ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βασίλισσα Λετίσια: Τι θα πάρει από το διαζύγιο από τον Φελίπε- Αυτό είναι το σύμφωνο χωρισμού

Ο Ισπανικός Τύπος αναφέρει ότι τόσο η Λετίσια όσο και ο Φελίπε θέλουν να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο χωριστά.

Ο γάμος της Λετίσια και του Φελίπε περνάει κρίση, και είναι, ίσως, η μεγαλύτερη που έχει αντιμετωπίσει το βασιλικό ζεύγος. Φυσικά, και στο παρελθόν είχαν εμφανιστεί σύννεφα στη σχέση τους, και παρέμειναν μαζί σε όλα, ωστόσο, για κάθε ενδεχόμενο, είχαν υπογράψει ένα σύμφωνο διαζυγίου που ορίζει αρκετούς κανόνες που πρέπει να τηρούνται σε περίπτωση χωρισμού τους.

Πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, η Λετίσια και ο Φελίπε συμφώνησαν σε συγκεκριμένες ρήτρες που περιγράφουν τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί σε περίπτωση πιθανής κρίσης στο γάμο. Σε περίπτωση διαζυγίου, η Λετίσια εξασφάλισε το μέλλον της εκφράζοντας την πρόθεσή της να ξαναρχίσει την καριέρα της ως δημοσιογράφος, μια δουλειά που άφησε πίσω της για να πάρει τον τίτλο της πριγκίπισσας της Αστούριας και αργότερα τον τίτλο της βασίλισσας.

Ο πρώην δικηγόρος της βασίλισσας, Ντέιβιντ Ροκασολάνο, είναι το πρόσωπο που δημοσίευσε τη συμφωνία του βασιλικού ζεύγους, οποία είναι ένα εκτενές έγγραφο 50 σελίδων που περιγράφει ξεκάθαρα τα οφέλη των δύο πλευρών.

Η Λετίσια θα λάμβανε, επίσης, μηνιαίο οικονομικό επίδομα εφ' όρου ζωής από τους γενικούς κρατικούς προϋπολογισμούς, ως μητέρα του μελλοντικού αρχηγού του κράτους, της σημερινής πριγκίπισσας, Λεονόρ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. θα είχε επίσης πρόσβαση σε δύο επίσημες κατοικίες, μία για τη θερινή περίοδο και μία για τη χειμερινή περίοδο, μαζί με το απαραίτητο προσωπικό και όλα τα έξοδα συμπεριλαμβανομένων.

Το κρίσιμο σημείο στην συμφωνία τους, είναι ότι σε περίπτωση διαζυγίου, η Λετίσια θα πρέπει να αποποιηθεί της κηδεμονίας των παιδιών τους και η πριγκίπισσα Λεονόρ και η Ινφάντα Σοφία θα μείνουν στο Παλάτι Ζαρζουέλα με τον πατέρα τους.

Όλα αυτά έρχονται στην επιφάνεια, μετά τις αποκαλύψεις του πρώην γαμπρού της Λετίσια, ο οποίος υποστηρίζει ότι διατηούσε ερωτική σχέση με την Βασίλισσα της Ισπανίας. Ο Ισπανικός Τύπος αναφέρει ότι τόσο η Λετίσια όσο και ο Φελίπε θέλουν να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο χωριστά. Γιατί όμως οι δυο τους δεν ανακοινώνουν επίσημα τον χωρισμό τους, όπως υποτίθεται ότι είχε προγραμματιστεί; Πιθανόν, το σύμφωνο χωρισμού να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καθυστέρηση του διαζυγίου, αφού αμφότεροι έχουν να " χάσουν" πολλά.

"Τώρα δεν κάνουν καν τον κόπο να προσποιηθούν ότι έχουν καλή σχέση", εξηγεί η Ισπανίδα βασιλική ειδικός Pilar Eyre, σύμφωνα με το El National. "Νομίζω ότι αυτός ο γάμος δεν υπάρχει πλέον όπως τον ξέραμε".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

07 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: To look της Μαρίνας Σάττι που ενθουσίασε τους fans της

Το γαλλικό brand που προτίμησε για την εμφάνισή της, στην τελετή έναρξης της Eurovision 2024.

07 Μαϊ 2024

Καταλήψεις για τη Γάζα σε Οξφόρδη kai Κέιμπριτζ

Βρετανοί φοιτητές έστησαν σκηνές στις ιστορικές πανεπιστημιουπόλεις της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ.

Περισσότερα από

News

07 Μαϊ 2024

Met Gala 2024 | Τα ζευγάρια που ξεχώρισαν στο χαλί

To φετινό Met Gala ήταν μια ευκαιρία για να δείξουν το πόσο ταιριαστοί είναι ακόμη και στιλιστικά.

07 Μαϊ 2024

Σταμάτης Φασουλής: Η Άννα Παναγιωτοπούλου, ήταν ο άνθρωπος της ζωής μου. Ό,τι έψαχνα το βρήκα σε εκείνη

"Είναι η μισή μου ζωή και το μισό μου σώμα", εξομολογήθηκε ο Έλληνας σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας.

07 Μαϊ 2024

No Woman's Land: Σε 11 χρόνια φυλάκισης έπειτα από μυστική δίκη καταδίκασαν 29χρονη στη Σαουδική Αραβία για τα ρούχα και τις αναρτήσεις της

Ασκήθηκε ποινική δίωξη στη Μανάχελ αλ Οτάιμπι, 29 ετών, επειδή πήγε σε καταστήματα χωρίς αμπάγια.

07 Μαϊ 2024

Ο Κιάνου Ριβς υμνεί τη δημιουργικότητα σε νέο ντοκιμαντέρ

"Θέλουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα: "Από πού πηγάζει η ανθρώπινη δημιουργικότητα και εφευρετικότητα;"" είπε ο ίδιος και ο συμπαραγωγός Γκαρντ Χόλινγκερ.

06 Μαϊ 2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ αρνείται να σκηνοθετήσει για τον πιο πολύτιμο λόγο

Παρότι έχει σκηνοθετήσει στο παρελθόν, αυτή την περίοδο δεν θέλει να το κάνει.

06 Μαϊ 2024

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια στη δήλωση αγάπης θαυμάστριάς του

"Έντριεν από το Μπρούκλιν, αν ακούς, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ από το Λίβερπουλ σε αγαπάει επίσης"

06 Μαϊ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Φόρεσε τη νέα εκδοχή του κλασσικού κουστουμιού και όλες το λάτρεψαν

Το μοντέρνο κουστούμι που φόρεσε η Ελένη Μενεγάκη είναι η τάση της φετινής άνοιξης και του καλοκαιριού.