ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τιμ Μπάρτον- Έλενα Μπόναμ Κάρτερ: το πιο cult ζευγάρι του Χόλιγουντ που έσπασε τους γυαλιστερούς κανόνες

Ανατρεπτικοί, spooky και υπέροχοι ο Τιμ Μπάρτον και η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ έζησαν μαζί 13 χρόνια πριν τον οριστικό χωρισμό τους. Εσείς ποια προτιμάτε; Την Μπελούτσι ή την Μπόναμ Κάρτερ;

Με μαλλιά σαν να είχαν μόλις βγει από το κρεβάτι, με βικτωριανά, αλλόκοτα ρούχα και κάτωχροι ο σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον και η Βρετανίδα ηθοποιός Ελένα Μπόναμ Κάρτερ έσπασαν τον καθωσπρεπισμό του Χόλιγουντ. Έγινε το cool (και cult) ζευγάρι που όλοι ήθελαν να γνωρίσουν και να δουλέψουν μαζί.

Ο Μπάρτον και η Μπόναμ Κάρτερ γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας "Ο πλανήτης των πιθήκων" που σκηνοθετούσε εκείνος. Έτσι η πρώτη τους επαφή ήταν όταν η Ελένα υποδυόταν έναν...πίθηκο. Όμως δεν μίλησαν σχεδόν στα γυρίσματα, σε προσωπικό επίπεδο.

Η Μπόναμ- Κάρτερ είχε κάνει το δυναμικό της ντεμπούτο κυρίως σε ταινίες εποχής, όπως στην ταινία "Ένα δωμάτιο με θέα". Εκείνη την εποχή ο Τιμ Μπάρτον συγκατοικούσε με την ηθοποιό Λίζα Μαρί που επίσης έπαιζε στην ταινία. Όμως λίγο μετά χώρισαν και αν κρίνουμε από το γεγονός πως η Λίζα Μαρί έκανε δημοπρασία με όλα τα πράγματά του, ίσως μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η σχέση του με την Μπόναμ Κάρτερ είχε ξεκινήσει ελαφρώς πιο νωρίς.

Η Έλενα ήταν τότε 35 ετών και ζούσε στο Hampstead. Κάποτε μάλιστα είχε αναρωτηθεί πόσο εύκολο θα ήταν αν το άλλο της μισό ήταν απλώς ένας γείτονας. Κι επειδή το σύμπαν έχει χιούμορ, τελικά ο Μπάρτον αγόρασε το σπίτι δίπλα στο δικό της. Και για να ακριβολογούμε αγόρασε δύο μικρά σπίτια δίπλα στο δικό της, αφού πάντοτε ένιωθε "σαν το σπίτι του" στην λονδρέζικη upper γειτονιά.

Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τότε γιατί δεν συγκατοικούν, αλλά ζουν σε δύο διαφορετικά σπίτια. Το ένα ήταν διακοσμημένο με το στιλ της Έλενας, "το δικό μου έχει γούστο" έλεγε κάνοντας χιούμορ σε τηλεοπτική εκπομπή και του Μπάρτον ήταν σφραγισμένο με την δική του αισθητική. "Επιπλέον ροχαλίζει, που είναι ένα θέμα" είχε πει εκείνη. Μετά όμως από πολλά χρόνια αποφάσισαν να κάνουν για εσωτερική γέφυρα ανάμεσα στα δύο σπίτια, ώστε να διευκολυνθεί η συνύπαρξή τους.

Το ζευγάρι γύρισε 10 ταινίες μαζί και απέκτησε δύο παιδιά τον Μπίλι Ρέι και την Νελ. Από την αρχή σχεδόν της σχέσης τους ντυνόντουσαν στα μαύρα και πάντοτε οι εμφανίσεις τους είχαν μια γκόθικ εσάνς σε αντίθεση με το καλογυαλισμένο, σέξι Χόλιγουντ. Τα μίντια συχνά στιλίτευαν τις δικές της εμφανίσεις- "κακοντυμένη" την ανέβαζαν, "κακόγουστη" την κατέβαζαν, άσχετα αν η αυτοδίδακτη σταρ είναι μία από τις πιο καλλιεργημένες ηθοποιούς και μάλιστα εγγονή Πρωθυπουργού. Ναι, ναι καλά διαβάσατε. Είναι από εκείνες τις γυναίκες που τολμούν να έχουν προσωπικό στιλ χωρίς να τους ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος και τα περιοδικά. Γι' αυτό και μούσα της Vivienne Westwood.

To 2008 υπήρξε μια χρονιά ορόσημο για εκείνη, αφού έχασε 5 μέλη της οικογένειάς της σε ένα δυστύχημα στη Νότιο Αφρική. Το τζιπ που μετέφερε τους δικούς της ανετράπη και πέθαναν η θεία της και ο σύζυγός της, ο γιός της ξαδέρφης της κι άλλοι συγγενείς της. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα πλατό των γυρισμάτων για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην κατάσταση. Έπειτα από μερικά χρόνια, ο γάμος της επίσης διαλύθηκε.

Κανείς δεν έμαθε πραγματικά το γιατί. Ο Μπάρτον δήλωσε το 2014 πως είχαν έναν φιλικό χωρισμό, όμως η Έλενα δήλωσε πολύ αργότερα πως δεν ήταν εκείνη που έφυγε. "Θα μπορούσα να γράψω διατριβή για το τι έγινε. Σε ρουφάει η αποτυχία μιας σχέσης, αλλά πιστεύω ότι τα καταφέρνουμε και πως θα παραμείνει κάτι πολύτιμο στο τέλος". Δεν θεωρεί πως δεν υπήρξε επιτυχημένη η σχέση τους, απλώς γιατί δεν συνέχισε. "Κάποιες σχέσεις ίσως δεν ήταν γραφτό να είναι για πάντα" είπε. Θεωρεί, αντιθέτως, ότι ήταν "ένα τεράστιο δώρο, αφού τους χάρισε τόσες όμορφες αναμνήσεις, δύο παιδιά και τόσα άλλα". Έμαθαν τελικά να ζουν χωριστά, παρότι στην αρχή της κόστιζε να μην έχει διαρκώς τα παιδιά στο σπίτι.

Το "ευτυχές ατύχημα"

Κάποια στιγμή αποφάσισε να προχωρήσει, να αφήσει το παρελθόν πίσω της. Και κάπου τότε, σε έναν γάμο της συνέβη "ένα ευχάριστο ατύχημα": γνώρισε τον Rye Dag Holmboe κατά 22 χρόνια νεότερο σύντροφό της.

"Υπήρξε πολλή απρόσμενη μαγεία" είπε σχετικά. "Ήταν μία από αυτές τις τυχαίες στιγμές που καθορίζουν τελικά τόσα πολλά" δήλωσε για την νέα αγάπη στην ζωή της η ηθοποιός που παρά τις δυσκολίες δεν το βάζει κάτω και προχωράει. Για εμάς; Πρότυπο.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Πάσχα στο χωριό

Μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

03 Μαϊ 2024

Swipe right για την Ευρώπη: Μια εφαρμογή τύπου Tinder μας δείχνει με ποιους υποψήφιους των Ευρωεκλογών... ταιριάζουμε

Μια ομάδα νέων σκέφτηκε μια λύση για να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές της ΕΕ.

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!