ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μέλπω Ζαρόκωστα: "Μετά από 24 χρόνια από τη μαστεκτομή, νίκησα τον καρκίνο"

Ανακοίνωσε τα ευχάριστα η 90χρονη σπουδαία ηθοποιός και συγκίνησε!

MELPO_ZAROKOSTA ndp

Μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε Μέλπω Ζαρόκωστα στο περιοδικό Λοιπόν. Η σπουδαία ηθοποιός ανοίγοντας την καρδιά της για όλους και για όλα αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα αλλά και την προσωπική της περιπέτεια με τον καρκίνο.

Δεν θα χαρακτήριζα ιδιότροπο τον Λάμπρο Κωνσταντάρα

"Ήταν ευαίσθητος άνθρωπος, υπέφερε αρκετά σε ψυχολογικό επίπεδο. Λυπάμαι που έφυγε τόσο νωρίς και μας στέρησε από την πληθωρική καλλιτεχνική του παρουσία", δηλώνει η Μέλπω Ζαρόκωστα για τον σπουδαίο συνάδελφό της.

"Ήταν ένα σπάνιο θεατρικό φαινόμενο, του χρωστάω πολλά. Όταν ήρθα από το εξωτερικό στα τέλη της δεκαετίας του ‘50, με "άρπαξε" κυριολεκτικά στον θίασό του, και με βοήθησε έτσι στα πρώτα βήματά μου, ώστε να καθιερωθώ σιγά σιγά και στην Ελλάδα", περιγράφει η ηθοποιός αμέσως μετά.

Νίκησα τον καρκίνο

"Μετά από 24 χρόνια περίπου από τη μαστεκτομή, έχω αφήσει πια και τους τακτικούς ελέγχους. Νομίζω ότι είμαι κοντά στο να πω ότι νίκησα τον καρκίνο. Χτύπα ξύλο, παρ’ όλα αυτά".

Η ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Η Αλίκη ήταν σωστή επαγγελματίας και καλή φίλη. Πολύ ταλαντούχα ηθοποιός, κάναμε παρέα όταν τα παιδιά ήταν μωρά. Έκανε μεγάλες προσπάθειες να παράγει ποιοτικότερο θέατρο, αλλά δυστυχώς το κοινό της δεν την ακολουθούσε σε αυτό.

Τον Δημήτρη τον θυμάμαι σαν ένα ευγενικό, αδύνατο και εμφανίσιμο νεαρό Πειραιώτη… ιδιαίτερα στο "Ο θάνατος θα ξανάρθει" του ‘61, τότε παίζαμε αυτός τον ντέντεκτιβ και εγώ τη βοηθό του. Στο γάμο του με την Αλίκη υπήρχε έρωτας αλλά και μεγάλος ανταγωνισμός. Αυτό οδήγησε σε οξύνσεις μεταξύ τους, οι οποίες τελικά έφεραν και τον χωρισμό.

Αλλά η σπουδαία ηθοποος μίλησε και για το metoo

Ήταν αρκετά γνωστές καταστάσεις. Υπήρξε πολύ μπούλινγκ στον χώρο, αλλά και σε όλους τους χώρους νομίζω. Απλά οι ηθοποιοί είμαστε πιο προβεβλημένοι. Παλαιότερα κρύβονταν περισσότερο τέτοια περιστατικά, αλλά όλοι γνώριζαν λίγο πολύ. Έχουν καταγγελθεί περιστατικά και στην Ελληνική Εταιρεία Θεατρικών Συγγραφέων, όπου ήμουν ενεργή στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Είναι σημαντικό να βρίσκουν το δίκιο τους νέοι και πιο ανίσχυροι εργαζόμενοι που πέφτουν θύματα κακοποίησης πάσης φύσεως, για να βγάλουν το ψωμάκι τους και να προχωρήσουν στις καριέρες τους. Πιστεύω ωστόσο ότι το κυνήγι και η στοχοποίηση σε ορισμένα πρόσωπα έφτασε σε κάπως υπερβολικά επίπεδα.

Μέλπω Ζαρόκωστα: "Μετά από 24 χρόνια από τη μαστεκτομή, νίκησα τον καρκίνο"

Ποια είναι η Μέλπω Ζαρόκωστα

Γεννήθηκε στον Πειραιά στα 1933, αλλά μετά τον πόλεμο του ΄40 μετανάστευσε στην Αυστραλία. Σπούδασε θέατρο στο Metropolitan Theater στο Σίδνεϋ, στο οποίο αργότερα πρωταγωνίστησε σε αρκετές παραστάσεις. Συνέχισε τις σπουδές της στη σκηνοθεσία, την υποκριτική και το σενάριο στη σχολή ραδιοφωνικών σπουδών Canοndale.

