ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

To  Φεστιβάλ Κλασικού Κινηματογράφου TCM τίμησε την Τζόντι Φόστερ

Άφησε για πάντα το σημάδι της όχι μόνο στον κινηματογράφο, αλλά κυριολεκτικά, στο TCL Chinese Theatre στη Hollywood Boulevard.

H Τζόντι Φόστερ, που έχει βραβευθεί με δύο Όσκαρ ηθοποιός, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε τελετή κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κλασικού Κινηματογράφου TCM, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Η Φόστερ, 61 ετών, άφησε το σημάδι της σε τσιμέντο στην αυλή του εμβληματικού TCL Chinese Theatre στη Hollywood Boulevard την Παρασκευή 19 Απριλίου κατά τη διάρκεια της 15ης ετήσιας εκδήλωσης.

"Η αλήθεια είναι ότι η Τζόντι Φόστερ αξίζει μια τελετή ακόμα και μόνο για τα έργα της το 1976 - ταινίες που γύρισε όταν ήταν μόλις 13 ετών - " Ταξιτζής", " Bugsy Malone", " Freaky Friday " και " Το κοριτσάκι που μένει στο τέλος του δρόμου"! Μπορούσε κανείς να διακρίνει ήδη το εύρος της γκάμας της", δήλωσε ο οικοδεσπότης του TCM Ben Mankiewicz σε δήλωσή του.

Σχεδόν 50 χρόνια μετά, έχουμε απάντηση στο ερώτημα: "Ποια είναι τελικά η Τζόντι Φόστερ;". Η απάντηση είναι: Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να παίξει. Αν θέλετε απόδειξη γι' αυτό, αρκεί να δει κανείς τις δύο ταινίες για τις οποίες έχει κερδίσει Όσκαρ - μια άκαμπτη, αλλά επίμονη πράκτορα του FBI στη " Σιωπή των Αμνών " και ένα αυτοπεποίθηση ελεύθερο πνεύμα που συγκεντρώνει τη δύναμη να αναζητήσει δικαιοσύνη στο " Η κατηγορούμενη".

"Επιπλέον είναι καταξιωμένη σκηνοθέτις, σκηνοθετώντας για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, συμπεριλαμβανομένης μιας ταινίας που βλέπω κάθε Ημέρα των Ευχαριστιών - το Home for the Holidays από το 1995".

Στο φεστιβάλ προβλήθηκε η εμβληματική της ταινία "Η Σιωπή των Αμνών" (1991), την οποία προλόγισε η Φόστερ.

Η βράβευσή της θα είναι η 11η τελετή απονομής "χεριών και αποτυπωμάτων" που πραγματοποιείται στην εκδήλωση. Ακολουθεί τον Peter O'Toole το 2011, την Kim Novak το 2012, την Jane Fonda το 2013, τον Jerry Lewis το 2014, τον Christopher Plummer το 2015, τον Francis Ford Coppola το 2016, τους Carl και Rob Reiner το 2017, την Cicely Tyson το 2018, τον Billy Crystal το 2019 και την Lily Tomlin το 2022.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram




Read Next

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι