ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η άγνωστη ιστορία της Μέριλ Στριπ: Ο θάνατος του συντρόφου της και ο γάμος της λίγους μήνες μετά

Tα γυρίσματα του «Ελαφοκυνηγού» ενώ πέθαινε και η πρεμιέρα που δεν πρόλαβε ποτέ.

Η άγνωστη ιστορία της Μέριλ Στριπ: Ο θάνατος του συντρόφου της και ο γάμος της λίγους μήνες μετά

«Βρήκα τον τέλειο σύζυγο πολλά χρόνια πριν. Είμαι πολύ τυχερή», είπε κάποτε σε συνέντευξή της η Μέριλ Στριπ όταν ρωτήθηκε για τον Ντον Γκάμερ με τον οποίο είναι μαζί από το 1978 έχοντας αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Ακόμη ένας τομέας στον οποίο στάθηκε τυχερή η διάσημη ηθοποιός, η οποία θεωρείται μία από τις πιο ταλαντούχες όλων των εποχών, με αμέτρητα βραβεία στο ενεργητικό της και σπουδαίες ερμηνείες που αποτελούν πια σημείο αναφοράς για όλους τους συναδέλφους της, νέους και μη.

Ακόμη ένας τομέας στον οποίο στάθηκε τυχερή η διάσημη ηθοποιός, η οποία θεωρείται μία από τις πιο ταλαντούχες όλων των εποχών, με αμέτρητα βραβεία στο ενεργητικό της και σπουδαίες ερμηνείες που αποτελούν πια σημείο αναφοράς για όλους τους συναδέλφους της, νέους και μη.

Συνηθίζουμε βέβαια να πιάνουμε την ιστορία από τη στιγμή του γάμου ή της γνωριμίας, χωρίς να γνωρίζουμε, ή να μπορούμε να διανοηθούμε τι μπορεί να συνέβη προηγουμένως. Κάπως έτσι συνέβη και με τη Στριπ, της οποίας η ιστορία αγάπης, κρύβει πίσω της μεγάλο πόνο.

Όπως η ίδια έχει πει σε συνεντεύξεις της, πριν γνωρίσει τον άντρα της ζωής της, ερωτεύτηκε τον ηθοποιό Τζον Γκαζάλε, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει και στο κλασικό πλέον «The Godfather» υποδυόμενος τον Φρέντο Κορλεόνε. Η γνωριμία τους έγινε το 1976 σε μία οντισιόν, η οποία ήταν πετυχημένη και για τους δύο, και κατέληξαν να πρωταγωνιστούν στο έργο «Measure for Measure». Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και πολύ σύντομα η νεαρή τότε Μέριλ, μετακόμισε στο διαμέρισμά του στην Τριμπέκα. Ωστόσο η ευτυχία τους δεν κράτησε για πολύ, μιας και η ασθένεια του Τζον, ανέτρεψε τα σχέδιά τους.

Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και πολύ σύντομα η νεαρή τότε Μέριλ, μετακόμισε στο διαμέρισμά του στην Τριμπέκα. Ωστόσο η ευτυχία τους δεν κράτησε για πολύ, μιας και η ασθένεια του Τζον, ανέτρεψε τα σχέδιά τους.

«Δεν έμοιαζε με κανέναν άλλο που είχα γνωρίσει», έλεγε η ερωτευμένη Μέριλ, η οποία τον Μάιο του 1977 έμαθε τα άσχημα νέα: Καρκίνος στον πνεύμονα ο οποίος μάλιστα είχε κάνει μεταστάσεις σε όλο του το σώμα. Ζήτησε να παίξει στην ταινία «The Deer Hunter» στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Γκαζάλε, μόνο και μόνο για να είναι μαζί του και να τον προσέχει. Η ταινία έγινε τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, αλλά δυστυχώς ο Γκαζάλε δεν την πρόλαβε ολοκληρωμένη. Πέθανε λίγο μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων.

Λίγο μετά τον θάνατο του Γκαζάλε, και ενώ η Στριπ ήταν στον Καναδά, την ενημέρωσαν ότι της γίνεται έξωση από το διαμέρισμα του συντρόφου της. Μαζί με τον αδερφό της και έναν φίλο του, τον γλύπτη Ντον Γκάμερ, μάζεψαν τα πράγματά της από το σπίτι, ενώ ο Γκάμερ της προσέφερε το δικό του διαμέρισμα στο Soho.

Μαζί με τον αδερφό της και έναν φίλο του, τον γλύπτη Ντον Γκάμερ, μάζεψαν τα πράγματά της από το σπίτι, ενώ ο Γκάμερ της προσέφερε το δικό του διαμέρισμα στο Soho.

Κάπως έτσι γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν. Μέσα σε έξι μήνες από τον θάνατο του Γκαζάλε, η Στριπ παντρεύτηκε τον Γκάμερ, με τη μητέρα της να εκφράζει ανησυχία ότι όλα γίνονται πολύ γρήγορα. Παρόλα αυτά, το ζευγάρι είναι μέχρι σήμερα μαζί και ευτυχισμένο.

Kεντρική φωτογραφία: Splash News/Ideal Image

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

Περισσότερα από

Stories

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.