ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

63 χρόνια πριν: Η Χρυσούλα Διαβάτη στο γάμο της ήταν ο ορισμός της κομψότητας - Το πριγκιπικό νυφικό και το ονειρικό headpiece της νύφης

Ο 85χρονος ηθοποιός και η 84χρονη σύζυγος του, είναι κυριολεκτικά μια ζωή μαζί.

TSAKIROGLOY_DIAVATI_ ndp

Ο Νικήτας Τσακίρογλου γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στην παράσταση "Τα Κόκκινα Φανάρια” (1962) και καθιερώθηκε ως ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές του Εθνικού.

Η Χρυσούλα Διαβάτη και ο Νικήτας Τσακίρογλου είναι μαζί 63 ολόκληρα χρόνια και είναι από τα πλέον μακροβιότερα ζευγάρια του καλλιτεχνικού χώρου.

Διαβάστε Επίσης

Οι δύο ηθοποιοί έχουν δημιουργήσει μια όμορφη και αγαπημένη οικογένεια. Έχουν αποκτήσει μια κόρη, η οποία όμως δεν ακολούθησε τα επαγγελματικά βήματα των γονιών της. Η κόρη τους είναι συμβολαιογράφος, παντρεμένη και τους έχει χαρίσει δύο εγγόνια.

Χρυσούλα Διαβάτη-Νικήτας Τσακίρογλου με την κόρη τους

Ο ίδιος είχε πει για τον γάμο του: "Είναι πολύ σημαντικό το "μαζί" γιατί μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για το θέατρο πρωτίστως και τις ίδιες αγωνίες για να δημιουργήσουμε μία καλύτερη ζωή. Αυτοσκοπός είναι να συντηρείς σωστά τη μονιμότητα και να υπάρχει αυτό το πρωτογενές στοιχείο που την έφτιαξε. Λέγεται έρωτας.

Όταν τη γνώρισα, ήταν ένα κορίτσι έξω καρδιά, γέλαγε και χαιρόταν τη ζωή, και εγώ συνέχεια την επέπληττα: "Γιατί γελάς με χαζομάρες; Σου φαίνεται αστείο αυτό;". Ήταν όμως η διάθεσή της έτσι. Χαρούμενη. Γι’ αυτό και είναι πολύ καλή ηθοποιός. Πολύ καλύτερη από μένα, είναι πολυτάλαντη. Εγώ δεν διανοούμαι για τον εαυτό μου ότι θα μπορούσα να παίξω σε επιθεώρηση. Η Χρυσούλα τα καταφέρνει. Τραγουδάει, παίζει, έχει καλή κίνηση. Μαζί με τον Θύμιο Καρακατσάνη είναι οι καλύτεροι ηθοποιοί της νεότερης γενιάς που υπήρξαν στο θέατρο, αυτοφυή ταλέντα. Ταλέντα που τα γέννησε η φύση. Εμείς, οι υπόλοιποι, έχουμε βάλει πολύ μυαλό μέσα".

Διαβάστε Επίσης

Ο Νικήτας Τσακίρογλου είχε πει: Μου αρέσει να πηγαίνω στη δουλειά μου, να οδηγώ το αυτοκίνητό μου κ.ο.κ. Δεν μου λείπει κάτι. Έχω επίσης, εδώ και τριάντα χρόνια, ένα εξοχικό στην Επίδαυρο και, όποτε μπορώ, φεύγω για εκεί. Πιάνω την τσάπα, τον γκασμά και φυτεύω. Θα ήθελα να ξέρω περισσότερα πράγματα για τη γη, αλλά μεγάλωσα στην Αθήνα. Βέβαια, λένε πως "Όταν κάτι το στερείσαι, το αγαπάς περισσότερο". Από εκεί και πέρα, επιζητώ την οικογενειακή ηρεμία, που καλό είναι να τη βρει κανείς. Τη δυνατότητα των νέων γνωριμιών και της ανανέωσης τη γεύομαι από το θέατρο. Στο σπίτι μου θέλω ησυχία!

Η Έλενα Μακρή Λυμπέρη είχε αναρτήσει στον λογαριασμό της στο Instagram, μία σπάνια φωτογραφία από τον γάμο των δύο καλλιτεχνών.

