ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

2024 Governors Awards: Τα τιμητικά Όσκαρ, οι σταρ και οι λαμπερές εμφανίσεις

Στα Governors Awards απονέμονται τιμητικά Όσκαρ για το σύνολο του έργου των επαγγελματιών της έβδομης Τέχνης.

Ηχηρό παρών δήλωσαν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες του 2024 στην βραδιά των τιμητικών βραβεών Governors Awards που απονέμονται από μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου. Ανάμεσα στους ήταν η Έμα Στόουν, η Μάργκοτ Ρόμπι, Φλόρενς Πιού, ο Τσαρλς Μέλτον μαζί με τις συμπρωταγωνίστριες του Νάταλι Πόρτμαν και ..., ο Τομ Χανκς, η Έμιλι Μπλαντ, ο Μάρτιν Σκορτσέζε, Πενέλοπε Κρουζ και πολλά ακόμα αστέρια που βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν τους συναδελφούς τους που έλαβαν Όσκαρ για την προσφορά τους στην έβδομη Τέχνη.

Όλα τα φώτα ήταν στραμμένα φέτος στην Άντζελα Μπάσετ την οποία τίμησε η Ακαδημία για το σύνολο της προσφοράς της στο σινεμά. Η Μπάσετ κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ την περασμένη σεζόν για το Black Panther: Wakanda Forever ενώ στο παρελθόν ήταν πάλι υποψηφιότητα για τον ρόλο της Τίνα Τέρνερ στην ταινία What's Love Got to Do With It. Οι συμμετοχές της περιλαμβάνουν τα Boyz N The Hood, Malcolm X, Waiting To Exhale, How Stella Got Her Groove Back, Strange Days και Mission: Impossible - Fallout. Έτσι και εκείνη έλαβε πλέον ένα χρυσό αγαλματίδιο για την κινηματογραφική της διαδρομή. Το βραβείο αναγνωρίζει "εξαιρετικές διακρίσεις σε επιτεύγματα ζωής, εξαιρετικές συνεισφορές στην κατάσταση των κινηματογραφικών τεχνών και επιστημών ή για εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ακαδημία".

Ο σκηνοθέτης, παραγωγός, συγγραφέας και ηθοποιός Μελ Μπρουκς που ήταν επίσης τιμώμενος της βραδιάς ξεκίνησε την καριέρα του γράφοντας κωμικά προγράμματα για τις τηλεοπτικές εκπομπές του Sid Caesar και ήταν συνδημιουργός της τηλεοπτικής σειράς Get Smart. Το 1967, έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία The Producers και κέρδισε Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου.

Βραβεύτηκαν επίσης η μοντέρ Κάρολ Λίτλετον που είχε κερδίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ το 1982 για την ταινία E.T. The Extra-Terrestrial και οι πολλές δουλειές της σε μια καριέρα που καλύπτει σχεδόν πέντε δεκαετίες περιλαμβάνουν τα Body Heat, The Big Chill, Places In The Heart και The Manchurian Candidate.

Τιμητικό Όσκαρ παρέλαβε και η Μισέλ Σάτερ που έχει περάσει περισσότερα από 40 χρόνια στο Sundance Institute και είναι η διευθύντρια των καλλιτεχνικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου που επικεντρώνονται στην υποστήριξη ανεξάρτητων δημιουργών. Έχει ηγηθεί των διεθνών πρωτοβουλιών του Sundance Institute στην Ασία, την Ευρώπη, την Ινδία, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή, ενώ ίδρυσε και επιβλέπει το όραμα και το περιεχόμενο της πλατφόρμας αφήγησης και μάθησης Sundance Collab.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

18 Μαϊ 2024

Η απίστευτη μεταμόρφωση του Μπίλι Ζέιν σε Μάρλον Μπράντο

Όχι, δεν είναι ο Μάρλον Μπράντο που γυρίζει μια νέα ταινία. Είναι ο Μπίλι Ζέιν, που ενσαρκώνει τον μύθο του σινεμά στην επερχόμενη ταινία "Βαλς με τον Μπράντο".

18 Μαϊ 2024
Περισσότερα από

News

18 Μαϊ 2024

Γιώργος Λάνθιμος: Το θερμό πεντάλεπτο χειροκρότημα στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας, στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης είχε στο πλευρό του την λαμπερή πρωταγωνίστριά του, Έμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε και άλλους συντελεστές της ταινίας.

18 Μαϊ 2024

Η Έλενα Κρίστενσεν στα 55 της χρόνια είναι μια ageless θεά

Το θρυλικό μοντέλο των 90s εντυπωσίασε στο 77ο Φεστιβάλ Καννών.

17 Μαϊ 2024

Τι διαβάζουμε τώρα: 4 μυθιστορήματα που θα πάρεις και στις ανοιξιάτικες αποδράσεις

Η άνοιξη μας χαρίζει νέα φρέσκα βιβλία για να ετοιμάζουμε σιγά σιγά τις βαλίτσες του καλοκαιριού.

17 Μαϊ 2024

Μαριάννα Κιμούλη: Ο Άντονι Χόπκινς, ήταν απίστευτα γενναιόδωρος, ήταν ένας από... εμάς"

Η Μαριάννα Κιμούλη μμίλησε για τους διάσημους γονείς της, για τις "Ψυχοκόρες", αλλά και για την την άγνωστη συνεργασία της με τον Άντονι Χόπκινς

17 Μαϊ 2024

Maestro: Πρεμιέρα χτες για τη 2η σεζόν- αποθεώθηκαν Γουλιώτη, Καβογιάννη, Αλεξίου στο twitter

"Δώστε ενα όσκαρ στη θεάρα" έγραψε τηλεθεατής για τη Μαρία Κακογιάννη στο Twitter.

17 Μαϊ 2024

Ο δισεκατομμυριούχος της Hermès που δίνει την περιουσία στον κηπουρό του

11 δισεκατομμύρια δολάρια θα πάρει ο τυχερός Μαροκινός κηπουρός του.

17 Μαϊ 2024

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Κυνικός και αμετανόητος ο δράστης μετά το καρτέρι θανάτου - "Της είχα πει ότι θα τη σκότωνα"

"Σκότωσα την γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω" λέει ο δράστης για την 40χρονη πρώην σύζυγό του. Την μαχαίρωσε 17 φορές.