ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κιμ Μπέισινγκερ: Η πάλη με την κατάθλιψη, οι τρικυμιώδεις σχέσεις και εκείνη η χάρη που είχε ζητήσει στον πρώτο της σύζυγο

Κι ο έρωτας της με τον... Prince, τον Ρίτσαρντ Γκιρ και τον Άλεκ Μπόλντουιν.

H Κιμ Μπέισινγκερ αποτέλεσε αναμφίβολα ένα από τα πιο διάσημα sex symbols της δεκαετίας του '80 και του '90. Ωστόσο, ήταν ανέκαθεν ένα ντροπαλό κορίτσι που δυσκολεύτηκε πολύ με τη φήμη της femme fatale, καθώς η ίδια δεν νιώθει καθόλου έτσι. Ήδη από τα 27 της χρόνια είχαν εκδηλωθεί οι πρώτες κρίσεις πανικού, για να ακολουθήσουν περίοδοι έντονου στρες που την βασάνιζαν, καθώς η ίδια προσπαθούσε να διαχειριστεί την επιτυχία της, αλλά και κάποιους πολύ, πολύ ακατάλληλους συντρόφους.

Η Κιμ γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1963 στην Τζόρτζια. Ήταν το πέμπτο παιδί της Αν Λι, μοντέλου και ηθοποιού και του Ντόλαντ Μπέισινγκερ, μουσικού. Παρά την εξοικείωση των γονιών της με τα φώτα, η ίδια (το μεσαίο μάλιστα παιδί τους καθώς έχει δύο αδέρφια μεγαλύτερα και δύο μικρότερα) ήταν υπερβολικά ντροπαλή ως παιδί και νεαρή ενήλικας. Μπορούσε, θρυλείται, μέχρι και να λιποθυμήσει αν κάποιος καθηγητής της ζητούσε να μιλήσει μες στην τάξη.

Σύντομα όμως έγινε μοντέλο και παρότι μετακόμισε στη Νέα Υόρκη λόγω του επαγγέλματός της ποτέ δεν συμφιλιώθηκε πραγματικά με αυτό. "Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να πηγαίνω από τη μια δουλειά στην άλλη και να πρέπει να ασχολούμαι με την εμφάνισή μου. Δενε το άντεχα, πνιγόμουν" είχε πει η Μπέισινγκερ.

Το όνειρό της ήταν να γίνει ηθοποιός. Έτσι, κάποια στιγμή με τον τότε σύντροφό της αποφάσισαν να κάνουν ένα ταξίδι στο Λος Άντζελες. Πού να ήξερε τότε ότι η μεγαλύτερη επιτυχία της στη μεγάλη οθόνη θα περιείχε το όνομα αυτού του τόπου; Ας μην ξεχνάμε πως η εξαιρετική ερμηνεία της στο "Λος Άντζελες Εμπιστευτικό" της χάρισε ένα Όσκαρ και μία Χρυσή Σφαίρα για τον Β' γυναικείο ρόλο.

Στα πρώτα της βήματα στον κόσμο του θεάματος τής είχε προταθεί να παίξει στους Άγγελους του Τσάρλι, πρόταση που η ίδια απέρριψε! Ξεκίνησε με μικρούς ρόλους στην τηλεόραση πριν της δοθεί η πρώτη της μεγάλη ευκαιρία το 1983: να παίξει ως Bond Girl δίπλα στον Σον Κόνερι. Ήταν η χρονιά που κυκλοφόρησε επίσης η πρώτη της γυμνή φωτογράφιση στο Playboy- πλέον το όνομα της ακουγόταν παντού στο Χόλιγουντ.