Μετά τις σπουδές της εργάστηκε στην Αυστραλία σαν ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Πριν επιστρέψει στην Ελλάδα το 1958, εργάστηκε για ένα χρόνο στην Αγγλία μεταφράζοντας και διασκευάζοντας ραδιοφωνικά έργα. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα έπαιξε στην ταινία της Φίνος Φιλμ "Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο" (1959) και συνέχισε τη συνεργασία της με τον Φίνο μέχρι το 1972.

Συνολικά έχει παίξει σε 56 Ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές ταινίες. Έχει γράψει 25 σενάρια, πολλά από τα οποία γυρίστηκαν με επιτυχία όπως: "Ανταρσία των Δέκα", "Ο Γιος μου ο Φίλιππος", "Σχιζοφρένεια", "Λαχείο", "Μια πολυάσχολη Κυρία", κ.α. Έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα που παίχτηκαν σε ελληνικά θέατρα, (Φροντιστήριο Γυναικών, Ερωτοκαβγάδες, Δυο γυναίκες ένας άντρας, Ο Φίλος μου ο Τζο, Δυο κοπέλες μόνες, κ.α.) και έχει μεταφράσει πάνω από 150. Έχει σκηνοθετήσει δικές της παραγωγές στην τηλεόραση, με κυριότερη τη σειρά "Από την Κωμωδία στο Δράμα". Σε πολλά έργα της πρωταγωνίστησε η ίδια.

Σαν θεατρικός συγγραφέας έχει βραβευτεί από το Υπουργείο Πολιτισμού με το Α΄ βραβείο, για τη συγγραφή του θεατρικού έργου της "Συμβιβαστήκαμε" το οποίο παρουσιάστηκε στο Εθνικό το 1992.

Σαν στιχουργός, έχει κερδίσει το Α΄ Διεθνές Βραβείο στη Λισσαβόνα για τους στίχους του τραγουδιού "Ο Παλιάτσος"

Υπήρξε το πρώτο γυναικείο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων το 1960 και εξακολουθεί να είναι μέλος. Ακόμη, είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Στιχουργών, της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, μέλος του Δ.Σ, του Οργανισμού "ΘΕΣΠΙΣ" και ιδρυτικό μέλος του ιδρύματος "Το Σπίτι του Ηθοποιού".

Read Next

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

Μουσείο Ακρόπολης: "Παρθενώνας και Βύρωνας. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βύρωνα"

Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα.

28 Απρ 2024

Τζον Λένον-Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Οι γιοι τους είναι ολόιδιοι με τους μπαμπάδες και κυκλοφορούν νέο single

Μια νέα συνεργασία Λένον- ΜακΚάρτνεϊ είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς.

27 Απρ 2024

Φούτζι: Οι Ιάπωνες μπλοκάρουν" την θέα του όρους Φούτζι στους τουρίστες

Δραστικά μέτρα λαμβάνει η Ιαπωνία καθώς δεν μπορεί να ανεχτεί πια τις κακές συμπεριφορές.

27 Απρ 2024
27 Απρ 2024

Νάνα Μούσχουρη: Συγκλόνισε η 89χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια στο Καλλιμάρμαρο

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

27 Απρ 2024

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"

27 Απρ 2024

Στέφανος Κορκολής: "Μετά τον καρκίνο πέταξα από τη ζωή μου οτιδήποτε τοξικό"

Ο Στέφανος Κορκολής μίλησε για την περιπέτεια υγείας του, τις αλλαγές που έκανε στη ζωή του και την επιλογή να είσαι ελεύθερος άνθρωπος.

27 Απρ 2024

Αγνώριστη η Αν Χάθαγουεϊ με πολύ κοντά, αγορίστικα μαλλιά

Η ηθοποιός υιοθέτησε ένα εντελώς διαφορετικό, για τα δεδομένα της, hair look.

27 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: Η ανανέωση του πλάνου της κηδείας του

Πόσο άρρωστος είναι τελικά ο βασιλιάς Κάρολος και τι συμβαίνει με την επιχείρηση Menai Bridge;