ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μισέλ Ομπάμα: "Το δέρμα μου είναι υγιές. Τα μαλλιά μου είναι ακόμα στο κεφάλι μου. Αλήθεια, πόσο ευλογημένη είμαι;"

Η 58χρονη πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μοιράζεται την εμπειρία της με την εμμηνόπαυση με την ελπίδα όλες οι γυναίκες να αρχίσουν να μιλούν επιτέλους ανοιχτά για τη συγκεριμένη φάση της ζωής τους

Η πρώην Πρώτη Κυρία, με αφορμή το βιβλίο της The Light We Carry, το οποίο κυκλοφορεί στις 15 Νοεμβρίου, αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τις γυναίκες.

Η Μισέλ Ομπάμα παραδέχθηκε ότι η εμμηνόπαυση δεν ήταν η πιο εύκολη περίοδος της ζωής της. Όπως αναφέρει δυσκολεύτηκε να αντιμετωπίσει ορισμένα από τα συμπτώματα, όπως την αύξηση βάρους.

Η ίδια ξεκαθαρίζει ότι δεν ζυγιζόταν ούτε "κολλούσε" με τους αριθμούς, ωστόσο, τώρα είναι προσεκτική. "Πρέπει να είμαι πιο προσεκτική. Όχι εμμονικά, αλλά προσεκτική", τόνισε.

Η Ομπάμα θεωρεί τον εαυτό της "ευλογημένο" από την εμπειρία της εμμηνόπαυσης. "Νομίζω ότι εξακολουθώ να αισθάνομαι το δέρμα μου υγιές. Τα μαλλιά μου είναι ακόμα στο κεφάλι μου. Αυτά είναι τα πράγματα για τα οποία πρέπει να θυμάμαι πόσο ευλογημένη είμαι", υποστηρίζει.

Μεταξύ άλλων, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρει ότι δεν την απασχολεί τόσο η εμφάνιση, αλλά είναι αποφασισμένη να είναι "ενεργή σωματικά" και να "κινείται συνεχώς".

Μίλησε για την αλλαγή στη γυμναστική της, η οποία πλέον επικεντρώνεται στο stretching.

"Καταλήγεις να ισορροπείς μεταξύ του να είσαι αρκετά γυμνασμένος και να είσαι αρκετά ευγενικός με το σώμα σου για να παραμείνεις στο παιχνίδι", προσθέτει. "Εξακολουθώ να είμαι σωματικά ενεργή και ο στόχος μου τώρα, αντί να έχω "χέρια της Μισέλ Ομπάμα", θέλω απλώς να συνεχίσω να κινούμαι", τόνισε.

Το 2020 είχε δηλώσει: "Έπρεπε να δουλέψω με τις ορμόνες και αυτό ήταν κάτι καινούριο για μένα. Πριν υπήρχαν έρευνες που έλεγαν πως οι ορμόνες είναι κακές. Ήταν το μόνο που ακούγαμε. Τώρα ανακαλύπτουμε πως η έρευνα δείχνει πως αυτές οι μελέτες δεν ήταν απόλυτα ολοκληρωμένες και πως υπάρχουν οφέλη στη θεραπεία αντικατάστασης ορμονών".

Η εμμηνόπαυση εξηγεί παράλληλα πως επηρεάζει και το βάρος. "Ποτέ δεν ζυγιζόμουν πολύ. Όταν βρίσκεσαι στην εμμηνόπαυση ωστόσο, έχεις αυτή την αργή αλλαγή στο σώμα σου που δεν συνειδητοποιείς εύκολα. Πρέπει να είμαι πιο προσεκτική, όχι εμμονική, αλλά προσεκτική".

Τι κρατάει από όλη αυτή την εμπειρία; Ότι μετά την αλλαγή στον οργανισμό της, νιώθει τυχερή που παραμένει υγιής. "Είμαι ακόμα σωματικά ενεργή και ο στόχος μου είναι αντί να έχω τα χέρια της Michelle Obama, να συνεχίζω να προχωράω. Αν μπορώ να περπατάω και να κινούμαι, δεν χρειάζεται να τρέχω. Δεν χρειάζεται να τους περάσω όλους".

Read Next

18 Μαϊ 2024

Γιώργος Λάνθιμος: Το θερμό πεντάλεπτο χειροκρότημα στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας, στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης είχε στο πλευρό του την λαμπερή πρωταγωνίστριά του, Έμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε και άλλους συντελεστές της ταινίας.

Περισσότερα από

News

18 Μαϊ 2024

Η Έλενα Κρίστενσεν στα 55 της χρόνια είναι μια ageless θεά

Το θρυλικό μοντέλο των 90s εντυπωσίασε στο 77ο Φεστιβάλ Καννών.

18 Μαϊ 2024

Ο 74χρονος Ρίτσαρντ Γκιρ έδειξε (και) στις Κάννες πόσο ερωτευμένος είναι με την Αλεχάντρα Σίλβα

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας "Oh, Canada", είχε δίπλα του την 41 ετών σύζυγό του, τον γιο του και βέβαια την συμπρωταγωνίστριά του, Ούμα Θέρμαν.

17 Μαϊ 2024

Τι διαβάζουμε τώρα: 4 μυθιστορήματα που θα πάρεις και στις ανοιξιάτικες αποδράσεις

Η άνοιξη μας χαρίζει νέα φρέσκα βιβλία για να ετοιμάζουμε σιγά σιγά τις βαλίτσες του καλοκαιριού.

17 Μαϊ 2024

Μαριάννα Κιμούλη: Ο Άντονι Χόπκινς, ήταν απίστευτα γενναιόδωρος, ήταν ένας από... εμάς"

Η Μαριάννα Κιμούλη μμίλησε για τους διάσημους γονείς της, για τις "Ψυχοκόρες", αλλά και για την την άγνωστη συνεργασία της με τον Άντονι Χόπκινς

17 Μαϊ 2024

Maestro: Πρεμιέρα χτες για τη 2η σεζόν- αποθεώθηκαν Γουλιώτη, Καβογιάννη, Αλεξίου στο twitter

"Δώστε ενα όσκαρ στη θεάρα" έγραψε τηλεθεατής για τη Μαρία Κακογιάννη στο Twitter.

17 Μαϊ 2024

Ο δισεκατομμυριούχος της Hermès που δίνει την περιουσία στον κηπουρό του

11 δισεκατομμύρια δολάρια θα πάρει ο τυχερός Μαροκινός κηπουρός του.

17 Μαϊ 2024

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Κυνικός και αμετανόητος ο δράστης μετά το καρτέρι θανάτου - "Της είχα πει ότι θα τη σκότωνα"

"Σκότωσα την γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω" λέει ο δράστης για την 40χρονη πρώην σύζυγό του. Την μαχαίρωσε 17 φορές.

17 Μαϊ 2024

Σούρι Κρουζ: Άλλαξε το επίθετό της κόβοντας κάθε σχέση με τον αδιάφορο πατέρα της

Σκυθρωπή στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση η κόρη του Τομ Κρουζ μετά την αλλαγή του ονόματός της