Στην λεζάντα διαβάζουμε

"Ο Νικήτας Τσακίρογλου και η Χρυσούλα Διαβάτη ένα από τα πιο αγαπημένα θεατρικά ζευγάρια, την ημέρα του γάμου τους, πριν από 6 δεκαετίες:

"Ένα Πάσχα, που ο Νικήτας έμενε στη Θεσσαλονίκη, γιατί πρωταγωνιστούσε σε παράσταση του ΚΘΒΕ, πήγα να τον δω και να μείνω μερικές μέρες μαζί του λέγοντας ψέματα στους γονείς μου πως θα επισκεφτώ μια φίλη μου" έχει διηγηθεί σχετικά η Χρυσούλα Διαβάτη.

"Θέλοντας μάλιστα να τον εντυπωσιάσω, το Μεγάλο Σάββατο είχα φτιάξει με την γκαζιερίτσα που είχε ο Νικήτας στο δωμάτιό του, έτσι για το καλό, κόκκινα αβγά και μαγειρίτσα, τις οδηγίες τις είχα αντιγράψει σε ένα χαρτάκι από κάποιο τσελεμεντέ.

Μετά την Ανάσταση λοιπόν στην εκκλησία και το "Χριστός Ανέστη", επιστρέψαμε στο δωματιάκι μας και εκείνος μου έδωσε τότε ένα μεταξωτό αβγό που ακόμα το έχω φυλαγμένο, τόσο πολύτιμο είναι για μένα. Μου λέει άνοιξέ τ’. Είχε μέσα ένα σημειωματάκι και δυο βέρες τυλιγμένες πολύ όμορφα με ανθάκια!".

Διαβάστε Επίσης

Read Next

18 Μαϊ 2024

Η απίστευτη μεταμόρφωση του Μπίλι Ζέιν σε Μάρλον Μπράντο

Όχι, δεν είναι ο Μάρλον Μπράντο που γυρίζει μια νέα ταινία. Είναι ο Μπίλι Ζέιν, που ενσαρκώνει τον μύθο του σινεμά στην επερχόμενη ταινία "Βαλς με τον Μπράντο".

18 Μαϊ 2024
Περισσότερα από

News

18 Μαϊ 2024

Γιώργος Λάνθιμος: Το θερμό πεντάλεπτο χειροκρότημα στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας, στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης είχε στο πλευρό του την λαμπερή πρωταγωνίστριά του, Έμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε και άλλους συντελεστές της ταινίας.

18 Μαϊ 2024

Η Έλενα Κρίστενσεν στα 55 της χρόνια είναι μια ageless θεά

Το θρυλικό μοντέλο των 90s εντυπωσίασε στο 77ο Φεστιβάλ Καννών.

17 Μαϊ 2024

Τι διαβάζουμε τώρα: 4 μυθιστορήματα που θα πάρεις και στις ανοιξιάτικες αποδράσεις

Η άνοιξη μας χαρίζει νέα φρέσκα βιβλία για να ετοιμάζουμε σιγά σιγά τις βαλίτσες του καλοκαιριού.

17 Μαϊ 2024

Μαριάννα Κιμούλη: Ο Άντονι Χόπκινς, ήταν απίστευτα γενναιόδωρος, ήταν ένας από... εμάς"

Η Μαριάννα Κιμούλη μμίλησε για τους διάσημους γονείς της, για τις "Ψυχοκόρες", αλλά και για την την άγνωστη συνεργασία της με τον Άντονι Χόπκινς

17 Μαϊ 2024

Maestro: Πρεμιέρα χτες για τη 2η σεζόν- αποθεώθηκαν Γουλιώτη, Καβογιάννη, Αλεξίου στο twitter

"Δώστε ενα όσκαρ στη θεάρα" έγραψε τηλεθεατής για τη Μαρία Κακογιάννη στο Twitter.

17 Μαϊ 2024

Ο δισεκατομμυριούχος της Hermès που δίνει την περιουσία στον κηπουρό του

11 δισεκατομμύρια δολάρια θα πάρει ο τυχερός Μαροκινός κηπουρός του.

17 Μαϊ 2024

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Κυνικός και αμετανόητος ο δράστης μετά το καρτέρι θανάτου - "Της είχα πει ότι θα τη σκότωνα"

"Σκότωσα την γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω" λέει ο δράστης για την 40χρονη πρώην σύζυγό του. Την μαχαίρωσε 17 φορές.