ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αλλάζει δέρμα έπειτα από 20 χρόνια εθισμού και ακυρώνει τα σχόλια των haters

Η 24χρονη από την Αυστραλία που έγινε viral στο Tik Tok λόγω της δερματικής της πάθησης.

Η Remi Tsunashima από την ηλικία των 2 ετών υποφέρει από ατοπική δερματίτιδα, τα έντονα και ενοχλητικά συμπτώματα της οποίας ανακούφιζε για περισσότερες από δύο δεκαετίες με στεροειδή φάρμακα και κρέμες, λόγω λανθασμένων ιατρικών οδηγιών. Η φοιτήτρια από την Αυστραλία που έγινε viral στο Tik Tok για το "δέρμα ζόμπι", αφού αποφάσισε να διακόψει την θεραπεία και να απεξαρτηθεί, αποφάσισε να αναδείξει το δύσκολο ταξίδι της "αλλαγής δέρματος", εμπνέοντας έτσι περισσότερα άτομα με αντίστοιχες παθήσεις.

Η 24χρονη με την διακοπή της θεραπείας των στεροειδών φαρμάκων, ανέπτυξε το σύνδρομο Απόσυρσης Τοπικών Στεροειδών (TSW) μόλις δύο χρόνια νωρίτερα, με τις αρχικές επιπτώσεις να ταλαιπωρούν τόσο σωματικά την ίδια, με έντονες κοκκινίλες, ξεφλούδισμα και κνησμό, όσο και συναισθηματικά, αφού αδυνατούσε να αποδεχτεί την εικόνα του εαυτού της. Οι δυσκολίες αυτές την επηρέασαν σημαντικά, οδηγώντας την να παρατήσει την προσπάθεια της και να πέσει ξανά στην χρήση ανακουφιστικών φαρμάκων.

"Συχνά έκλαιγα στον σύντροφό μου για την εμφάνισή μου και για το πόσο δύσκολα ήταν όλα. Με δυσκολία αναγνώριζα πια τον εαυτό μου και κοιτάζοντας τον καθρέφτη πραγματικά αναστατωνόμουν. Κατά τη διάρκεια εκείνων των περιόδων, έκλεινα τα φώτα στο μπάνιο όταν χρειαζόταν να το χρησιμοποιήσω" εξηγεί χαρακτηριστικά. Λίγους μήνες αργότερα επιστράτευσε κάθε ίχνος πίστης στον εαυτό της και με θάρρος αποφάσισε να συνεχίσει την μάχη της απεξάρτησης, θέτοντας αυτή την φορά σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού, αποτρέποντας ανθρώπους με παρόμοιες παθήσεις να εθιστούν στην χρήση στεροειδών φάρμακων.

@remi.tswjourney Just over a month into no moisture treatment ✨ #nmt #tsw #topicalsteroidwithdrawal ♬ original sound - Remi | TSW

Η Tsunashima ξεκίνησε να δημοσιεύει στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της στον λογαριασμό της στο Tik Tok, χωρίς την χρήση φίλτρων που καλύπτουν τις ατέλειες της. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά τα πρώτα σχόλια που έλαβε ήταν "τρομακτικά" και την "αναστάτωναν" πολύ, με τον διαδικτυακό εκφοβισμό να αναζωπυρώνει με κάθε νέα της ανάρτηση. "Προσπαθούσα να μην σχολιάζω τα αρνητικά σχόλια, ενώ έφτασα σε σημείο να μην τα κοιτάζω καν. Τώρα πια σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου και ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν αξίζουν την ενέργεια και τον χρόνο μου" τονίζει, προσθέτοντας πως πλέον έχει επικεντρωθεί στην λεπτομερή έρευνα για την ασθένεια του δέρματος της ώστε να την ανακουφίσει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, ενώ συνεχίζει να ενθαρρύνει άτομα που βρίσκονται στην ίδια φάση με εκείνη.

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

Περισσότερα από

Stories

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.