ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Οδηγός Τσέπης για την Έμφυλη Βία": νέα εφαρμογή με χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές

Η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και η UNICEF παρουσίασαν μία εφαρμογή για το πως μπορείτε να ανταποκριθείτε στην αποκάλυψη ενός περιστατικού έμφυλης βίας

Η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) και το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα παρουσίασαν σήμερα τον "Οδηγό Τσέπης για την Έμφυλη Βία" – μια νέα εφαρμογή για κινητά που παρέχει χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές σε όσους έρχονται σε επαφή με άτομα που έχουν βιώσει έμφυλη βία.

Ο "Οδηγός Τσέπης για την Έμφυλη Βία" έχει αναπτυχθεί στη βάση διεθνών προτύπων και είναι ήδη διαθέσιμη σε περισσότερες από 12 γλώσσες και διατίθεται δωρεάν. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που παρέχει πληροφορίες και συμβουλές για το "τι να κάνει", "τι να πει" και "τι να αποφύγει" οποιοσδήποτε έρχεται σε επαφή με άτομα που έχουν βιώσει έμφυλη βία.

Η ελληνική έκδοση που παρουσιάστηκε απευθύνεται για πρώτη φορά σε όλους, επαγγελματίες (εξειδικευμένους και μη) αλλά και στο ευρύ κοινό. Μπορεί δε να χρησιμοποιηθεί είτε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, είτε οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αναγκαίο.

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για το Δίκτυο Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ, που υποστηρίζει σε όλη την επικράτεια γυναίκες θύματα βίας ή πολλαπλών διακρίσεων και τα ανήλικα παιδιά τους. Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες που παρέχει η ΓΓΔΟΠΙΦ δωρεάν είναι η τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 που λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, τα 44 Συμβουλευτικά Κέντρα και οι 19 Ξενώνες Φιλοξενίας.

Η παρουσίαση του "Οδηγού Τσέπης για την Έμφυλη Βία" πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας της ΓΓΔΟΠΙΦ παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίας Συρεγγέλα και της Γενικής Γραμματέως Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Καλυψώς Γούλα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης και δεκάδες μέλη Μη Κυβερνητικών Γυναικείων Οργανώσεων.

Read Next

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η Κλέλια Ανδριολάτου ήταν μια αληθινή σταρ της Κρουαζέτ

Η εμφάνιση της Κλέλιας Ανδριολάτου, έκλεψε τις εντυπώσεις στις Κάννες.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η υπέροχη Κέιτ Μπλάνσετ με ολόχρυσο φόρεμα του οίκου Louis Vuitton

Η Κέιτ Μπλάνσετ έλαμψε -για μια ακόμη φορά-στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ των Καννών φορώντας ένα εντυπωσιακό φόρεμα του οίκου Louis Vuitton.

Περισσότερα από

News

20 Μαϊ 2024
20 Μαϊ 2024

Μουσείο Μπενάκη: Τα φαντασμαγορικά κοστούμια από την ταινία Poor Things έρχονται στην Αθήνα

Το Μουσείο Μπενάκη παίρνει τη σκυτάλη από το Barbican Centre του Λονδίνου φιλοξενώντας την έκθεση με τα κοστούμια που κέρδισαν το Όσκαρ.

19 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών: Ο Κέβιν Κόστνερ μας θυμίζει στα 69 του χρόνια γιατί τον ερωτευτήκαμε στα γουέστερν

Με την τελευταία ταινία του "Horizon An American saga: Chapter 1" ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός επιστρέφει στην εποχή της Άγριας Δύσης με μια ταινία που τιμά τις γυναίκες μαχήτριες.

19 Μαϊ 2024

Αθηνά Οικονομάκου: Το εντυπωσιακό δωμάτιο του Μάξιμου και της Σιέννας μοιάζει με παιδικό σταθμό!

Ο τοίχος είναι ζωγραφισμένος με όμορφα χρώματα και απεικονίζει ζωάκια και ήρωες των παραμυθιών όπως είναι η κοκκινοσκουφίτσα.

19 Μαϊ 2024
19 Μαϊ 2024

Τζον Κένεντι Τζούνιορ – Καρολάιν Μπεσέτ Κένεντι:Το πιο υπέροχο και τραγικό ζευγάρι της Αμερικής

Το βιβλίο "Once Upon a Time" που θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαΐου στην Αμερική αναφέρεται στην λαμπερή και καταστροφική γνωριμία του υπέροχου αυτού ζευγαριού με το τραγικό τέλος.

19 Μαϊ 2024

Τζέιν Σέιμουρ: O μεγάλος έρωτας ήρθε στα 73 της έτη- "νόμιζα ότι είχα τελειώσει με τους άντρες"

Η ζωή κρύβει εκπλήξεις και ο έρωτας θα σε βρει όποτε εκείνος θέλει!

19 Μαϊ 2024

H Άντζελα Γκερέκου θα υποδυθεί την πριγκίπισσα Σίσσυ σε νέα παραγωγή

Η Άντζελα Γκερέκου θα παίξει στη θεατρική παράσταση "Sissy in Heaven" στην οποία θα κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

19 Μαϊ 2024

Χρήστος Βασιλόπουλος: "Ένα παιδί είναι ευτυχισμένο με δύο χωρισμένους γονείς, αρκεί να είναι ισορροπημένοι"

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "Δύο στις 10" και μίλησε για τη ζωή του μετά το χωρισμό του.