ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H Imany μιλά αποκλειστικά στο WomanTOC: Οι γονείς μου πίστευαν ότι η μουσική δεν είναι επάγγελμα

Περιμένουμε με ανυπονησία να τη δούμε ζωντανά στο «Ακρωτήρι» στις 29 Ιουνίου. Ως τότε, όμως, είχαμε την περιέργεια να τη γνωρίσουμε καλύτερα.

H Imany μιλά αποκλειστικά στο WomanTOC: Οι γονείς μου πίστευαν ότι η μουσική δεν είναι επάγγελμα

Μας είχε «συστηθεί» με το τραγούδι «You will never know» το 2011, ενώ τώρα δεν χορταίνουμε να ακούμε το καινούριο «Don't be so shy». Η Imany, όμως, ετοιμάζεται να μας κάνει μια ακόμα ευχάριστη έκπληξη. Την Τετάρτη 29 Ιουνίου θα δώσει μια ζωντανή συναυλία στο «Ακρωτήρι», δίπλα στο κύμα. Ως τότε, λοιπόν, της ζητήσαμε να μας μιλήσει για την εκ νέου επίσκεψή της στη χώρα μας, τη μέχρι τώρα πορεία της στο τραγούδι, το πέρασμά της από το μόντελινγκ, τα μελλοντικά της μουσικά σχέδια και, φυσικά, για το πολυαναμενόμενο live της στην Αθήνα.

Δεν προέρχομαι από μουσική οικογένεια και οι γονείς μου πίστευαν ότι η μουσική δεν είναι επάγγελμα. Επίσης, δεν είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου.

Σε περιμένουμε σύντομα για μία ακόμα συναυλία στη χώρα μας. Πώς επέλεξες ξανά την Ελλάδα και ποια είναι η εμπειρία σου από τα προηγούμενα live σου εδώ;

Πρακτικά, οι υπεύθυνοι για τις περιοδείες μου αποφασίζουν πού θα εμφανιστούμε. Ωστόσο, ήθελα πολύ να επιστρέψω στην Ελλάδα γιατί έχω υπέροχες εμπειρίες από εκεί. Ήταν η πρώτη ξένη χώρα που έπαιξε τραγούδια μου στο ραδιόφωνο και που μου ζήτησε να έρθω για συναυλία. Το κοινό, επίσης, είναι καταπληκτικό, ενώ λατρεύω και το ελληνικό φαγητό.

H Imany μιλά αποκλειστικά στο WomanTOC: Οι γονείς μου πίστευαν ότι η μουσική δεν είναι επάγγελμα

Η οικογένειά σου κατάγεται από τα νησιά Κομόρο. Με ποιο τρόπο επηρέασε η αφρικανική καταγωγή σου την «κοσμοθεωρία» σου;

Έχει διαμορφώσει την προσωπικότητά μου και, κατά συνέπεια, ζω με αυτήν. Έχει επηρεάσει την πίστη μου, τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρώ με τους άλλους ανθρώπους, αλλά και τη μουσική μου.

Έχεις πει σε προηγούμενη συνέντευξή σου ότι γνώριζες πως ήθελες να ασχοληθείς με το τραγούδι από τότε που ήσουν επτά ετών. Γιατί δεν ξεκίνησες την καριέρα σου σε αυτό νωρίτερα;

Δεν προέρχομαι από μουσική οικογένεια και οι γονείς μου πίστευαν ότι η μουσική δεν είναι επάγγελμα. Επίσης, δεν είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Λίγο... ντρεπόμουν για τη φωνή μου και δεν ήξερα ότι το τραγούδι ήταν ένας δρόμος που μπορούσα να ακολουθήσω.

Οπότε, για επτά χρόνια, εργάστηκες ως πολύ επιτυχημένο μοντέλο. Πώς ήταν η εμπειρία σου από το μόντελινγκ και γιατί τελικά επέλεξες να το αφήσεις για τη μουσική;

Έκανα μόντελινγκ γιατί συνάντησα έναν ... ανιχνευτή μοντέλων στο Παρίσι, ο οποίος μου είπε ότι μπορούσα να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα. Το επέλεξα γιατί ήταν πιο ενδιαφέρον από το να εργαστώ σε ... fast food. Μου έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδεύω, να αφήσω το Παρίσι και να ζήσω μόνη μου. Κι έτσι, μπήκε και η μουσική στη ζωή μου. Γνώρισα πολλούς καλλιτέχνες που με ενθάρρυναν να τραγουδήσω.

