ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

30 χρόνια πριν: Η Σαρλίζ Θέρον σε ιστορική διαφήμιση ποτού

Το διαφημιστικό σποτ έμεινε στην ιστορία καθώς έπειτα όλοι οι άντρες περνούσαν τον αντίχειρα από τα χείλη σε ένδειξη coolness.

Σαρλίζ Θέρον, διαφήμιση martini

Το διαφημιστικό σποτ του Martini έχει μείνει στην ιστορία κι όλοι το θυμόμαστε. Λίγοι όμως θυμούνται ή έχουν συνειδητοποιήσει πως πρωταγωνιστούσε τότε η Σαρλίζ Θέρον!

Η διαφήμιση είχε προκαλέσει αίσθηση καθώς ήταν στην ουσία μια ταινία μικρού μήκους με πλοκή και πολύ αναγνωρίσιμους χαρακτήρες. Σε αυτή ένας πλούσιος άντρας μεγάλης ηλικίας (μάλιστα ο σκελετός των γυαλιών του παραπέμπει στον Ωνάση) βρίσκεται σε έξοδο με μια πολύ νεότερη του γυναίκα, μια καλλονή που θυμίζει τη Μέριλιν Μονρόε.

Μέχρι που περνά από μπροστά τους ένας νεαρός όμορφος άντρας με κοστούμι που φλερτάρει απροκάλυπτα την κοπέλα και την προσκαλεί έμμεσα να φύγει μαζί του. Καταλύτης για την απόφασή της είναι όταν εκείνος θα πάρει ένα μπουκάλι με το ποτό μαζί του. Δεν θα σχολιάσουμε τη συνέχεια που είναι φουλ σεξιστική με το ξήλωμα του φορέματος, αλλά εκείνη την εποχή δεν το συνειδητοποιούσαμε όπως σήμερα.

Εκείνη την εποχή η Σαρλίζ ήταν μόλις 18 ετών κι εργαζόταν κυρίως ως μοντέλο. Δύο χρόνια πριν είχε κερδίσει ένα μονοετές συμβόλαιο μοντέλου σε ηλικία 16 ετών σε έναν τοπικό διαγωνισμό στο Σαλέρνο της Ιταλίας και μετακόμισε με τη μητέρα της στο Μιλάνο της Ιταλίας. Αφού η Θέρον πέρασε ένα χρόνο κάνοντας μόντελινγκ σε όλη την Ευρώπη, μετακόμισε με τη μητέρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες- διέμεναν στη Νέα Υόρκη και στο Μαϊάμι. Στη Νέα Υόρκη, φοίτησε στη Σχολή Μπαλέτου Joffrey, όπου εκπαιδεύτηκε ως χορεύτρια μπαλέτου μέχρι που ένας τραυματισμός στο γόνατο έκλεισε αυτή την πορεία καριέρας.

Όπως έχει πει η ίδια: "Πήγα στη Νέα Υόρκη για τρεις μέρες για να γίνω μοντέλο και μετά πέρασα έναν χειμώνα στη Νέα Υόρκη στο υπόγειο διαμέρισμα ενός φίλου χωρίς παράθυρα. Ήμουν άφραγκη, έκανα μαθήματα στο μπαλέτο Joffrey και τα γόνατά μου έπαθαν ζημιά. Συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα πια να χορέψω και έπεσα σε μεγάλη κατάθλιψη. Η μητέρα μου ήρθε από τη Νότια Αφρική και μου είπε: "Ή θα βρεις τι θα κάνεις μετά ή θα γυρίσεις σπίτι, γιατί μπορείς να μελαγχολείς στη Νότια Αφρική".

Το 1994 (ένα χρόνο μετά το διαφημιστικό) η Θέρον πήγε στο Λος Άντζελες μ΄ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή που της αγόρασε η μητέρα της με το όνειρο να γίνει ηθοποιός. Ζούσε με ελάχιστα χρήματα σε μοτέλ, με τη βοήθεια και της μητέρας της που της έστελνε λίγα χρήματα για να ζήσει. Μια μέρα, όταν πήγε στην Τράπεζα για να εξαργυρώσει την επιταγή ο υπάλληλος την ενημέρωσε ότι απορρίφθηκε γιατί ήταν εκτός πολιτείας και η ίδια δεν ήταν Αμερικανίδα πολίτης. Η Θέρον παρακαλούσε τον ταμία της τράπεζας όταν ο ατζέντης ταλέντων Τζον Κρόσμπι που ήταν ο επόμενος πελάτης πίσω της, την εξαργύρωσε για εκείνη και της έδωσε την επαγγελματική του κάρτα.

Ο Κρόσμπι σύστησε στη Θερόν μια σχολή υποκριτικής και τον 1995 έπαιξε τον πρώτο της ρόλο στην ταινία τρόμου Children of the Corn III: Urban Harvest. Όμως ο πρώτος πραγματικός ρόλος της Θερόν (στον οποίο είχε ατάκες) υποδύθηκε την εκτελεστή Helga Svelgen στο 2 Days in the Valley (1996). Παρά τις ανάμεικτες κριτικές της ταινίας, η Σαρλίζ τράβηξε την προσοχή λόγω της ομορφιάς της. Έπειτα τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.