ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η γυναίκα που δημιουργεί, αυτή θα είναι η WomanTΟC

Αυτή θα είναι η WomanTOC. Η γυναίκα που αναζητά, συγκρούεται, αναγκάζεται, βρίσκει λύσεις, προχωράει.

Η γυναίκα που δημιουργεί, αυτή θα είναι η WomanTΟC

Κάθε γέννηση, κάθε αρχή, είναι μια στιγμή μοναδική. Δίνοντας λοιπόν σήμερα on line ζωή στο νέο μας site, το WomanTOC, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω το γιατί και πώς φτάσαμε στη δημιουργία του.
Ζούμε σε «καιρούς της φωτιάς». Σε καιρούς που το παράλογο σερβίρεται ως λογικό, που το ψέμα τρώει την αλήθεια, και το ασήμαντο παίζει στημένο bras de fer με το σημαντικό. Η πολιτική πεθαίνει, κυρίως από αυτούς που ισχυρίζονται ότι την εκπροσωπούν, και η κοινωνία, ζαλισμένη, είναι υποχρεωμένη -από το νόμο της ζωής- να βρει το μέλλον της.

Σε αυτό το παρθενικό ταξίδι του WomanTOC, ενός site γένους θηλυκού, θέλω κατ' αρχήν να μιλήσω προσωπικά. Να επικοινωνήσουμε πάλι μετά από έξι μήνες δικιάς μου ενσυνείδητης σιωπής. Έξι μήνες πριν, ζήσαμε μία από τις πιο ταραγμένες περιόδους της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας, την περίοδο του δημοψηφίσματος και μετά... Η απόφαση της σιωπής ήρθε ως αποτέλεσμα της επίθεσης που δέχτηκα, όπως και άλλοι πολλοί, γιατί εξέφραζα με δύναμη την αντίθεσή μου και στο δημοψήφισμα αλλά κυρίως στην κυρίαρχη λογική του «όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας, είναι εχθρός μας, εξαφανίστε τον».

Η ανταλλαγή επιχειρημάτων έμοιαζε αδιέξοδη και οι λέξεις κινδύνευαν να είναι «άσφαιρες». Η απάντηση έπρεπε να είναι άλλη. Έπρεπε να είναι δημιουργική. Σκεφτήκαμε, δουλέψαμε, εμπνευστήκαμε συλλογικά, με τις συγκλίσεις μας και τις αποκλίσεις μας και φτιάξαμε ένα ακόμα site. Δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας, βάλαμε τις υποδομές για ανάπτυξη στο χώρο και το μέγεθος που μας αναλογεί, και ναι, αυτή είναι η δική μας απάντηση, η δική μας συνεισφορά στους «καιρούς της φωτιάς». Η Ελλάδα που δημιουργεί, χωρίς βερμπαλισμούς και φανφάρες. Η γυναίκα που δημιουργεί. Αυτή θα είναι η WomanTOC. Η γυναίκα που αναζητά, συγκρούεται, αναγκάζεται, βρίσκει λύσεις, προχωράει.

Μακριά από παλιά κλισέ, «παλιούς φεμινισμούς», η WomanTOC είναι εδώ ολόκληρη και όχι σε κομμάτια. Δεν υπάρχει «γυναίκα πεντικιούρ» και «γυναίκα βιβλιοθήκη».

Και επειδή δεν μου αρέσουν οι θεωρίες, θα δώσω δυο εικόνες πραγματικής ζωής, δυο εικόνες γυναίκας: Της μικρής 11χρονης Μόνικας, που έτρεξε προχτές στο TOCMerrython, που γλίστρησε στη διαδρομή, έπεσε, σηκώθηκε, συνέχισε, τερμάτισε, κέρδισε (ήρθε πρώτη στα 5 χιλιόμετρα γυναικών). Και η εικόνα των δύο μεγάλων γυναικών στη Λέσβο, που αυτονόητα αγκάλιασαν, τάισαν, κράτησαν στη ζωή το μικρό προσφυγόπουλο. Που αυτονόητα έδειξαν τι σημαίνει αλληλεγγύη. Χωρίς βερμπαλισμούς και φανφάρες.

Αυτό είναι το φωτεινό πρόσωπο του ανθρώπου - γένους θηλυκού. Αυτή είναι η WomanTOC. Η γυναίκα που υπερασπίζεται το φύλο της, τη θηλυκότητα, τη σεξουαλικότητά της, τη μητρότητα, τον επαγγελματισμό της, την ισοδύναμη θέση της δίπλα στον άντρα σύντροφο. Γιατί ποιος είπε ότι έπεσαν τα ταμπού; Ο σεξισμός είναι ακόμα εδώ όπως και ο κάθε είδους ρατσισμός. Μακριά από παλιά κλισέ, «παλιούς φεμινισμούς», η WomanTOC είναι εδώ ολόκληρη και όχι σε κομμάτια. Δεν υπάρχει «γυναίκα πεντικιούρ» και «γυναίκα βιβλιοθήκη».

Το WomanTOC βλέπει τη γυναίκα δημιουργική στο τεράστιο μαγικό της σύμπαν.

Καλή μας διαδρομή. «Στους καιρούς της φωτιάς».

Read Next

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

Περισσότερα από

Stories

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.