ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η εκδίκηση των "nerds": Όταν σταρ του Χόλιγουντ σπεύδουν να είναι εκεί στην απονομή Βραβείων επιστήμης

Από τον Έλον Μασκ ως την Κιμ Καρντάσιαν όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν 8 επιστήμονες στα "Όσκαρ της Επιστήμης" όπως αποκαλούνται τα Βραβεία Breakthrough.

Η τελετή απονομής των Βραβείων "Breakthrough", γνωστή και ως "τα Όσκαρ της Επιστήμης", είναι μια τελετή απονομής βραβείων που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Ο θεμός ήταν μία πρωτοβουλία του τιτάνα της Silicon Valley Yuri Milner και της καλλιτέχνιδας συζύγου του Julia Milner, του συνιδρυτή της Google Sergey Brin, τη συνιδρύτρια της 23andMe Anne Wojcicki και του ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg και τη συνιδρύτριά του Priscilla Chan-Zuckerberg Initiative. Το Breakthrough Prize αναγνωρίζει "επιστήμονες που αλλάζουν τον κόσμο" με αγαλματίδια και σημαντικά χρηματικά βραβεία. Και το βράδυ του Σαββάτου, στη 10η τελετή του θεσμού - τη δεύτερη κατά σειρά που πραγματοποιήθηκε στην οροφή του Μουσείου Κινηματογράφου της Ακαδημίας, με τους λόφους του Χόλιγουντ να δεσπόζουν στο φόντο - οι παρουσιαστές, οι καλλιτέχνες και τα μέλη του κοινού περιλάμβαναν μια συλλογή από A-listers που λάμπρυναν την τελετή με την παρουσία τους.

Θα μπορούσε κανείς να στρίψει αριστερά και να εντοπίσει τον Bill Gates και τον Robert Downey Jr. να κάθονται στο ίδιο τραπέζι, ή δεξιά και να βρει τους Bradley Cooper και Rupert Murdoch να συζητούν. Στο κέντρο όλων αυτών, πλαισιωμένος στο τραπέζι του από την Kim Kardashian και την Brie Larson, ήταν ο Elon Musk, που συνομιλούσε με μια σειρά ανθρώπων που ήθελαν να του μιλήσουν.

Ήταν όλα λίγο σουρεαλιστικά, ακόμη και στην πρωτεύουσα της σόουμπιζ

Όμως, όπως υπενθύμισε αστειευόμενος ο Τζέιμς Κόρντεν, οικοδεσπότης για δεύτερη συνεχή χρονιά, στα τολμηρά ονόματα του Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου μονολόγου του, η συγκεκριμένη βραδιά δεν αφορούσε πραγματικά αυτούς, αλλά επιστήμονες που έκαναν ανακαλύψεις που άλλαξαν τον κόσμο.

Κάποιοι από αυτούς τους επιστήμονες, εν τω μεταξύ, έβγαζαν σέλφι με την Katy Perry, να εκστασιάζονται για την ομορφιά της Margot Robbie και να λαμβάνουν βραβεία σε σχήμα σφαίρας από ανθρώπους όπως ο Bradley Cooper και η Venus Williams.

Βραβείο Breakthrough στα Μαθηματικά: Simon Brendle

Βραβείο Breakthrough στη Φυσική: John Cardy και Alexander Zamolodchikov "για βαθιές συνεισφορές στη στατιστική φυσική και την κβαντική θεωρία πεδίου, με ποικίλες και εκτεταμένες εφαρμογές σε διάφορους κλάδους της φυσικής και των μαθηματικών".

Βραβείο Νέοι Ορίζοντες στη Φυσική: Michael Johnson και Alexandru Lupsasca "για τη διαλεύκανση της υποδομής και των καθολικών χαρακτηριστικών των φωτονικών δακτυλίων των μαύρων οπών, και την προτεινόμενη ανίχνευσή τους με συμβολομετρικά πειράματα νέας γενιάς" και Mikhail Ivanov, Oliver Philcox και Marko Simonović "για τη συμβολή τους στην κατανόηση της δομής μεγάλης κλίμακας του σύμπαντος και την ανάπτυξη νέων εργαλείων για την εξαγωγή θεμελιώδους φυσικής από έρευνες γαλαξιών".

