ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές ήταν και μια νίκη του Louis Vuitton

Η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές την Κυριακή, ήταν ένας λόγος για να γιορτάσει και η Υψηλή Ραπτική

Η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές ήταν και μια νίκη του Louis Vuitton

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη θριαμβευτικά πρόεδρος της Γαλλίας. Κρατώντας από το χέρι την σύζυγό του Μπριζίτ, και περιστοιχισμένος από παιδιά και εφήβους ο Εμανουέλ Μακρόν έφθασε λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ της Κυριακής στο Πεδίο του Άρεως (Champ de Mars) στη σκιά του Πύργου του Άιφελ υπό τους ήχους της «Ωδής στη Χαρά» του Μπετόβεν, επίσημου ύμνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και πριν από πέντε χρόνια. Ο Μακρόν αφού απηύθυνε την ομιλία του στους ενθουσιώδεις οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς, ανέβασε στην εξέδρα τη σύζυγό του Μπριζίτ. Χαιρέτησε και εκείνη τα πλήθη με τον Μακρόν πανευτυχή στο πλάι της, μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη προεκλογική περίοδο.

Και η νίκη αυτη δεν ήταν απλώς μια νίκη έναντι της ακροδεξιάς. Ήταν επίσης και μια νίκη για τη μόδα, ειδικά την υψηλή μόδα, και τον ρόλο που διαδραματίζει στην αντανάκλαση της γαλλικής κουλτούρας και κληρονομιάς παγκοσμίως.

Και αυτό αντικατοπτρίζεται και στο νικητήριο outfit τηςυ πέρκομψης Κυρίας Μακρόν. Για το βράδυ του θριάβου η Μπριζίτ επέλεξε ένα custom-made cropped ναυτικό σακάκι Louis Vuitton με ασημί στρατιωτικές λεπτομέρειες και ασορτί παντελόνι, τέλεια συντονισμένο με το ναυτικό κοστούμι του συζύγου της. Το νικητήριο ντύσιμο του ζεύγους είχε σαφείς αναφορές στη γαλλική σημαία και ήταν μια επιλογή που αντανακλούσε το ενιαίο μέτωπο του ζευγαριού καθώς και το ιδεολογικό πεδίο μάχης που είχαν οι φετινές εκλογές.

Το ντύσιμο της Μπριζίτ λειτούργησε (σύμφωνα με τους αναλυτές) και ως ένα λεπτό μήνυμα προς τις μεγάλες επιχειρήσεις και την ελεύθερη αγορά ότι αυτές οι σχέσεις θα συνεχίσουν να ανθίζουν στη δεύτερη θητεία του ζεύγους. Η πολυτέλεια, εξάλλου είναι σήμα-κατατεθέν για την κυρία Μακρόν από την πρώτη κιόλας εκλογή για την προεδρία, το 2017. Και ο οίκος Louis Vuitton ήταν ανέκαθεν ο αγαπημένος της.

Αν και έχει φορέσει άλλες γαλλικές εταιρείες, όπως η Balmain (ο σχεδιαστής της οποίας, Olivier Rousteing, δημοσίευσε μια δήλωση στο Instagram επαινώντας την επανεκλογή του κ. Macron) και τον Alexandre Vauthier, καμία φίρμα δεν έχει εκπροσωπηθεί τόσο τακτικά στη δημόσια γκαρνταρόμπα της όσο η Louis Vuitton. Έχει φορέσει Vuitton στις πιο σημαντικές δημόσιες εμφανίσεις της.

Φόρεσε Vuitton στην πρώτη εκλογή του συζύγου της το 2017 (ένα επίσης μιλιτέρ μπλε σύνολο με μίνο φούστα). Τη φίρμα τίμησαε και στις εθνικές επετείους αλλά και στην πρώτη της επίσκεψη στην Αμερική το 2018 στο επίσημο δείπνο του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Μπριζίτ τίμησε τον οίκο και φτάνοντας στο εκλογικό τμήμα το πρωί της Κυριακής στην πολή Le Touquet της Βόρειας Γαλλίας.

Το επίσης Vuitton σύνολο περιελάμβανε slim παντελόνι και αυστηρό σακάκι. Το σύνολο ολοκλήρωσε με μια λευκή μπλούζα, μυτερές ψηλοτάκουνες nude γόβες και μια μπεζ τσάντα Louis Vuitton. Αλλά και για χαλαρή της βόλτα στην παραλία επέλεξε ένα denim σύνολο του γνωστού οίκου.

Η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές ήταν και μια νίκη του Louis Vuitton

Όπως και να έχει, η γκαρνταρόμπα της Μακρόν γίνεται πάντα θέμα συζήτησης - στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας και θεωρείται πρότυπο για τη γαλλική-κομψότητα και αισθητική. Πίσω από τις εμφανίσεις της κρύβονται τόσο ο οίκος Louis Vuitton, όσο και σχεδιαστές όπως Nicolas Ghesquiere, Alexandre Vauthier και Dior. Και πίσω από τη γκαρνταρόμπα του Εμανουέλ Μακρόν, εκρύβεται απλώς εκείνη.

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Φωτογραφίες: Splash News/ Ideal Image

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.