ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το νεογέννητο μωρό που ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια του φονικού σεισμού πυροδότησε το ενδιαφέρον πολλών για υιοθεσία

Οι γονείς αλλά και τα τέσσερα αδέρφια του μωρού σκοτωθήκαν στην διάρκεια του σεισμού.

Τραγωδία δίχως τέλος μοιάζει η κατάσταση στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας και Συρίας, που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό 7,8 βαθμών τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο τραγικός απολογισμός μετράει μέχρι στιγμής 21.000 νεκρούς, ενώ υπάρχουν επίσης χιλιάδες τραυματίες αλλά και επιζήσαντες σε άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν εντατικά τις προσπάθειες εντοπισμού ατόμων κάτω από τα συντρίμμια και παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει κάποιες ημέρες, μικρά "θαύματα" συμβαίνουν διαρκώς, ανασύροντας ανθρώπους που παρέμειναν ζωντανοί για περισσότερες από 100 ώρες κάτω από τα χαλάσματα.

Από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της διάσωσης, υπήρξε ιδιαίτερη συγκίνηση και ενδιαφέρον για το μωρό που κατάφερε να γεννηθεί στα συντρίμμια και εντοπίστηκε από τους διασωθέντες συνδεδεμένο ακόμα με τον ομφάλιο λώρο με την μητέρα του, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μετά την γέννα. Το μωρό μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση, ωστόσο οι γιατροί φρόντισαν να την κρατήσουν ζωντανή. Αφού ξεπέρασε τον κίνδυνο, ο παιδίατρος Hani Maarouf που παρακολουθεί στο βρέφος, του έδωσε το όνομα Aya, το οποίο όπως μεταδίδει ο Guardian σημαίνει στα αραβικά "σημάδι από τον Θεό" ή "θαύμα" σύμφωνα με το BBC.

Η τραγική ιστορία της μικρής μαχήτριας ευαισθητοποίησε ιδιαίτερα το κοινό ανέφερε ο διευθυντής του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται το βρέφος, Khalid Attiah, με πολλούς να εκφράζουν ενδιαφέρον να την υιοθετήσουν, αφού τόσο οι γονείς της, όσο και τα τέσσερα αδέρφια της σκοτώθηκαν στον σεισμό. "Δεν θα επιτρέψω να την υιοθετήσει κάποιος τώρα. Μέχρι να επιστρέψει η οικογένειά της, την αντιμετωπίζω σαν δικό μου παιδί" δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC. Αναφερόμενος στην οικογένεια του παιδιού, εξήγησε πως υπάρχει ζωντανός ένας θείος της οικογένειας, ο οποίος ωστόσο έχει χάσει κάθε κομμάτι της περιουσίας του και ζει μαζί με τα 11 μέλη της οικογένειάς του σε μια σκηνή.

Με πληροφορίες Guardian, BBC

Read Next

18 Μαϊ 2024

Γιώργος Λάνθιμος: Το θερμό πεντάλεπτο χειροκρότημα στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας, στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης είχε στο πλευρό του την λαμπερή πρωταγωνίστριά του, Έμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε και άλλους συντελεστές της ταινίας.

Περισσότερα από

News

18 Μαϊ 2024

Η Έλενα Κρίστενσεν στα 55 της χρόνια είναι μια ageless θεά

Το θρυλικό μοντέλο των 90s εντυπωσίασε στο 77ο Φεστιβάλ Καννών.

18 Μαϊ 2024

Ο 74χρονος Ρίτσαρντ Γκιρ έδειξε (και) στις Κάννες πόσο ερωτευμένος είναι με την Αλεχάντρα Σίλβα

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας "Oh, Canada", είχε δίπλα του την 41 ετών σύζυγό του, τον γιο του και βέβαια την συμπρωταγωνίστριά του, Ούμα Θέρμαν.

17 Μαϊ 2024

Τι διαβάζουμε τώρα: 4 μυθιστορήματα που θα πάρεις και στις ανοιξιάτικες αποδράσεις

Η άνοιξη μας χαρίζει νέα φρέσκα βιβλία για να ετοιμάζουμε σιγά σιγά τις βαλίτσες του καλοκαιριού.

17 Μαϊ 2024

Μαριάννα Κιμούλη: Ο Άντονι Χόπκινς, ήταν απίστευτα γενναιόδωρος, ήταν ένας από... εμάς"

Η Μαριάννα Κιμούλη μμίλησε για τους διάσημους γονείς της, για τις "Ψυχοκόρες", αλλά και για την την άγνωστη συνεργασία της με τον Άντονι Χόπκινς

17 Μαϊ 2024

Maestro: Πρεμιέρα χτες για τη 2η σεζόν- αποθεώθηκαν Γουλιώτη, Καβογιάννη, Αλεξίου στο twitter

"Δώστε ενα όσκαρ στη θεάρα" έγραψε τηλεθεατής για τη Μαρία Κακογιάννη στο Twitter.

17 Μαϊ 2024

Ο δισεκατομμυριούχος της Hermès που δίνει την περιουσία στον κηπουρό του

11 δισεκατομμύρια δολάρια θα πάρει ο τυχερός Μαροκινός κηπουρός του.

17 Μαϊ 2024

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Κυνικός και αμετανόητος ο δράστης μετά το καρτέρι θανάτου - "Της είχα πει ότι θα τη σκότωνα"

"Σκότωσα την γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω" λέει ο δράστης για την 40χρονη πρώην σύζυγό του. Την μαχαίρωσε 17 φορές.

17 Μαϊ 2024

Σούρι Κρουζ: Άλλαξε το επίθετό της κόβοντας κάθε σχέση με τον αδιάφορο πατέρα της

Σκυθρωπή στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση η κόρη του Τομ Κρουζ μετά την αλλαγή του ονόματός της