ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Το 65% του σώματός μου είχε καεί αλλά επέζησα". Μια τραγική ιστορία επιβίωσης

Η Τούρια Πιτ ήταν μόλις 24χρονών όταν ένας μαραθώνιος στην Αυστραλία άλλαξε ολόκληρη την ζωή της.

Η Τούρια Πιτ είχε μία ήρεμη ζωή στην Αυστραλία, είχε διακριθεί στο σχολείο για τις αθλητικές της ικανότητες, ενώ συνέχισε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου ολοκλήρωσε το πτυχίο της στη Μηχανική.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2011, η νεαρή γυναίκα έλαβε μέρος σε έναν υπερμαραθώνιο 100 χιλιομέτρων μέσω της περιοχής Κίμπερλει της Δυτικής Αυστραλίας, όταν εγκλωβίστηκε σε μια μεγάλη πυρκαγιά.

Κοντά στην περοιοχή Σελένα, λίγο έξω από την πόλη Κουνουνούρα, μία ανεξέλεγκτη φλόγα σάρωσε το φαράγγι την ώρα που το διέσχιζε η ομάδα της Τούρια.

"Θυμάμαι τον καυτό ήλιο να καίει το ήδη καμένο δέρμα μου. Θυμάμαι να κάθομαι κατά λάθος σε μια φωλιά μυρμηγκιών. Κοιτάζω μπερδεμένη, καθώς τα μυρμήγκια άρχισαν να μαζεύονται στα πόδια μου. Θυμάμαι ότι προσπάθησα να πιω λίγο νερό αλλά το έφτυνα γιατί έβραζε. Θυμάμαι ότι είδα κομμάτια από το δέρμα μου κολλημένα στα βράχια και στα χορτάρια" , γράφει στον ιστότοπό της.

Το 65% του σώματός της είχε πλέον καεί, ενώ πέρασαν αρκετές ώρες μέχρι να φτάσει η ιατρική βοήθεια και να μεταφερθεί με ελικόπτερο. Η ίδια εξομολογήθηκε ότι εκείνες τις ώρες είχε στο μυαλό της τον αρραβωνιαστικό της, Μάικλ, ενώ ο ήχος του ελικοπτέρου ήταν το σημάδι ότι υπάρχει μία ελπίδα να ζήσει.

Οι γιατροί δεν περίμεναν ότι η Τούρια θα επιζούσε από τα τραύματά της. Ως αποτέλεσμα των τραυμάτων της στην πυρκαγιά, τέθηκε σε κώμα για ένα μήνα, ενώ όλα τα δάχτυλα του δεξιού της χεριού και δύο δάχτυλα στο αριστερό έπρεπε να ακρωτηριαστούν.

Χρειάστηκε να μείνει έξι μήνες στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε πάνω από 200 επεμβάσεις και πέρασε δύο χρόνια στην ανάρρωση. Η ζωή της είχε αλλάξει μια για πάντα! Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, της ζητήθηκε να φορά μια στολή συμπίεσης και μάσκα ολόκληρου του σώματος και να την αφαιρεί μόνο για μία ώρα καθημερινά.

Το δικαστήριο καταδίκασε τους διοργανωτές του αγώνα, καθώς μεταξύ άλλων, αποκαλύφθηκε ότι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν σωστά μεταξύ των σημείων ελέγχου. Η Τούρια τα βρήκε εξωδικαστικά και όχι απλά προχώρησε την ζωή της, αλλά της έδωσε ένα άλλο νόημα.

Σήμερα πρόκειται για μια περιζήτητη δημόσια life coach που δίνει εμψυχωτικές ομιλίες ανά τον κόσμο και δίνει έμπνευση σε χιλιάδες ανθρώπους μέσω των διαδικτυακών της προγραμμάτων, Επίσης έχει συγκεντρώσει πολλά χρήματα από φιλανθρωπίες και έχει γράψει τρία βιβλία.

Σήμερα, η Τούρια Πιτ είναι μητέρα δύο παιδιών και απολαμβάνει κάθε στιγμή με τον σύζυγό της - τότε αρραβωνιαστικό της-, Μάικλ. Οι δυο τους είναι ιδιαίτερα ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μοιράζονται πολλές στιγμές της καθημερινότητάς τους με τους ακόλουθούς τους.

"Θυμάμαι ότι σκεφτόμουν τον Μάικλ, τον δικό μου Μάικλ. Θυμάμαι να λέω στον εαυτό μου: "Σκέψου το ζεστό πρόσωπό του, σκέψου τη γλυκιά φωνή του, σκέψου το χρυσαφένιο δέρμα του". Συνέχισε να σκέφτεσαι τον Μάικλ", είχε δηλώσει η Τούρια σε συνέντευξή της σχετικά με την ημέρα της φωτιάς.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.