ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

"Θρύλοι" του σύγχρονου Χόλιγουντ συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου για να γιορτάσουν τη Νικόλ Κίντμαν, καθώς της απονεμήθηκε το διάσημο βραβείο AFI Life Achievement Award, η υψηλότερη τιμή που απονέμεται από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Το ετήσιο αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες, όπου μερικοί από τους στενότερους φίλους και συναδέλφους της Kidman, συμπεριλαμβανομένων των βραβευμένων με Όσκαρ Meryl Streep, Morgan Freeman, Reese Witherspoon και της υποψήφιας για Όσκαρ Naomi Watts, απέτισαν φόρο τιμής στη λαμπρή καριέρα της.

Φορώντας ένα εφαρμοστό φόρεμα με χρυσές παγιέτες, η Κίντμαν μπήκε στο θέατρο το βράδυ του Σαββάτου και χειροκροτήθηκε όρθια, ενώ ακουγόταν η ηχογράφηση του "Diamonds Are a Girl's Best Friend".

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα βίντεο με τον Freeman σε μια παρωδία της πρόσφατης διαφημιστικής καμπάνιας της Κίντμαν για την AMC Theatres για την προώθηση της επιστροφής στον κινηματογράφο μετά την πανδημία. Στη συνέχεια, ο Freeman βγήκε στη σκηνή του Dolby για να εκφράσει τα συγχαρητήριά του στην Κίντμαν. Μάλιστα, σημείωσε ότι το μιούζικαλ "Moulin Rouge" της Κίντμαν του 2001 είναι μία από τις αγαπημένες του ταινίες. Έκλεισε τραγουδώντας έναν στίχο από την μπαλάντα του Elton John "Your Song": "Πόσο υπέροχη είναι η ζωή όσο είσαι στον κόσμο", τραγούδησε ο Freeman στην Κίντμαν.

Η Ναόμι Γουότς (η έτερη Αυστραλή) μοιράστηκε τις αναμνήσεις της για την ηθοποιό που θεωρεί ως "την αδελφή που δεν είχα ποτέ". Οι δύο Αυστραλές γνωρίστηκαν ως 15χρονες επίδοξες ηθοποιοί στο Σίδνεϊ. "Είναι ψηλή, κομψή και τρελά έξυπνη με το πιο μεταδοτικό γέλιο που έχετε ακούσει ποτέ", είπε η Γουότς. "Η Νικ ήταν πάντα ο πιο γενναιόδωρος άνθρωπος", σημειώνοντας ότι η Κίντμαν της προσέφερε επί χρόνια υποστήριξη σε περιόδους δυσκολιών στην καριέρα της. "Έχει αυτή την καρδιά μιας λέαινας", πρόσθεσε η Γουότς.

Ο πρόεδρος του AFI Bob Gazzale, ο οποίος ήταν επίσης ο συγγραφέας και εκτελεστικός παραγωγός του γκαλά, εξήρε την Κίντμαν σε συνέντευξή του στο Variety, περιγράφοντάς την ως την ενσάρκωση "της αίγλης και του ρομαντισμού του παρελθόντος του Χόλιγουντ".

Το αξιοσημείωτο εύρος των ερμηνειών της Κίντμαν αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τους ρόλους της: από το showgirl Satine στο "Moulin Rouge" του Baz Luhrmann μέχρι τη μεταμορφωτική ερμηνεία της συγγραφέως Virginia Woolf στην ταινία "The Hours" του Stephen Daldry, που της χάρισε και το Όσκαρ Α' γυναικείας ερμηνείας.

Το πολύτιμο βραβείο της παρέδωσε η Μέριλ Στριπ, στην οποία η Κίντμαν υποκλίθηκε σε ένδειξη σεβασμού για το σύνολο της δικής της ασύλληπτης πορείας.

H Στριπ είπε από το πόντιουμ:

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, αλλά είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει". Πρόσθεσε μάλιστα ότι "έμεινε άφωνη" από την ερμηνεία της Κίντμαν την πρώτη ημέρα των γυρισμάτων της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς Big Little Lies του 2017.

