ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κοιτάζει τον βυθό σαν τα μάτια μίας φάλαινας. Στο πιο εντυπωσιακό υποβρύχιο παρατηρητήριο του κόσμου

Στη δυτική Αυστραλία ένα μεγάλο παρατηρητήριο κάτω από την επιφάνεια του νερού μοιάζει με φάλαινα που ταξιδεύει στην καρδιά του ωκεανού.

Κοιτάζει τον βυθό σαν τα μάτια μίας φάλαινας. Στο πιο εντυπωσιακό υποβρύχιο παρατηρητήριο του κόσμου

Το λονδρέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Baca Architects σχεδίασε ένα εντυπωσιακό παρατηρητήριο βυθού για το Underwater Discovery Centre της Αυστραλίας. Αυτό το παιχνιδιάρικο, περιπετειώδες κτίσμα στη θάλασσα της δυτικής Αυστραλίας είναι σε θέση να προσφέρει στους επισκέπτες μία μοναδική εμπειρία κάτω από νερό, δίνοντας τους απλόχερη πρόσβαση στον μαγικό κόσμο που υπάρχει και εξελίσσεται κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού. Το υποβρύχιο παρατηρητήριο πρόκειται να αντικαταστήσει το ήδη υπάρχων στο ίδιο ακριβώς σημείο και θα είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει μέχρι στιγμής στον κόσμο. Στόχος είναι να μπορεί να καλύψει τις αυξημένες τουριστικές ανάγκες ενός τέτοιου αξιοθέατου, αφού φαίνεται πως ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες λαχταρούν για ένα ταξίδι στην καρδιά του βυθού.

Με όψη που παραπέμπει στη μορφή μίας φάλαινας το νέο παρατηρητήριο της Αυστραλίας ευελπιστεί να γίνει εμβληματικό σημείο αναφοράς ανάμεσα στα πιο γνωστά κτίρια της χώρας, εξού και η επιλογή ενός τόσο χαρακτηριστικού, θαλάσσιου θηλαστικού το οποίο ξεχωρίζει με το μέγεθος και την επιβλητικότητα του.

Όσο για το εσωτερικό του παρατηρητηρίου ο μινιμαλισμός πρόκειται να λέει την πρώτη και την τελευταία λέξη. Λιτές, λευκές, ήσυχες γραμμές, ελάχιστες εσωτερικές, διακοσμητικές λεπτομέρειες και δύο μεγάλα παράθυρα που κοιτάζουν στα μάτια ολόκληρο το ζωικό βασίλειο του βυθού όπως ακριβώς θα έκαναν τα τεράστια μάτια μίας φάλαινας.

Βέβαια για να απολαύσει κανείς αυτή την ξεχωριστή εμπειρία θα πρέπει να κλείσει ειδική ξενάγηση, η οποία θα προσφέρει στους επισκέπτες ένα πλήρες τουρ στις πολλές αίθουσες του παρατηρητηρίου (ανάμεσα σε αυτές και γκαλερί τέχνης) και το οποίο θα καταλήγει στην κεντρική αίθουσα του παρατηρητηρίου εκεί όπου ο ωκεανός ανοίγεται έτοιμος να σου αποκαλύψει τα μυστικά του.

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό τον Δεκέμβριο του 2022.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία:

Read Next

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.