ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι γηραιότερες δίδυμες της Αγγλίας, 104, ετών αποκαλύπτουν το μυστικό μακροζωίας

Η Έλμα Χάρις και η Θέλμα Μπάρατ είναι το απόλυτο inspo αισιοδοξίας που χρειαζόμαστε.

Η Έλμα Χάρις και η Θέλμα Μπάρατ γεννήθηκαν με διαφορά μισής ώρας στο Στόκπορτ τον Αύγουστο του 1919. Οι δίδυμες γυναίκες ηλικίας πλέον 10 ετών θεωρούνται οι γηραιότερες στο Ηνωμένο Βασίλειο, και σε πρόσφατη συνέντευξη αποκάλυψαν το μυστικό τους για να "μένουν νέες" και να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Μιλώντας στο BBC News, οι γλυκύτατες αδερφές μοιράστηκαν το μυστικό τους για μακροζωία, λέγοντας ότι το κλειδί είναι η θετικότητα, το καλό φαγητό και λίγο κονιάκ και λεμονάδα κάθε βράδυ.

"Αν νιώθεις νέος, παραμένεις νέος", είπε η Έλμα στην κάμερα της εκπομπής. Η δίδυμη αδερφή της, Θέλμα, πρόσθεσε: "Κοιταζόμαστε και λέμε: "Ποιος θα πίστευε ότι θα ζούσαμε σε αυτήν την ηλικία;".

Στην ηλικία των 14, οι αδερφές άρχισαν να εργάζονται ως εργάτριες στο "Smiths Crisps", καθώς έψαχναν για μια δουλειά που θα είναι κοντά στο σπίτι και στο σχολείο τους. Όταν ξέσπασε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ήταν μόλις 19 ετών. Τότε, η Θέλμα συνέχισε να εργάζεται στην εταιρεία "Smiths, αλλά η Έλμα κλήθηκε να εργαστεί στο κοντινό εργοστάσιο της "Fairey Aviation" που κατασκεύαζε ανταλλακτικά.

Στην συνέντευξη τους στο BBC News, οι γηραιότερες δίδυμες του Ηνωμένου Βασιλείου μίλησαν για τις έντονες αναμνήσεις τους από τον πόλεμο. "Λοιπόν είχαμε τις βόμβες να πέφτουν πάνω μας. Αν και οι αεροπορικές επιδρομές γίνονταν τη νύχτα, έπρεπε να πάμε στη δουλειά την επόμενη μέρα. Όταν τελείωσε γιορτάσαμε, είχε πολύ χορό ".

Η Έλμα και η Θέλμα παραιτήθηκαν μαζί από τις δουλειές τους, όταν παντρεύτηκαν στα 21, με διαφορά μόλις τριών μηνών. Η Έλμα παντρεύτηκε τον Μπιλ Χιούιτ, ξυλουργό και η Θέλμα παντρεύτηκε τον Τζόζεφ Μπάρατ, έναν κατασκευαστή καπέλων.

Ο πρώτος σύζυγος της Έλμα, ο Μπιλ, πέθανε αμέσως μετά τον πόλεμο, ενώ ο σύζυγος της Θέλμα, Τζο, αιχμαλωτίστηκε στην Ιταλία και έγινε αιχμάλωτος πολέμου. Οι αδερφές πέρασαν όλη τους τη ζωή μαζί και είπαν ότι απολάμβαναν πάντα μια καλή βραδινή έξοδο και συχνά πήγαιναν σε νυχτερινά κέντρα για να χορέψουν.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

20 Μαϊ 2024

Τατιάνα Μπλάτνικ: Εξαφανίστηκε ο πατριός της στην Αμερική - η επίσημη ανακοίνωση για την εξαφάνιση μυστήριο

Μεγάλη ανησυχία για την εξαφάνιση του Ατίλιο Μπρίλεμπουργκ. Την είχε συνοδεύσει ως νύφη στον γάμο της με τον Νικόλαο στη θέση του πατέρα της.

20 Μαϊ 2024

Η Σιένα Μίλερ με τη 10χρονη κόρη της Μάρλοου: Μαμά και κόρη παραδίδουν μαθήματα κομψότητας

Η Σιένα Μίλερ σε μια ακόμη εξαιρετικά κομψή εμφάνιση μαζί με την κόρη της, Μάρλοου.

Περισσότερα από

News

20 Μαϊ 2024

Κατερίνα Λέχου: "Ίσως αυτός είναι ο λόγος που δεν ήθελα να κάνω παιδιά"

Η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, για την παιδεία στη σημερινή εποχή και τον λόγο που δεν έκανε παιδιά.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η Κλέλια Ανδριολάτου ήταν μια αληθινή σταρ της Κρουαζέτ

Η εμφάνιση της Κλέλιας Ανδριολάτου, έκλεψε τις εντυπώσεις στις Κάννες.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η υπέροχη Κέιτ Μπλάνσετ με ολόχρυσο φόρεμα του οίκου Louis Vuitton

Η Κέιτ Μπλάνσετ έλαμψε -για μια ακόμη φορά-στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ των Καννών φορώντας ένα εντυπωσιακό φόρεμα του οίκου Louis Vuitton.

20 Μαϊ 2024
20 Μαϊ 2024

Μουσείο Μπενάκη: Τα φαντασμαγορικά κοστούμια από την ταινία Poor Things έρχονται στην Αθήνα

Το Μουσείο Μπενάκη παίρνει τη σκυτάλη από το Barbican Centre του Λονδίνου φιλοξενώντας την έκθεση με τα κοστούμια που κέρδισαν το Όσκαρ.

19 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών: Ο Κέβιν Κόστνερ μας θυμίζει στα 69 του χρόνια γιατί τον ερωτευτήκαμε στα γουέστερν

Με την τελευταία ταινία του "Horizon An American saga: Chapter 1" ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός επιστρέφει στην εποχή της Άγριας Δύσης με μια ταινία που τιμά τις γυναίκες μαχήτριες.

19 Μαϊ 2024

Αθηνά Οικονομάκου: Το εντυπωσιακό δωμάτιο του Μάξιμου και της Σιέννας μοιάζει με παιδικό σταθμό!

Ο τοίχος είναι ζωγραφισμένος με όμορφα χρώματα και απεικονίζει ζωάκια και ήρωες των παραμυθιών όπως είναι η κοκκινοσκουφίτσα.

19 Μαϊ 2024
19 Μαϊ 2024

Τζον Κένεντι Τζούνιορ – Καρολάιν Μπεσέτ Κένεντι: Το πιο υπέροχο και τραγικό ζευγάρι της Αμερικής

Η λαμπερή και καταστροφική γνωριμία του υπέροχου ζευγαριού με το τραγικό τέλος.

19 Μαϊ 2024

Τζέιν Σέιμουρ: O μεγάλος έρωτας ήρθε στα 73 της έτη- "νόμιζα ότι είχα τελειώσει με τους άντρες"

Η ζωή κρύβει εκπλήξεις και ο έρωτας θα σε βρει όποτε εκείνος θέλει!