ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Με ένα λουλούδι η Ιταλία γυρίζει στη ζωή»: Τι σημαίνουν οι μαργαρίτες στα κέντρα διανομής εμβολίου

Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανεβάσει το ηθικό των Ιταλών που δηλώνουν πλέον «απεγνωσμένοι»

«Με ένα λουλούδι η Ιταλία γυρίζει στη ζωή»: Τι σημαίνουν οι μαργαρίτες στα κέντρα διανομής εμβολίου

To πρώτο κύμα του κορονοϊού στην Ιταλιά έπιασε εντελώς απροετοίμαστη τη χώρα και σκότωσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Το δεύτερο κύμα, κατά κάποιον αλλόκοτο τρόπο, έπιασε και πάλι σχετικά απροετοίμαστη την κυβέρνηση και σκότωσε μερικές χιλιάδες ακόμα. Αλλά οι Ιταλοί, που πλέον είναι απεγνωσμένοι για την έλευση του εμβολίου, αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα στην προσπάθεια τους να τους συνταγογραφηθεί το απλό εμβόλιο της γρίπης και αυτή τη στιγμή κανείς δε γνωρίζει με βεβαιότητα πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με το νέο εμβόλιο του κορονοϊού.

Για να ανεβάσουν λιγάκι το ηθικό και να διασκεδάσουν την αναμονή των πολιτών που περιμένουν καρτερικά το εμβόλιο, η κυβέρνηση ζήτησε την βοήθεια του καταξιωμένου Ιταλού αρχιτέκτονα Stefano Boeri, γνωστό για τον εντυπωσιακό τρόπο που μετέτρεψε ουρανοξύστες στο Μιλάνο σε καταπράσινα τροπικά δάση.

Αυτό που του ζητήθηκε ήταν απλό και ταυτόχρονα πολύ σημαντικό. Να μετατρέψει τους χώρους διανομή τους εμβολίου σε όμορφους χώρους ελπίδας και προσμονής για ένα καλύτερο αύριο. Και έτσι αυτός ζωγράφισε παντού μεγάλες, ροζ μαργαρίτες, θέλοντας να στείλει σε ολόκληρη την Ιταλία ένα ισχυρό μήνυμα. Ότι μετά τη βαρυχειμωνιά έρχεται πάντα η άνοιξη.

«Η μαργαρίτα είναι το πρώτο λουλούδι που ανθίζει μετά τον χειμώνα. Είναι κάτι απλό με το οποίο μπορεί να συνδεθεί ακόμα και ένα μικρό παιδί», δήλωσε ο Boeri σε συνέντευξη του σχετικά με τους λόγους για τους οποίους επέλεξε το συγκεκριμένο λουλούδι.

Και ενώ την Κυριακή οι πρώτο υγιεινομικοί υπάλληλοι έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου το μήνυμα που στάλθηκα μέσω των μεγάλων, ροζ μαργαριτών που δεσπόζουν σε περισσότερους από 1500 χώρους διανομής είναι σαφές: «Με ένα λουλούδι η Ιταλία επιστρέφει στη ζωή».

Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση ασκεί σκληρή κριτική στην ιταλική κυβέρνηση, αποκαλώντας την κίνηση με τις μαργαρίτες «μία γελοιότητα» με τον Carlo Cattarelli, γνωστό οικονομολόγο της χώρας, να δηλώνει ότι δεν θέλει μία μαργαρίτα, θέλει επιτέλους το εμβόλιο.

Με πληροφορίες από τους New York Times

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.