ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο "Λεμονόπιτας": ο γλυκούλης που βασανίστηκε από καρτέλ ναρκωτικών γίνεται τώρα φιναλίστ για το πιο αγαπημένο κατοικίδιο των ΗΠΑ

Του είχαν κόψει τα μπροστινά ποδαράκια και τον είχαν πετάξει σε κάδο σκουπιδιών.

Τρέχοντας ασυγκράτητος χάρη στα προσθετικά μπροστινά του πόδια, Ριτρίβερ που είχαν άλλοτε βασανίσει μέλη καρτέλ των ναρκωτικών ζει κάτι που φαντάζει σαν σκυλίσιο όνειρο: όχι μόνο οι πάντες γύρω του τον λατρεύουν, είναι πλέον φιναλίστ σε διαγωνισμό για το πιο αξιαγάπητο κατοικίδιο στις ΗΠΑ.

Αφού διασώθηκε από κάδο σκουπιδιών όπου τον είχαν πετάξει, κουτάβι ακόμα, με τα μπροστινά του πόδια κομμένα, ο Pay de Limón ("Λεμονόπιτας"), βρήκε την αγάπη που είχε ανάγκη στο καταφύγιο Milagros Caninos, νότια της μεξικανικής πρωτεύουσας, όπου 12 χρόνια αργότερα ζει και βασιλεύει.

"Επέζησε, ξεπέρασε την σκληρότητα των ανθρώπων, των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος", θα πει η Πατρίσια Ρουίς, η ιδρύτρια του Milagros Caninos. "Δεν κρατάει κακία σε κανέναν. Οι άνθρωποι κρατάνε κακία, όχι οι σκύλοι".

Δώδεκα χρόνια αφού τον βρήκαν στον κάδο στην κεντρική πολιτεία Σακατέκας, την οποία συνεχίζουν να λυμαίνονται τα καρτέλ, ο Λεμονόπιτας θα λάβει μέρος σε διαγωνισμό μέσω διαδικτύου στις ΗΠΑ, μολονότι ζει σε άλλη χώρα.

Ο διαγωνισμός America’s Favorite Pet είναι ανοικτός σε κάθε κατοικίδιο στην αμερικανική ήπειρο. Διεξάγεται στο πλαίσιο εκστρατείας προκειμένου να συγκεντρωθούν κεφάλαια για αγαθοεργίες.

Στους θετούς γονείς του νικητή ή της νικήτριας, που θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο, θα απονεμηθεί χρηματικό έπαθλο 5.000 δολαρίων. Ο ίδιος ή η ίδια θα φιλοξενηθεί σε δισέλιδο του περιοδικού Dogster.

Για την κυρία Ρουίς, το ταξίδι του Λεμονόπιτα πρέπει να διδάξει "όλους μας να λέμε ‘ναι, μπορώ’, να λέμε ‘ναι στη ζωή’, κόντρα σε όλα. Ό,τι κι αν μας συνέβη".

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

29 Μαϊ 2024

"All eyes on Rafah" : Το viral αντιπολεμικό μήνυμα με περισσότερες από 36.000.000 αναδημοσιεύσεις στο Instagram

"Όλα τα βλέμματα στη Ράφα". Το δυνατό αυτό μήνυμα έχει τη δική του σημασία καθώς ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα συνεχίζεται παρά τη μεγάλη παγκόσμια κατακραυγή.

29 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

Περισσότερα από

News

29 Μαϊ 2024

Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Ντόναλντ Τραμπ: "Είναι ένας κλόουν, ένας δικτάτορας"

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο εμφανίστηκε μπροστά από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης και μίλησε για τον Τραμπ: "τώρα είναι η ώρα να τον σταματήσουμε" είπε ο ηθοποιός.

29 Μαϊ 2024

Μπρουκ Σιλντς: 23 χρόνα γάμου στο πλευρό του Κρις Χέντσι

Οι throwback φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός από τον γάμο της.

29 Μαϊ 2024

"Χαίρε Ξένε Στη Χώρα των Ονείρων": Μια μοναδική έκθεση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Μια έκθεση με φωτογραφίες του "καταγράφουν και απαθανατίζουν τον χαρακτήρα, το βλέμμα, τις προσδοκίες ενός λαού που αναδύεται από το σκοτάδι των συγκρούσεων.

29 Μαϊ 2024

Έλενα Παπαβασιλείου: To διαμέρισμά της αποπνέει γαλήνη

Οι γκρι αποχρώσεις και το πολύ πράσινο είναι αυτά που περιγράφουν το σαλόνι της.

28 Μαϊ 2024

Μαρκέλλα Γιαννάτου: Ξαπλωμένη με φουσκωμένη κοιλίτσα

Μία ιδιαίτερη φωτογραφία μοιράστηκε η Μαρκέλλα Γιαννάτου

28 Μαϊ 2024

Οι Κάννες έχουν τη νέα τους βασίλισσα. Και ονομάζεται Ντέμι Μουρ

Η Ντέμι Μουρ, μετά από 27 χρόνια επέστρεψε στις Κάννες και ανακυρήχθηκε ως η νέα "βασίλισσα της Κρουαζέτ". Τα 5 υπέροχα look της "μιλούν" από μόνα τους.

28 Μαϊ 2024

Σάκης Ρουβάς: Τα παιδικά του τραύματα και η "εποχή Ψινάκη"

'Ήμουν δυσλεκτικός και είχα μεγάλο πρόβλημα με το σχολείο και τα μαθήματα. Δεν με ενδιέφερε καθόλου το σχολείο, ταξίδευε το μυαλό μου αλλού".

28 Μαϊ 2024