Η τρικυμιώδης ερωτική ζωή, οι γάμοι και οι χωρισμοί

Είχε προηγηθεί όμως η πρώτη- πρώτη της ταινία, το Hard Country, το 1980 που απέτυχε εμπορικά. Εκεί όμως γνώρισε τον πρώτο της σύζυγο, τον make up artist, Ron Snyder-Britton. Τι του ζήτησε τότε; Να μην αναφέρει πλέον το επίθετο Snyder ώστε τα επώνυμά τους να ξεκινούν από το ίδιο γράμμα! Αργότερα, η Μπέισινγκερ θα αποκτούσε τη φήμη της ιδιότροπης ντίβας στα γυρίσματα- μάλιστα λεγόταν πως έπλενε τα μαλλιά της μόνο με νερό Evian. Την ίδια χρονιά θα πάθει την πρώτη κρίση πανικού και αγοροφοβία που θα την κρατήσει μες στο σπίτι για έξι μήνες. Εκείνος εγκατέλειψε την καριέρα του για να βρίσκεται μαζί της στα γυρίσματα και να τη φροντίζει ύστερα από αυτά τα επεισόδια.

Tο ζευγάρι χώρισε λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1989, μετά το οποίο η Μπέισιντζερ του κατέβαλε 9.000 δολάρια μηνιαία διατροφή για οκτώ χρόνια. O Μπρίτον έγραψε απομνημονεύματα με τίτλο " Πιο πολύ από πάντα", που εκδόθηκαν το 1998, για τον καιρό που πέρασαν μαζί και για την εξωσυζυγική της σχέση της με τον Ρίτσαρντ Γκιρ, με τον οποίο πρωταγωνίστησε στις ταινίες " Χωρίς έλεος " (1986) και " Τελική ανάλυση " (1992).

Το 1986 θα έρθει ο κινηματογραφικός "Αρμαγεδών": το 9 1/2 εβδομάδες, μια ερωτική ταινία που τάραξε τα ύδατα με την κάπως σαδομαζοχιστική σχέση του ζευγαριού (Μπέισινγκερ- Μίκι Ρουρκ) και τη θρυλική σκηνή με το ψυγείο. Η φήμη της θα εκτοξευτεί στα ουράνια.

Ενώ το πρώτο της διαζύγιο βρισκόταν στα σκαριά, η Μπέισινγκερ είχε ρομαντικές σχέσεις με τον κομμωτή Τζον Πίτερς καθώς και με τον τραγουδιστή Prince, ο οποίος έκανε το άλμπουμ για την ταινία Μπάτμαν, στην οποία πρωταγωνιστούσε εκείνη και ήταν επίσης παραγωγός του ακυκλοφόρητου άλμπουμ της Hollywood Affair του 1989. Ο Prince είχε αρχίσει να γίνεται όμως τόσο ελεγκτικός που η οικογένεια της Μπέισινγκερ άρχισε να ανησυχεί. Και κάποια στιγμή που εκείνος βρισκόταν σε ταξίδι, πήγαν σπίτι του, πήραν την Κιμ και έφυγαν αεροπορικώς!

Το 1990, η Μπέισιντζερ γνώρισε τον δεύτερο σύζυγό της, Άλεκ Μπάλντουιν, όταν έπαιξαν εραστές στην ταινία The Marrying Man. Παντρεύτηκαν στις 19 Αυγούστου 1993 και πρωταγωνίστησαν στο ριμέικ της ταινίας The Getaway το 1994. Υποδύθηακν μάλιστα και τους... εαυτούς τους σε ένα επεισόδιο του 1998 της σειράς The Simpsons, στο οποίο η Μπέισιντζερ διόρθωσε τον Χόμερ Σίμσον στην προφορά του επωνύμου της και γυάλισε το αγαλματίδιο του Όσκαρ.

Η Μπέισινγκερ και ο Μπάλντουιν έχουν μια κόρη, την Ireland, που γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1995. Χώρισαν στα τέλη του 2000 και πήραν διαζύγιο στις 3 Σεπτεμβρίου 2002. Στο βιβλίο του 2008, A Promise to Ourselves: A Journey Through Fatherhood and Divorce, εκείνος κατέγραψε την επταετή διαμάχη με την Basinger για την επιμέλεια της κόρης τους μετά τον χωρισμό τους. Η σχέση τους ήταν εκρηκτική. Ο Μπάλντουιν ήταν βίαιος κι εκείνη υπέφερε από άγχος.

Η ηθοποιός ζει πλέον με τον κομμωτή Μιτς Στόουν. "Mε ενδιαφέρει πια πολύ το χιούμορ και η καλοσύνη σ' έναν σύντροφο" έχει δηλώσει η ίδια.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

Περισσότερα από

Stories

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.