Το πραγματικό σου όνομα είναι Nadia Mladjao, αλλά, όταν αποφάσισες να ξεκινήσεις τη μουσική σου καριέρα, το άλλαξες σε «Imany» που σημαίνει «πίστη» στα σουαχίλι. Ποιος ήταν ο ρόλος της πίστης στη ζωή και την επαγγελματική πορεία σου μέχρι σήμερα;

Για μένα, η πίστη είναι απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπίσει κανείς τη ζωή και όλες τις δυσκολίες της. Ειδικά στην καριέρα. Πρέπει να πιστεύεις ότι η σκληρή δουλειά θα σε βοηθήσει να καταφέρεις αυτά που θέλεις και να φτάσεις όπου επιθυμείς να φτάσεις.

Πώς είναι να είσαι γυναίκα στον χώρο της μουσικής; Έχεις αντιμετωπίσει σεξισμό ή άλλες δυσκολίες εξαιτίας του φύλου σου; Κι αν ναι, πώς τις αντιμετώπισες;

Είναι δύσκολο να το εξηγήσω, αλλά πάντα αισθάνεσαι ότι ως γυναίκα, και μάλιστα ως έγχρωμη γυναίκα, πρέπει να παλέψεις περισσότερο. Αλλά είμαι συνηθισμένη σε αυτό. Συνέβαινε από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι, στο σχολείο, στη δουλειά, στη ζωή... Και απλώς το διαχειρίζομαι.

Το πρώτο, πολύ γνωστό κομμάτι σου ήταν το «You Will Never Know». Σε ποιον θα έλεγες «You Will Never Know» σήμερα;

Θα το έλεγα σε όλους. Δεν θα μάθεις ποτέ πώς θα ήταν η ζωή σου αν είχες κάνει τη μία ή την άλλη επιλογή. Δεν θα μάθεις ποτέ πού θα ήσουν τώρα ή τι θα είχες πετύχει σε κάθε περίπτωση. Αλλά, όπως και να 'χει, πρέπει να συνεχίζουμε να προχωράμε.

Μετά το τραγούδι σου «Don't be so shy» - που παίζεται διαρκώς στα ελληνικά ραδιόφωνα - κυκλοφόρησες το EP album «There were tears», ενώ ετοιμάζεις και ένα καινούριο άλμπουμ. Πες μας λίγα πράγματα για αυτό.

Το «There Were Tears» κυκλοφόρησε στα τέλη Απριλίου και περιέχει τέσσερα κομμάτια. Θα έλεγα ότι είναι ένα μικρό CD που θα σας κρατήσει συντροφιά μέχρι το καινούριο άλμπουμ μου που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη. Αυτό θα είναι ένα πιο ώριμο άλμπουμ και ελπίζω ότι θα σας αρέσει.

Τέλος, θα ήθελες να πεις κάτι στους φαν σου στην Ελλάδα, που περιμένουν με ανυπομονησία το live σου στις 29 Ιουνίου;

Δεν βλέπω την ώρα να σας παρουσιάσω τα καινούρια μου τραγούδια και, τόσο η ομάδα μου, όσο κι εγώ, ανυπομονούμε να συναντηθούμε ξανά με το ελληνικό κοινό.

Info για τη συναυλία της Imany στην Αθήνα:

Η Imany στο Estate Seaside @ Ακρωτήρι, Βασ. Γεωργίου Β΄ 5, παραλία Αγίου Κοσμά, Άλιμος | Tηλ: 210 9859147

Τιμές εισιτηρίων:

Όρθιοι: Early Bird - 16ευρώ, Προπώληση - 19ευρώ, Ταμείο - 23ευρώ
Καθήμενοι: Προπώληση Β' ζώνη - 39ευρώ, Α' Ζώνη - 49ευρώ / Ταμείο Β' ζώνη - 45ευρώ, Α' Ζώνη - 55 ευρώ

Τιμές για το hama restaurant θα ανακοινωθούν σύντομα.

Προπώληση εισιτηρίων:

Αγοράστε τα εισιτήριά σας online εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Imany:

Επίσημο site: ImanyMusic.com

Σελίδες στα social media:

Facebook
Twitter
Instagram
Youtube

Τη συναυλία θα ανοίξει η Angelika Dusk.

Read Next

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

Περισσότερα από

Stories

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.