ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Mob Wife: Η νέα τάση αφήνει πίσω το Quiet Luxury και φέρνει μπροστά το glamour το λεοπάρ και την υπερβολή

Η νέα τάση τάση είναι εμπνευσμένη από τις συζύγους των μαφιόζων στις εμβληματικές ταινίες και σειρές περασμένων δεκαετιών. Και είναι φαν της και ο Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Η Μάιλι Σάιρους στην απονομή των βραβείων Grammy εμφανίστηκε ως μία σύγχρονη και αυθεντική mob wife. Πιο εντυπωσιακή από ποτέ υιοθέτησε ένα retro χτένισμα με γενναίες δόσεις hairspray και υπερβολικά στυλιζαρισμένο. H χρυσή σκιά στα βλέφαρα ταίριαζε πολύ με την αποκαλυπτική Maison Margiela δημιουργία που φόρεσε και τα χείλη της είναι μεν nude αλλά τόσο όσο θηλυκά επιβάλλεται.

Η μεγάλη επιστροφή στο glamour: Mob Wife Aesthetic

H νέα τάση του TikTok είναι το μεγαλύτερο trend του χειμώνα και είναι εμπνευσμένο από τις συζύγους των μαφιόζων στις εμβληματικές ταινίες και σειρές περασμένων (και όχι μόνο) δεκαετιών. Με μαξιμαλιστικό fashion και beauty look και εντυπωσιακές όπως αρμόζει στις γυναίκες που βρίσκονται πλάι στους αρχηγούς της mafia, έχουν μείνει στην ιστορία.

Οι πληθωρικές αυτές φιγούρες έχουν μεγάλη αδυναμία στα animal prints και τα κολάν, τα Τα μαλλιά τους έχουν υπερβολικό όγκο με μργάλες ποσότητες hairspray. Το βλέμμα είναι τονισμένο αποκλειστικά με eye liner και στα χείλη πάντα έχουν κόκκινο και σκούρο καφέ κραγιόν με υπερβολική λάμψη.

Σε μια πρόσφατη ανάρτησή του στο Instagram, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα σκηνοθέτης του "Νονού", συνέκρινε το στυλ με αυτό της Κόνι Κορλεόνε, ενός χαρακτήρα από την ταινία που υποδύθηκε η αδερφή του, Τάλια Σάιρ: "μια αποπνικτική, απολαυστική Ιταλίδα πριγκίπισσα".

Οι TikTokers προσεγγίζουν κυρίως παραδείγματα φανταστικών συζύγων (και γυναικών) της μαφίας, όπως η Carmela Soprano, ο χαρακτήρας της Edie Falco στη σειρά του HBO "The Sopranos". Οι χρήστες της εφαρμογής αναπαράγουν σκηνές από τους καβγάδες της με τον Tony Soprano (James Gandolfini) και διαδίδουν εικόνες της κ. Falco με γαλλικό μανικιούρ και "φουσκωτά" μαλλιά.

Τζένιφερ Λόρενς το νέο Mob wife icon

Στην ταινία Οδηγός Αισιοδοξίας (American Hustle) η Τζένιφερ Λόρενς είναι η απόλυτη mob wife. Ακόμη κι όταν ζει δραματικές στιγμές τα μαλλιά της είναι άψογα και το μακιγιάζ της θηλυκό και δραματικό ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με τους NewYorkTimes η αναφορά στο "The Sopranos", είναι η βασική αιτία για να γεννηθεί η νέα τάση. Πολλοί χρήστες του TikTok πιστεύουν ότι η τάση αυτή δημιουργήθηκε από το HBO για να συμβαδίσει με τις εκτεταμένες προσπάθειες προώθησης για την 25η επέτειο από το ντεμπούτο της σειράς.

Άλλοι πάλι λένε ότι η εμμονή του TikTok με τις mob wives μια αντίδραση στη μινιμαλιστική τελειότητα που μερικές φορές προωθείται στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πέρυσι υπήρξε η τάση του quiet luxury εμπνευσμένη από την σειρά Succession. Τα μπεζ πουλόβερ, τα μαύρα μινιμάλ σύνολα, η κυριαρχία του "διακριτικού πλούτου", ήταν έκδηλα σε όλες τις τάσεις της μόδας. Φέτος τον λόγο παίρνουν τα χρυσά bangles τα λεοπάρ και η εξτραβαγκάντζα. Μόδα είναι και γυρίζει.

Read Next

20 Μαϊ 2024

"Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου φέτος ήταν η στάση της ΕΡΤ": Η Δάφνη Μπόκοτα σχολιάζει τη φετινή Eurovision:

Η "ιέρεια της Eurovision", Δάφνη Μπόκοτα, είχε πολλά να πει για τη φετινή διοργάνωση.

20 Μαϊ 2024

"Γονάτισε η Τούμπα": Πώς πανηγύρισε η Φιλαρέτη Κομνηνού τη νίκη του ΠΑΟΚ - Η φωτογραφία που δεν περίμενε κανείς

Η ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού... εμφανώς υποστηρίζει τον "δικέφαλο του Βορρά".

Περισσότερα από

News

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Ποιος απειλεί τον Λάνθιμο για το Χρυσό Φοίνικα;

Η ταινία outsider που είναι μέχρι στιγμής το φαβορί στο φετινό φεστιβάλ των Καννών.

20 Μαϊ 2024

Η κόρη της Βάσως Λασκαράκη και του Γιάννη Τσιμιτσέλη μεγάλωσε πολύ

Ψηλή, όμορφη με καστανόξανθα μαλλιά, η Εύα μας δείχνει πόσο πολύ έχει μεγαλώσει.

20 Μαϊ 2024

Η Σιένα Μίλερ με τη 10χρονη κόρη της Μάρλοου: Μαμά και κόρη παραδίδουν μαθήματα κομψότητας

Η Σιένα Μίλερ σε μια ακόμη εξαιρετικά κομψή εμφάνιση μαζί με την κόρη της, Μάρλοου.

20 Μαϊ 2024

Κατερίνα Λέχου: "Ίσως αυτός είναι ο λόγος που δεν ήθελα να κάνω παιδιά"

Η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, για την παιδεία στη σημερινή εποχή και τον λόγο που δεν έκανε παιδιά.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η Κλέλια Ανδριολάτου ήταν μια αληθινή σταρ της Κρουαζέτ

Η εμφάνιση της Κλέλιας Ανδριολάτου, έκλεψε τις εντυπώσεις στις Κάννες.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η υπέροχη Κέιτ Μπλάνσετ με ολόχρυσο φόρεμα του οίκου Louis Vuitton

Η Κέιτ Μπλάνσετ έλαμψε -για μια ακόμη φορά-στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ των Καννών φορώντας ένα εντυπωσιακό φόρεμα του οίκου Louis Vuitton.

20 Μαϊ 2024
20 Μαϊ 2024

Μουσείο Μπενάκη: Τα φαντασμαγορικά κοστούμια από την ταινία Poor Things έρχονται στην Αθήνα

Το Μουσείο Μπενάκη παίρνει τη σκυτάλη από το Barbican Centre του Λονδίνου φιλοξενώντας την έκθεση με τα κοστούμια που κέρδισαν το Όσκαρ.

19 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών: Ο Κέβιν Κόστνερ μας θυμίζει στα 69 του χρόνια γιατί τον ερωτευτήκαμε στα γουέστερν

Με την τελευταία ταινία του "Horizon An American saga: Chapter 1" ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός επιστρέφει στην εποχή της Άγριας Δύσης με μια ταινία που τιμά τις γυναίκες μαχήτριες.