Laura M. Pérez, Paola Pinilla, Nienke van der Marel και Til Birnstiel "για την πρόβλεψη, ανακάλυψη και μοντελοποίηση παγίδων σκόνης σε νεαρούς περιφερειακούς αστεροειδείς δίσκους, λύνοντας ένα μακροχρόνιο πρόβλημα στο σχηματισμό πλανητών".

Βραβείο Breakthrough στις Επιστήμες της Ζωής: Carl H. June και Michael Sadelain "για την ανάπτυξη της ανοσοθεραπείας με αντιγονικούς υποδοχείς Τ-κυττάρων, σύμφωνα με την οποία τα Τ-κύτταρα του ασθενούς τροποποιούνται ώστε να στοχεύουν και να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα".

Στους Sabine Hadida, Paul Negulescu και Fredrick Van Goor "για την ανάπτυξη συνδυασμών φαρμάκων που μεταμορφώνουν τη ζωή και επιδιορθώνουν την ελαττωματική πρωτεΐνη του διαύλου χλωριδίου σε ασθενείς με κυστική ίνωση".

Στους Thomas Gasser, Ellen Sidransky και Andrew Singleton "για τον εντοπισμό των GBA1 και LRRK2 ως γονιδίων κινδύνου για τη νόσο του Πάρκινσον".



Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

18 Μαϊ 2024

Η απίστευτη μεταμόρφωση του Μπίλι Ζέιν σε Μάρλον Μπράντο

Όχι, δεν είναι ο Μάρλον Μπράντο που γυρίζει μια νέα ταινία. Είναι ο Μπίλι Ζέιν, που ενσαρκώνει τον μύθο του σινεμά στην επερχόμενη ταινία "Βαλς με τον Μπράντο".

18 Μαϊ 2024
Περισσότερα από

News

18 Μαϊ 2024

Γιώργος Λάνθιμος: Το θερμό πεντάλεπτο χειροκρότημα στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας, στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης είχε στο πλευρό του την λαμπερή πρωταγωνίστριά του, Έμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε και άλλους συντελεστές της ταινίας.

18 Μαϊ 2024

Η Έλενα Κρίστενσεν στα 55 της χρόνια είναι μια ageless θεά

Το θρυλικό μοντέλο των 90s εντυπωσίασε στο 77ο Φεστιβάλ Καννών.

17 Μαϊ 2024

Τι διαβάζουμε τώρα: 4 μυθιστορήματα που θα πάρεις και στις ανοιξιάτικες αποδράσεις

Η άνοιξη μας χαρίζει νέα φρέσκα βιβλία για να ετοιμάζουμε σιγά σιγά τις βαλίτσες του καλοκαιριού.

17 Μαϊ 2024

Μαριάννα Κιμούλη: Ο Άντονι Χόπκινς, ήταν απίστευτα γενναιόδωρος, ήταν ένας από... εμάς"

Η Μαριάννα Κιμούλη μμίλησε για τους διάσημους γονείς της, για τις "Ψυχοκόρες", αλλά και για την την άγνωστη συνεργασία της με τον Άντονι Χόπκινς

17 Μαϊ 2024

Maestro: Πρεμιέρα χτες για τη 2η σεζόν- αποθεώθηκαν Γουλιώτη, Καβογιάννη, Αλεξίου στο twitter

"Δώστε ενα όσκαρ στη θεάρα" έγραψε τηλεθεατής για τη Μαρία Κακογιάννη στο Twitter.

17 Μαϊ 2024

Ο δισεκατομμυριούχος της Hermès που δίνει την περιουσία στον κηπουρό του

11 δισεκατομμύρια δολάρια θα πάρει ο τυχερός Μαροκινός κηπουρός του.

17 Μαϊ 2024

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Κυνικός και αμετανόητος ο δράστης μετά το καρτέρι θανάτου - "Της είχα πει ότι θα τη σκότωνα"

"Σκότωσα την γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω" λέει ο δράστης για την 40χρονη πρώην σύζυγό του. Την μαχαίρωσε 17 φορές.