσει.

"Έχω πολύ καλούς φίλους. Και μέντορες. Είχα στη ζωή μου μεγαλύτερους άνδρες και γυναίκες, παντρεμένα ζευγάρια που τα κατάφεραν και έχουν γιορτάσει επετείους γάμων 50 ετών, που μου διέθεσαν χρόνο. Ο πατέρας και η μητέρα μου μού μιλούσαν αλλά εκ των υστέρων κατάλαβα πως δεν ταίριαζαν πολύ αυτά που μού έλεγαν, υπαινισσόμενος ότι υπήρξαν και υποκριτικά. Γιατί κάποιες φορές άλλα δίδασκαν και άλλα έκαναν.

Αποφάσισε να έχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και στη ζωή

Μιλώντας στη δημοσιογράφο σημείωσε πως δεν έμεινε στο τραύμα γιατί αγαπά πολύ τη ζωή και πιστεύει στους ανθρώπους και πως δεν θα μπορούσε να ζει τη ζωή του με το φόβο πως οι άλλοι είναι κακοί και πρόκειται να τον πληγώσουν ή να του φερθούν βίαια. "Δεν πρόκειται να φοβάμαι τις σχέσιες επειδή η πρώτη μου φορά ήταν αποτέλεσμα εκβιασμού. Ή να πιστέψω πως δεν μπορώ να έχω μια υγιή σχέση. Όχι, δεν το διαπραγματεύομαι αυτό" είπε.

Και συνέχισε "Συνέβη. Δεν θα κάνω ότι δεν συνέβη. Και ήταν άσχημο. Ακόμα αισθάνομαι έτσι μιλώντας σου για αυτό- αλλά αν θα το κουβαλάω; Επέλεξα πως όχι, δεν θα φέρω αυτό το βάρος στη ζωή μου τώρα και στο πώς συμπεριφέρομαι και εμπιστεύομαι ανθρώπους και το πώς βλέπω τις καταστάσεις και τα ρίσκα που παίρνω" δήλωσε ο ηθοποιός που ακολουθώντας αυτή τη στάση ζωής μπόρεσε να προχωρήσει και να ζει τη ζωή του.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram







Read Next

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η Κλέλια Ανδριολάτου ήταν μια αληθινή σταρ της Κρουαζέτ

Η εμφάνιση της Κλέλιας Ανδριολάτου, έκλεψε τις εντυπώσεις στις Κάννες.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η υπέροχη Κέιτ Μπλάνσετ με ολόχρυσο φόρεμα του οίκου Louis Vuitton

Η Κέιτ Μπλάνσετ έλαμψε -για μια ακόμη φορά-στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ των Καννών φορώντας ένα εντυπωσιακό φόρεμα του οίκου Louis Vuitton.

Περισσότερα από

News

20 Μαϊ 2024
20 Μαϊ 2024

Μουσείο Μπενάκη: Τα φαντασμαγορικά κοστούμια από την ταινία Poor Things έρχονται στην Αθήνα

Το Μουσείο Μπενάκη παίρνει τη σκυτάλη από το Barbican Centre του Λονδίνου φιλοξενώντας την έκθεση με τα κοστούμια που κέρδισαν το Όσκαρ.

19 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών: Ο Κέβιν Κόστνερ μας θυμίζει στα 69 του χρόνια γιατί τον ερωτευτήκαμε στα γουέστερν

Με την τελευταία ταινία του "Horizon An American saga: Chapter 1" ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός επιστρέφει στην εποχή της Άγριας Δύσης με μια ταινία που τιμά τις γυναίκες μαχήτριες.

19 Μαϊ 2024

Αθηνά Οικονομάκου: Το εντυπωσιακό δωμάτιο του Μάξιμου και της Σιέννας μοιάζει με παιδικό σταθμό!

Ο τοίχος είναι ζωγραφισμένος με όμορφα χρώματα και απεικονίζει ζωάκια και ήρωες των παραμυθιών όπως είναι η κοκκινοσκουφίτσα.

19 Μαϊ 2024
19 Μαϊ 2024

Τζον Κένεντι Τζούνιορ – Καρολάιν Μπεσέτ Κένεντι:Το πιο υπέροχο και τραγικό ζευγάρι της Αμερικής

Το βιβλίο "Once Upon a Time" που θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαΐου στην Αμερική αναφέρεται στην λαμπερή και καταστροφική γνωριμία του υπέροχου αυτού ζευγαριού με το τραγικό τέλος.

19 Μαϊ 2024

Τζέιν Σέιμουρ: O μεγάλος έρωτας ήρθε στα 73 της έτη- "νόμιζα ότι είχα τελειώσει με τους άντρες"

Η ζωή κρύβει εκπλήξεις και ο έρωτας θα σε βρει όποτε εκείνος θέλει!

19 Μαϊ 2024

H Άντζελα Γκερέκου θα υποδυθεί την πριγκίπισσα Σίσσυ σε νέα παραγωγή

Η Άντζελα Γκερέκου θα παίξει στη θεατρική παράσταση "Sissy in Heaven" στην οποία θα κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

19 Μαϊ 2024

Χρήστος Βασιλόπουλος: "Ένα παιδί είναι ευτυχισμένο με δύο χωρισμένους γονείς, αρκεί να είναι ισορροπημένοι"

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "Δύο στις 10" και μίλησε για τη ζωή του μετά το χωρισμό του.