ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η ιστορία της πιο μισητής γυναίκας- δολοφόνου της Αγγλίας

Ο έρωτας με τον συνάδελφό της Ίαν, οι 5 φόνοι και το άδοξο τέλος της Μάιρας Χάιντλεϊ.

Η Μάιρα Χάιντλεϊ και ο σύντροφός της Ίαν Μπράντι δολοφόνησαν πέντε παιδιά στην περιοχή του Μάντσεστερ μεταξύ του 1963 και 1965, θάβοντάς τα στην περιοχή Moors.

H στυγερή δολοφόνος γεννήθηκε σε ένα προάστιο της εργατικής τάξης του Μάντσεστερ τον Ιούλιο του 1942. Το 1961, η 18χρονη τότε Μάιρα εντάχθηκε στη Millwards Merchandise, μια μικρή εταιρεία διανομής χημικών, όπου γνώρισε τον Ίαν. Εκείνη τον ερωτεύτηκε σφόδρα και μετά από ένα χρόνο το ζευγάρι ξεκίνησε μια ερωτική σχέση, ζώντας μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της.

Ο Ίαν είχε εμμονή με τη ναζιστική φιλοσοφία και μαζί με την Μάιρα άρχισαν να διαβάζουν βιβλία για τις θηριωδίες των Ναζί.

Η μοιραία σχέση και η επιθυμία για τον " τέλειο φόνο"

Κατά την διάρκεια της σχέσης τους, η Μάιρα άρχισε να αλλάζει την εμφάνισή της βάφοντας τα μαλλιά της ξανθά και φορώντας κοντές φούστες και ψηλές μπότες. Τα ενδιαφέροντά τους έγιναν ολοένα και πιο διεστραμμένα, με το ζευγάρι να σχεδιάζει ληστείες τραπεζών και να βγάζουν προκλητικές φωτογραφίες ο ένας του άλλου.

Τα ενδιαφέροντά τους σύντομα έγιναν πιο μοχθηρά και ο Μπρέιντι άρχισε να μιλά για το πώς θα ήθελε να διαπράξει τον "τέλειο φόνο". Μαζί σκότωσαν πέντε παιδιά ηλικίας μεταξύ δέκα και 17 ετών, τέσσερα από τα οποία υπέστησαν σεξουαλική επίθεση.

Το πρώτο τους θύμα

Στις 12 Ιουλίου 1963, το ζευγάρι σκότωσε το πρώτο του θύμα, τη 16χρονη Πολίν Ρίντε. Αφού εντόπισε την Πολίν, η Μάιρα τη ρώτησε αν θα τη βοηθούσε να εντοπίσει ένα ακριβό γάντι που είχε χάσει στην περιοχή Moors. Όπως ισχυρίστηκε αργότερα, ο Μπρέιντι πήγε στη συνέχεια την Πόλιν στο Moors, όπου της έκοψε το λαιμό δύο φορές και της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Ακολούθησε ο φόνος του 12χρονου Τζον Κίλμπράιντ στις 23 Νοεμβρίου 1963. Η Μάιρα πλησίασε το παιδί στο Ashton-under-Lyne και προσφέρθηκε να τον να επιστρέψει στο σπίτι του. Ο Ίαν είπε στον 12χρονο ότι θα του έδινε λίγο κρασί σέρι, αλλά θα έπρεπε πρώτα να κάνουν μια παράκαμψη στο Moors. Αργότερα επιτέθηκε σεξουαλικά στον νεαρό και προσπάθησε να του κόψει το λαιμό με μια λεπίδα έξι ιντσών, πριν τον στραγγαλίσει θανάσιμα με ένα κομμάτι σπάγκου.

Τα επόμενα τρία θύματά τους ήταν ηλικίας 10, 12 και 17 ετών και όλα θάφτηκαν στην περιοχή Moors.

Η σύλληψη και η ποινή

Η Μάιρα Χάιντλεϊ ήταν 23 ετών και ο Ίαν Μπρέιντι 28 όταν και οι δύο φυλακίστηκαν ισόβια το 1966. Στις 6 Μαΐου 1966, και οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του Έντουαρντ Έβανς και της Λέσλι Αν Ντάουνι. Ο Ίαν καταδικάστηκε επίσης για τη δολοφονία του Τζον Κιλμπράιντ, ενώ η Μάιρα καταδικάστηκε ως βοηθός του. Ο Ίαν καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για κάθε κατηγορία, ενώ η Μάιρα έλαβε δύο ισόβια συν επτά χρόνια στην υπόθεση του 12χρονου Τζον.

