ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κόκο Τζόουνς: Ποια είναι η νέα σταρ του πενταγράμμου με υποψηφιότητες σε 5 κατηγορίες των Grammy;

Όλοι κάνουν λόγο για τη νέα σταρ της μουσικής βιομηχανίας.

Η Κόκο Τζόουνς (Coco Jones) διανύει μια συναρπαστική χρονιά γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις. Το 2023, η 25χρονη ανερχόμενη σταρ γιόρτασε την πρώτη της είσοδο στο Billboard Hot 100 χάρη στο πλατινένιο single "ICU", ξεκίνησε την πρώτη της περιοδεία και κέρδισε τις πρώτες της υποψηφιότητες για GRAMMY.

"Το να είσαι υποψήφιος καλλιτέχνης για GRAMMY αλλάζει τα πάντα. Ενισχύει τη δημιουργικότητα σου όταν ο κόσμος λέει, 'Είσαι καλή, μας αρέσει αυτό που κάνεις'", λέει η Jones στο GRAMMY.com. "Είναι σαν (να κέρδισες) ένα χρυσό αστέρι. Σε κάνει να θέλεις να δουλεύεις πιο σκληρά, σε κάνει να θέλεις να συνεχίσεις να εντυπωσιάζεις και σε κάνει να εντυπωσιάζεσαι και με τον εαυτό σου".

Η Τζόουνς είναι υποψήφια σε πέντε κατηγορίες στα GRAMMY για το 2024: Το άλμπουμ της What I Didn't Tell You του 2022 είναι υποψήφιο για το καλύτερο R&B άλμπουμ και το "ICU" του θα διαγωνιστεί για την καλύτερη R&B ερμηνεία και το καλύτερο R&B τραγούδι. Η συμμετοχή της στο "Simple" του Babyface έχει λάβει επίσης μια υποψηφιότητα για την καλύτερη παραδοσιακή R&B ερμηνεία. Η τραγουδίστρια διεκδικεί επίσης το βραβείο του καλύτερου νέου καλλιτέχνη.

Για τη φωνή της έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια καλλιτέχνες όπως η SZA, η Janet Jackson και η Beyoncé. Όποιος γνωρίζει έστω και λίγο την ιστορία της Τζόουνς ξέρει ότι η νέα της επιτυχία κάθε άλλο παρά εν μία νυκτί έγινε. Η τραγουδίστρια έκανε εντύπωση ήδη από την ηλικία των 14 ετών, όταν πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ της ταινίας Let It Shine της Disney το 2012. Γεννημένη στο Τενεσί αντιμετώπισε από νωρίς ρατσισμό, θέμα με το οποίο ασχολείται και στη μουσική της.

"Πάντα ήθελα να νιώθω ότι τα όνειρά μου θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μεγαλώνοντας", δήλωσε σχετικά η Τζόουνς. "Σίγουρα δεν βασίστηκα στο τι ισχύει πραγματικά στη βιομηχανία του θεάματος. Είναι σκληρή και προκλητική και μερικές φορές δεν είναι δίκαιη και αυτό δεν ήταν αυτό για το οποίο ήμουν προετοιμασμένη ως παιδί".

Αφού έμαθε για τη "βροχή υποψηφιοτήτων" στα Grammy έκανε μία ανάρτηση αφιερωμένη στη μητέρα της.

"Είμαι ένα από τα τέσσερα παιδιά (της οικογένειας) και η μητέρα μου είχε πολλές επιχειρήσεις, αλλά μας έκανε όλους να νιώθουμε ότι μας αγαπούσε και μας στήριζε, ενώ παράλληλα ήταν και αφεντικό. Το να την παρακολουθώ να ασχολείται με τη βιομηχανία του θεάματος - στην οποία δεν είχε καμία προηγούμενη εμπειρία - αποτέλεσε πηγή έμπνευσης. Αντιμετώπιζε κάθε πρόκληση και κατάφερνε να βρίσκει χρόνο για όλα τα παιδιά της.

Υπήρξε ανέκαθεν οραματίστρια και νομίζω ότι αυτό που ισχύει για εκείνη είναι πάντα η φράση "Ακριβώς για αυτό το αποτέλεσμα δουλέψαμε". Ο τελικός στόχος είναι να κερδίσεις βραβεία, να κάνεις εντύπωση, να γίνει κλασική και διαχρονική. Αυτό είχε προβλέψει και ήθελε για εμένα όταν ήμουν απλώς ένα μικρό κορίτσι που τραγουδούσε Aretha Franklin.

