ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η εντυπωσιακή Χαριτίνη Καρόλου και η ζωή της "ψηλής, ξανθιάς" του ελληνικού κινηματογράφου

Τη θυμόμαστε από τους ρόλους της στις ταινίες "Πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα" στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη και από την ταινία "Οι σφαίρες δε γυρίζουν πίσω"

Η εντυπωσιακή Χαριτίνη Καρόλου και η ζωή της «ψηλής, ξανθιάς» του ελληνικού κινηματογράφου

Η Χαριτίνη Καρόλου υπήρξε από τις πιο εντυπωσιακές ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Ψηλή, ξανθιά με εκφραστικό βλέμμα και η ομορφιά της θύμιζε τις γυναίκες των σκανδιναβικών χωρών. Τη θυμόμαστε από τους ρόλους της στις ταινίες "Πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα" στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη και από την ταινία "Οι σφαίρες δε γυρίζουν πίσω" του Φώσκολου.

Ο Χαριτίνη Καρόλου γεννήθηκε στην Κοζάνη και ήταν το μικρότερο από τα 8 παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας ήταν δικαστικός και τη δεκαετία του '40 πήρε μετάθεση στον Πειραιά, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Ο πατέρας της αγαπούσε τον κινηματογράφο και το θέατρο, και από μικρή παρακολουθούσε παραστάσεις. Στα 4 της χρόνια παρακολούθησε τη Σίρλεϊ Τεμπλ, το παιδί-θαύμα και παραστάσεις, στις οποίες πρωταγωνιστούσαν η Έλλη Λαμπέτη και ο Χρήστος Ευθυμίου.

Η εντυπωσιακή Χαριτίνη Καρόλου και η ζωή της "ψηλής, ξανθιάς" του ελληνικού κινηματογράφου
Ο Χαριτίνη Καρόλου γεννήθηκε στην Κοζάνη και ήταν το μικρότερο από τα 8 παιδιά της οικογένειας.

Ωστόσο, όνειρό της ήταν να γίνει αεροσυνοδός, γι'αυτό ξεκίνησε να μαθαίνει ξένες γλώσσες. Τότε, μια φίλη της με την οποία έκανε μαζί της μάθημα στα Αγγλικά της ζήτησε να τη συνοδεύσει στη σχολή δημοσιογραφίας όπου φοιτούσε. Όταν μπήκαν στην αίθουσα έκανε μάθημα ο θρυλικός δημοσιογράφος και συγγραφέας Σπύρος Μελάς, ο οποίος μόλις την είδε σταμάτησε το μάθημα.

Την πλησίασε και τη ρώτησε τι ήθελε να γίνει και του απάντησε "ηθοποιός". Τότε, της πρότεινε να δουλέψει ως γραμματέας του και παράλληλα θα τη βοηθούσε να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Όταν ξεκίνησε να φοιτά στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών σταμάτησε να εργάζεται για λογαριασμό του. Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε στην ταινία "Ο Αδελφός Άννα", στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Πέτρος Φυσσούν και ο Μάνος Κατράκης. Ακολούθησαν οι ταινίες "Ο Ντιρλαντάς" (1970), "Όμορφες μέρες" (1970), "Ζαβολιές" (1969), "Ερασταί του μεσαίου τοίχου", "Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω", "Επιχείρησις Δούρειος Ίππος".

Το 1980 συνεργάστηκε με τη Βουγιουκλάκη με την οποία έγιναν καλές φίλες. Όπως είχε αναφέρει , το μόνο που της ζητούσε η Βουγιουκλάκη ήταν να μην φοράει κόκκινα ρούχα και ψηλοτάκουνα, καθώς ήταν πολύ ψηλή. Μάλιστα, είχε αποκαλύψει ότι πήγαινε συχνά στο σπίτι της με τον σύζυγό της και πως η Βουγιουκλάκη της είχε εκμυστηρευτεί ότι έπρεπε να είχε παντρευτεί τον Πλωρίτη και όχι τον Παπαμιχαήλ.

Το 1986 παντρεύτηκε τον γνωστό τηλεοπτικό παραγωγό Σούλη Γεωργιάδη, ο οποίος πέθανε το 1997. Δεν απέκτησε παιδιά και αφοσιώθηκε στο θέατρο.

Δείτε την σε μία συνέντευξή της το 2015:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"