Πώς πέθανε η πιο μισητή γυναίκα της Αγγλίας

Η Μάιρα Χάιντλεϊ πέθανε υπό κράτηση στο Νοσοκομείο West Sussex τον Νοέμβριο του 2002, σε ηλικία 60 ετών. Η αδίστακτη δολοφόνος ανηλίκων, η οποία κάπνιζε 40 τσιγάρα την ημέρα, πέθανε από βρογχική πνευμονία που προκλήθηκε από καρδιακή νόσο.

Πάνω από δώδεκα νεκροθάφτες αρνήθηκαν να χειριστούν την καύση της.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

16 Μαϊ 2024

Διαζύγιο για την Τζένιφερ Λόπεζ και τον Μπεν Άφλεκ; "Απλά δεν μπορούν να το κάνουν να δουλέψει"

Πηγή κοντά στο ζευγάρι αποκάλυψε ότι πρακτικά έχουν ήδη χωρίσει.

16 Μαϊ 2024

Piano City Athens: Το πρώτο φεστιβάλ ¨δρόμου" που συμβαίνει κυριολεκτικά σε όλη την πόλη.

Mετά το πρώτο φεστιβάλ τον Μάιο 2023, το αγαπημένο φεστιβάλ δρόμου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά!16, 17, 18, 19 ΚΑΙ 20 Μαΐου όλη η Αθήνα θα γεμίσει μουσική.

Περισσότερα από

News

16 Μαϊ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι drag queen που θα κρατήσουν την Ολυμπιακή Φλόγα

"Είναι σημαντικό για όλο τον κόσμο να δει ότι στη Γαλλία μπορείς να είσαι drag queen και να μεταφέρεις την Ολυμπιακή Φλόγα" δήλωσε η drag queen, Miss Martini.

16 Μαϊ 2024

Λένα Μαντά: "Ο πατέρας μου πέθανε με άνοια. Καθόλου δεν με ένοιαξε"

Η Λένα Μαντά μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο σύζυγός της αλλά και τη δύσκολη σχέση με τους γονείς της.

16 Μαϊ 2024

Το καλοκαίρι της Ελένης Μενεγάκη | Τα ωραιότερα beach looks της

Η παρουσιάστρια απολαμβάνει το καλοκαίρι της, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, ιδιωτικά μαζί με τα αγαπημένα της πρόσωπα.

16 Μαϊ 2024

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ μεταφέρει στο Μπρόντγουεϊ την επιτυχία του "Good Night, and Good Luck"

"Είναι τιμή μου, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, να επιστρέφω στη σκηνή, και ειδικά στο Μπρόντγουεϊ", ανέφερε ο Κλούνεϊ σε δήλωσή του.

16 Μαϊ 2024

Μελέτης Ηλίας: Σίγουρα δεν θυμάσαι ότι είχε παίξει σε αυτήν τη διαφήμιση

Ο αγαπημένος ηθοποιός, Μελέτης Ηλίας, μιλά για τις πτυχές της ζωής του και μας θυμίζει τη διαφήμιση που είχε παίξει στο παρελθόν.

16 Μαϊ 2024

Μαριτίνα Ντενίση:"Σε αγαπάω περισσότερο από τον καθένα"

H Μαριτίνα Ντενίση ευχήθηκε στη μητέρα της με μια τρυφερή φωτογραφία τους

16 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η μεγάλη επιστροφή του Mad Max

Ο σχεδόν 80χρονος Τζορτζ Μίλερ επέστρεψε με ένα ακόμη έπος του "Mad Max", το "Furiosa" με πρωταγωνιστές την Άνια Τέιλορ-Τζόνσον και τον Κρις Χέμσγουορθ.

16 Μαϊ 2024

Χιου Γκραντ: "Το Χόλιγουντ με εγκατέλειψε αλλά είχα την ευκαιρία να κάνω άλλα πράγματα"

Ο ηθοποιός Χιου Γκραντ δεν είναι πλέον "ο αγαπημένος" του Χόλιγουντ.

16 Μαϊ 2024

Άμπερ Βαλέτα: "Είμαι 25 χρόνια "καθαρή" από ναρκωτικά και αλκοόλ"

"Γιατί λοιπόν να ντραπώ τώρα να μιλήσω γι' αυτό που είμαι νηφάλια;" , εξομολογείται το σούπερ μόντελ.

16 Μαϊ 2024

Τι είναι η Όπερα τελικά;

OperaBox: Η νέα ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής