ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

" Ο γιατροί είπαν ότι είμαι πολύ νέα για να έχω καρκίνο, τελικά έκανα μαστεκτομή"

Η 23χρονη Αλίσια Μακγκούγκαν ανακάλυψε μόνη της ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού.

Η Αλίσια Μακγκούγκαν άρχισε να νιώθει πόνο και ενόχληση στο δεξί της στήθος τον Δεκέμβριο του 2021. Τότε, η νεαρή γυναίκα θεώρησε ότι οφείλεται στην περίοδό της. Όταν, όμως, η θηλή της άρχισε να βγάζει ένα κίτρινο-κολλώδες υγρό, έκλεισε αμέσως ραντεβού με τον γιατρό της και τελικά μεταφέρθηκε στην κλινική μαστού στο Γενικό Νοσοκομείο του Μπέρνλι.

Εκεί, ο γιατρός εντόπισε μια απόφραξη στον γαλακτοφόρο αγωγό της που οδήγησε τελικά στην αφαίρεσή του τον Ιανουάριο του 2022. Μετά από την βιοψία του, η Αλίσια ανακάλυψε ότι ήταν ένας καλοήθης όγκος, οπότε ένιωσε ανακούφιση και προσπάθησε να συνεχίσει την ζωή της.

Ωστόσο, η νεαρή πτυχιούχος της νομικής ισχυρίζεται ότι ανέφερε σε μια νοσοκόμα ότι είχε νιώσει ένα εξόγκωμα στο στήθος της, αλλά δεν το εξέτασαν ποτέ και απλώς είπαν ότι ήταν ουλώδης ιστός από το χειρουργείο.

"Δεν έλεγξε καθόλου το στήθος μου, δεν το άγγιξε καν και απλώς είπε ότι ήταν ουλώδης ιστός, και αυτό ήταν", είπε σε συνέντευξή της η 23χρονη για το περιστατικό.

Καθώς το εξόγκωμα γινόταν μεγαλύτερο, η Αλίσια πίεσε για περαιτέρω εξετάσεις και μετά από μία μαστογραφία και βιοψία, διαγνώστηκε τελικά με καρκίνο του μαστού στάδιο 2. Η Αλίσια αναφέρει ότι το εξόγκωμα είχε φτάσει τα 8 χιλιοστά και ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί από τη θηλή της στον περιβάλλοντα ιστό του μαστού και στο θωρακικό τοίχωμα, οδηγώντας σε πλήρη μαστεκτομή του δεξιού μαστού της.

" Mην ανησυχείς, είσαι πολύ νέα, είναι πολύ απίθανο να είναι καρκίνος του μαστού" ήταν τα λόγια των γιατρών στην νεαρή γυναίκα καθόλη τη διάρκεια των εξετάσεων, ενώ η ίδια παρατηρούσε ότι κάτι δεν πηγαίνει σωστά με το στήθος και τα συμπτώματά της. "Μόνο όταν πήγα μόνη μου και είπα ότι ήθελα άλλη μια μαστογραφία ήταν ο λόγος που ανακάλυψαν ότι ήταν καρκίνος".

Λόγω της ηλικίας της, οι γιατροί δεν πίστευαν ότι θα είναι κάτι σοβαρότερο, οπότε δεν λειτούργησαν αρκετά γρήγορα ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα, υποστηρίζει η 23χρονη.

"Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αυτός ο όγκος είχε περίπου τέσσερις μήνες για να αναπτυχθεί και να φτάσει στο σημείο του δεύτερου σταδίου όπου είχε εξαπλωθεί από τη θηλή μου στον περιβάλλοντα ιστό του μαστού και το θωρακικό τοίχωμα. Νιώθω ότι αν ο καρκίνος είχε εντοπιστεί νωρίτερα, τότε οι πιθανότητες να κάνω μαστεκτομή θα είχαν μειωθεί", είπε η Αλίσια στην συνέντευξή της στην εφημερίδα Mirror.

Ο όγκος είχε πάει από τη δεξιά πλευρά του μαστού της κάτω από αυτό, που σημαίνει ότι οι γιατροί δεν μπορούσαν να σώσουν κανένα μέρος του μαστού της. Στη συνέχεια, έκανε πλήρη μαστεκτομή του δεξιού μαστού της.

H νεαρή γυναίκα ακολούθησε έξι κύκλους χημειοθεραπείας και ξεκίνησε θεραπεία με δέσμη πρωτονίων αυτόν τον μήνα. Έχει κλείσει ραντεβού για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την ανάπλαση του μαστού της χρησιμοποιώντας δέρμα, μυ και λιπώδη ιστό από άλλα σημεία του σώματός της, ίσως τον μηρό της.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

Περισσότερα από

Stories

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.