ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αποχωρεί από το Ritz ο καλύτερος μπάρμαν του πλανήτη και δημιουργός των διασημότερων κοκτέιλ

"Το Hemingway Bar είναι σαν μια μικρή πόλη και ο Κόλιν είναι ο δήμαρχος. Δεν μπορώ να φανταστώ το μέρος χωρίς αυτόν"

Το ιστορικό Bar Hemingway στο ξενοδοχείο Ritz είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο απόλυτος προορισμός για τους απαιτητικούς Παριζιάνους και επισκέπτες του ξενοδοχείου που αναζητούν ένα τέλειο ποτό.

Όταν ο πρώην πρέσβης της Αμερικής στη Γαλλία επί προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τσάρλς Ρίβκιν, ρωτήθηκε ποιο είναι το no1 spot στο Παρίσι, εκείνος απάντησε: " Δεν μπορείτε να πάτε στο Παρίσι και να μην επισκεφτείτε τον Κόλιν Φιλντ στο Bar Hemingway".

Για χάρη του, ο γνωστός μπάρμαν δημιούργησε το Rivkin Martini, το οποίο περιέχει βότκα με λεμόνι Sorrento σερβιρισμένο σε ποτήρι παγωμένο στους μείον 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο Κόλιν Φιλντ είναι ο καλύτερος μπαρμαν στον κόσμο και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά τα περιοδικά Forbes και Travel + Leisure που τον κατέταξαν πρώτο στην παγκόσμια λίστα τους. Είναι, επίσης, δημιουργός μερικών από τα διασημότερα κοκτέιλ του κόσμου όπως το Kate 76 και το Clean Dirty Martini, ενώ είναι ο επικεφαλής μπάρμαν στο Hemingway Bar του Hôtel Ritz Paris για πάνω από 3 δεκαετίες.

Ο Κόλιν Φιλντ έχει ένα βιογραφικό που δεν συναντάς συχνά, αφού μεταξύ άλλων έχει εφεύρει πολλά από τα ποτά που πίνεις και εσύ όταν βγαίνεις έξω, όπως το Picasso Martini, το Highland Cream, το Serendipity και το Clean Dirty Martini. Ασχολείται, επίσης, με την εκπαίδευση μαθητών για την θέση του μπάρμαν στη Γαλλία και στην Ελβετία και έχει γράψει τα βιβλία "The Cocktails of the Ritz Paris" και "Cocktails, A Simple Story".

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Κόλιν είχε εξηγήσει την καρμική σχέση με το εμβληματικό ξεονοδοχείο Ritz που έμελλε να γίνει το "σπίτι" του για σχεδόν 30 χρόνια: " Έστειλα το βιογραφικό μου στο Ritz όταν ήμουν 19, και δεν απάντησαν. Μετά έφτασα στο Παρίσι και έγραψα ξανά και μου είπαν, "Όχι". Έπειτα έγινα #2 μπάρμαν στη Γαλλία και #2 στον κόσμο, και μου είπαν, "Έλα για τη συνέντευξη". Και μετά είπαν, "Όχι". Πραγματικά δούλευα σκληρά για να κερδίσω διαγωνισμούς ώστε να γίνω δεκτός στο Ritz. Τελικά, μια μέρα με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν, "Θα ήθελες να έρθεις για συνέντευξη;". Εργάστηκα σκληρά, όχι επειδή προσπαθούσα να γίνω ο καλύτερος μπάρμαν εν ζωή, αλλά για να μπορέσω να βρω δουλειά στο Ritz".

Μετά από 30 χρόνια πίσω από την μπάρα του Hemingway στο ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι, ο Κόλιν Φιλντ αποχώρησε και σέρβιρε το τελευταίο του ποτό στις 15 Μαΐου - δύο μέρες πριν από τα 62α γενέθλιά του-.

" Ο βασιλιάς του κοκτέιλ" φεύγει από το Ritz έχοντας αφήσει πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά, και φανατικούς θαυμαστές ανά τον κόσμο. Η Κέιτ Μος είχε πει κάποτε για τον Κόλιν: "Έχει τον σωστό τρόπο για να σε κάνει να νιώσεις ξεχωριστός και σαν να είσαι ο μόνος πελάτης στο δωμάτιο."

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

18 Μαϊ 2024

Η απίστευτη μεταμόρφωση του Μπίλι Ζέιν σε Μάρλον Μπράντο

Όχι, δεν είναι ο Μάρλον Μπράντο που γυρίζει μια νέα ταινία. Είναι ο Μπίλι Ζέιν, που ενσαρκώνει τον μύθο του σινεμά στην επερχόμενη ταινία "Βαλς με τον Μπράντο".

18 Μαϊ 2024
Περισσότερα από

News

18 Μαϊ 2024

Γιώργος Λάνθιμος: Το θερμό πεντάλεπτο χειροκρότημα στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας, στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης είχε στο πλευρό του την λαμπερή πρωταγωνίστριά του, Έμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε και άλλους συντελεστές της ταινίας.

18 Μαϊ 2024

Η Έλενα Κρίστενσεν στα 55 της χρόνια είναι μια ageless θεά

Το θρυλικό μοντέλο των 90s εντυπωσίασε στο 77ο Φεστιβάλ Καννών.

17 Μαϊ 2024

Τι διαβάζουμε τώρα: 4 μυθιστορήματα που θα πάρεις και στις ανοιξιάτικες αποδράσεις

Η άνοιξη μας χαρίζει νέα φρέσκα βιβλία για να ετοιμάζουμε σιγά σιγά τις βαλίτσες του καλοκαιριού.

17 Μαϊ 2024

Μαριάννα Κιμούλη: Ο Άντονι Χόπκινς, ήταν απίστευτα γενναιόδωρος, ήταν ένας από... εμάς"

Η Μαριάννα Κιμούλη μμίλησε για τους διάσημους γονείς της, για τις "Ψυχοκόρες", αλλά και για την την άγνωστη συνεργασία της με τον Άντονι Χόπκινς

17 Μαϊ 2024

Maestro: Πρεμιέρα χτες για τη 2η σεζόν- αποθεώθηκαν Γουλιώτη, Καβογιάννη, Αλεξίου στο twitter

"Δώστε ενα όσκαρ στη θεάρα" έγραψε τηλεθεατής για τη Μαρία Κακογιάννη στο Twitter.

17 Μαϊ 2024

Ο δισεκατομμυριούχος της Hermès που δίνει την περιουσία στον κηπουρό του

11 δισεκατομμύρια δολάρια θα πάρει ο τυχερός Μαροκινός κηπουρός του.

17 Μαϊ 2024

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Κυνικός και αμετανόητος ο δράστης μετά το καρτέρι θανάτου - "Της είχα πει ότι θα τη σκότωνα"

"Σκότωσα την γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω" λέει ο δράστης για την 40χρονη πρώην σύζυγό του. Την μαχαίρωσε 17 φορές.