"Εκείνη ήταν η στιγμή που έφτασα είδα από τόσο κοντά τα τρομερά χαρίσματα που έχει η Νικόλ, και τη μέθοδοτης, και τη απίστευτη "τράπεζα συναισθημάτων' που έχει μέσα της, και την αντοχή της και την ορμή της να είναι καλλιτέχνης και την πειθαρχία της. "Δεν έχω συνέλθει από εκείνη την πρώτη μέρα, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου".

Παραλαμβάνοντας το βραβείο της, η Κίντμαν είπε ότι η Στριπ υπήρξε το "φάρος" της κατά τη διάρκεια της καριέρας της, και πρόσθεσε: "Πάντα ήσουν εσύ και κανείς δεν μπορεί να σε αγγίξει".

Πλήθος σταρ τίμησαν την Κίντμαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

12 Μαϊ 2024

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Ο Γιάννης Μαλούχος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

12 Μαϊ 2024

Νίκολας Γκάλιτζιν: Ο σταρ του Xόλιγουντ με ελληνικές ρίζες και το ατυχές γεγονός στην Ακρόπολη

Ο "jeune premier" Νίκολας Γκάλιτζιν, είναι λάτρης της Νατάσσας Θεοδωρίδου και αυτό φαίνεται από τα βίντεο που ανεβάζει στο Tik Tok.

Περισσότερα από

News

12 Μαϊ 2024

Μαλίν Άκερμαν: Κάτι σας θύμισε η παρουσιάστρια της Eurovision; Και σ΄εμάς!

Η Μαλίν Άκερμαν κάτι μας θύμιζε εχθές στην λαμπερή βραδιά της Eurovision... και αυτό γιατί την έχουμε δει σε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ.

12 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Αρχίζουν να ανοίγουν τα στόματα- Κακό κλίμα και επιθέσεις καταγγέλουν το Bambie Thug και το Nemo

"Εμείς είμαστε η Eurovision, δεν είναι η EBU, να πάνε να γαμ*****, δεν με νοιάζει πια" δήλωσε το Bambie Thug. Επίθεση και κατά της Μαρίνας Σάττι σύμφωνα με δημοσιεύματα.

12 Μαϊ 2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

12 Μαϊ 2024

Μπρουκ Σιλντς: Η ζωή αρχίζει στα 60

Ένα νέο βιβλίο και ένα brand ευεξίας που επικεντρώνεται σε γυναίκες άνω των 40 ετών. Η διάσημη ηθοποιός, που "σημάδεψε" τη δεκαετία του 1970 και του ’80 παραμένει πάντα στο προσκήνιο

12 Μαϊ 2024

Σάλμα Χάγιεκ:"Είμαι τόσο ευγνώμων που έχω ακόμα το προνόμιο να απολαμβάνω τη μητέρα μου"

Η σπάνια φωτογραφία της με τη μητέρα της Ντιάνα Χιμένεθ Μεντίνα

12 Μαϊ 2024

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Ο δύσκολος δρόμος, οι έρωτες και η φιλία του με τον Πολ Νιούμαν

Η ζωή του θρυλικού ηθοποιού θα μπορούσε να γίνει ταινία.

12 Μαϊ 2024

Γιορτή της Μητέρας: Οι Έλληνες (και οι Ελληνίδες) είναι ξεκάθαρα μαμάκηδες

Ακόμα και Έλληνες από το εξωτερικό έχουν φροντίσει και με ένα "κλικ" να στείλουν λουλούδια στις μαμάδες τους. Στο ζενίθ οι προπαραγγελίες για τη Γιορτή της Μητέρας!

12 Μαϊ 2024
11 Μαϊ 2024

Bραυρώνα: Η στιγμή που ο 25χρονος πατέρας πετάει το βρέφος στα σκουπίδια

Στον Εισαγγελέα σήμερα ο 25χρονος άνδρας από το Νεπάλ - Φως στα αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.