Υπήρχαν στιγμές που ήταν δύσκολο για μένα να δω αυτό που έβλεπε σε μένα, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με την απόρριψη που είναι η μουσική βιομηχανία. Αλλά πάντα ήξερε το σωστό πράγμα να πει για να με κρατήσει σε εγρήγορση και να διατηρήσω την πίστη μου. Έτσι, όταν δεν ήταν όπως είναι τώρα, εκείνη ήταν όλη η ομάδα. Έκανε ό,τι μπορούσε για να με βοηθήσει να προοδεύσω."

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Τζόουνς εξασφάλισε μια θέση στο σίριαλ "Bel-Air" (το remake του "The Fresh Prince of Bel-Air") ως η κακομαθημένη αλλά αγαπημένη Hilary Banks, αλλά δεν άφησε ποτέ την αγάπη της για τη μουσική. Μετά την αποχώρησή της από τη Hollywood Records το 2014, κυκλοφόρησε μουσική ανεξάρτητα, όπως τα κομμάτια "Hollyweird" και "Depressed".

Σήμερα η Τζόουνς ετοιμάζεται για μια από τις πιο σημαντικές βραδιές της καριέρας της. Αλλά ίσως το πιο πολύτιμο πράγμα που έχει συλλέξει στην πορεία είναι η αυτοπεποίθηση. "Μαθαίνω ότι πρέπει να πιστεύω στις δημιουργικές μου επιλογές και ότι δεν πρέπει να αμφισβητώ αυτό που νιώθω επειδή πάει καλά", λέει γελώντας.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η Κλέλια Ανδριολάτου ήταν μια αληθινή σταρ της Κρουαζέτ

Η εμφάνιση της Κλέλιας Ανδριολάτου, έκλεψε τις εντυπώσεις στις Κάννες.

20 Μαϊ 2024

Μουσείο Μπενάκη: Τα φαντασμαγορικά κοστούμια από την ταινία Poor Things έρχονται στην Αθήνα

Το Μουσείο Μπενάκη παίρνει τη σκυτάλη από το Barbican Centre του Λονδίνου φιλοξενώντας την έκθεση με τα κοστούμια που κέρδισαν το Όσκαρ.

Περισσότερα από

News

19 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών: Ο Κέβιν Κόστνερ μας θυμίζει στα 69 του χρόνια γιατί τον ερωτευτήκαμε στα γουέστερν

Με την τελευταία ταινία του "Horizon An American saga: Chapter 1" ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός επιστρέφει στην εποχή της Άγριας Δύσης με μια ταινία που τιμά τις γυναίκες μαχήτριες.

19 Μαϊ 2024

Αθηνά Οικονομάκου: Το εντυπωσιακό δωμάτιο του Μάξιμου και της Σιέννας μοιάζει με παιδικό σταθμό!

Ο τοίχος είναι ζωγραφισμένος με όμορφα χρώματα και απεικονίζει ζωάκια και ήρωες των παραμυθιών όπως είναι η κοκκινοσκουφίτσα.

19 Μαϊ 2024
19 Μαϊ 2024

Τζον Κένεντι Τζούνιορ – Καρολάιν Μπεσέτ Κένεντι:Το πιο υπέροχο και τραγικό ζευγάρι της Αμερικής

Το βιβλίο "Once Upon a Time" που θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαΐου στην Αμερική αναφέρεται στην λαμπερή και καταστροφική γνωριμία του υπέροχου αυτού ζευγαριού με το τραγικό τέλος.

19 Μαϊ 2024

Τζέιν Σέιμουρ: O μεγάλος έρωτας ήρθε στα 73 της έτη- "νόμιζα ότι είχα τελειώσει με τους άντρες"

Η ζωή κρύβει εκπλήξεις και ο έρωτας θα σε βρει όποτε εκείνος θέλει!

19 Μαϊ 2024

H Άντζελα Γκερέκου θα υποδυθεί την πριγκίπισσα Σίσσυ σε νέα παραγωγή

Η Άντζελα Γκερέκου θα παίξει στη θεατρική παράσταση "Sissy in Heaven" στην οποία θα κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

19 Μαϊ 2024

Χρήστος Βασιλόπουλος: "Ένα παιδί είναι ευτυχισμένο με δύο χωρισμένους γονείς, αρκεί να είναι ισορροπημένοι"

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "Δύο στις 10" και μίλησε για τη ζωή του μετά το χωρισμό του.

18 Μαϊ 2024

Ο 74χρονος Ρίτσαρντ Γκιρ έδειξε (και) στις Κάννες πόσο ερωτευμένος είναι με την Αλεχάντρα Σίλβα

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας "Oh, Canada", είχε δίπλα του την 41 ετών σύζυγό του, τον γιο του και βέβαια την συμπρωταγωνίστριά του, Ούμα Θέρμαν.

18 Μαϊ 2024

Η αειθαλής Σόφη Ζαννίνου κομψή με γαλάζιο ταγιέρ

Η Σόφη Ζαννίνου στα 73 παραμένει κομψή και λαμπερή.