ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Μου κάνουν φάρσα»: Δάσκαλος δέχτηκε απροειδοποίητα τηλεφώνημα από την Κεραμέως για πρωτοβουλία του

Ο Μάριος Μάζαρης, δάσκαλος δημοτικού στο Κερατσίνι, δεν πίστευε στην αρχή ότι του τηλεφωνούσε η ίδια η υπουργός Παιδείας, να τον συγχαρεί για μια χειρονομία του.

«Μου κάνουν φάρσα»: Δάσκαλος δέχτηκε απροειδοποίητα τηλεφώνημα από την Κεραμέως για πρωτοβουλία του

Ο Μάριος Μάζαρης είναι μια ξεχωριστή περίπτωση εκπαιδευτικού, που δεν διστάζει να αναδείξει συγκινητικές στιγμές από την καθημερινότητά του, σε δημοτικό του Κερατσινίου όπου εργάζεται ως δάσκαλος, μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook αλλά και τη σελίδα «Αναγνωστικό» που έχει δημιουργήσει. Κάθε ανάρτησή του γίνεται viral, συγκεντρώνοντας χιλιάδες likes.

Δεν είχε φανταστεί όμως την ανταπόκριση που θα εισέπραττε ακόμα και από την ίδια την υπουργό Παιδείας, για μια νέα, συγκινητική πρωτοβουλία του, που μοιράστηκε στα social media πριν από λίγες μέρες. Η κεντρική φωτογραφία δείχνει μια υπέροχα στολισμένη αίθουσα, που θυμίζει περισσότερο χριστουγεννιάτικο χωριό παρά ένα τυπικό ελληνικό σχολείο. Κι όμως, είναι η τάξη όπου διδάσκει, την οποία στόλισε την πρώτη εβδομάδα μετά την επιστροφή των μαθητών του, για να κρατήσει τη γιορτινή ατμόσφαιρα αλλά και να διευκολύνει την προσαρμογή τους.

Όπως έγραψε στις 15 Ιανουαρίου ο εκπαιδευτικός:

«Ποια μέρα μπορεί να πάει άσχημα, όταν ξεκινά έτσι; Κάθε πρωί, φτάνω σχολείο πριν βγει καλά καλά ο ήλιος, βάζω τα φωτάκια στις πρίζες και περιμένω τα παιδιά. Μπαίνουν χαρούμενα, άλλα τρέχοντας, άλλα με αστεία, μια μαμά έψησε κουραμπιέδες και μας έστειλε, αφού η πρώτη εβδομάδα είχε άρωμα και φως Χριστουγέννων για μας. Ήταν η πρώτη μας εβδομάδα· η προσαρμογή ήταν εύκολη, τα παιδιά ενθουσιασμένα και η ανάγκη όλων να είμαστε μαζί. Από την άλλη, τι άλλο να περιμένει κανείς από τα παιδιά; Απίστευτη αγάπη. Σε λόγια, αγκαλιές, πράξεις, δεν έχω λόγια να εκφράσω το πόσο γεμάτος νιώθω. Όταν φεύγουν τα παιδιά, κάθομαι λίγο και χαζεύω τα φωτάκια. Το σχολείο θα είναι πάντα η πιο ζεστή απάντηση στο κρύο».

«Όταν φεύγουν τα παιδιά, κάθομαι λίγο και χαζεύω τα φωτάκια. Το σχολείο θα είναι πάντα η πιο ζεστή απάντηση στο κρύο».

Όταν ένα site προέβαλε την πρωτοβουλία του, αυτή έπεσε στην αντίληψη της υπουργού Παιδείας, η οποία αποφάσισε να του τηλεφωνήσει, απροειδοποίητα, για να τον συγχαρεί. «Με συγκίνηση διάβασα σήμερα για την πρωτοβουλία του δασκάλου Μάριου Μάζαρη, που υποδέχτηκε τους μαθητές του κατά την επαναλειτουργία του σχολείου μετά από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης, με τα Χριστουγεννιάτικα φωτάκια με τα οποία δεν πρόλαβαν να στολίσουν φέτος στην τάξη τους» έγραψε η Νίκη Κεραμέως στο δικό της λογαριασμό στο Facebook, προσθέτοντας: «Ένιωσα την ανάγκη να του μιλήσω, να τον συγχαρώ για την πρωτοβουλία του, να του ευχηθώ να συνεχίσει, με την έμπρακτη αγάπη του, να προσφέρει στους μαθητές του, όπως κάνουν τόσοι συνάδελφοί του, τη θαλπωρή ενός σχολείου που πραγματικά νοιάζεται. Μικρές πράξεις μπορούν να φέρουν μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα των παιδιών μας. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο για τους δασκάλους μας, για τους καθηγητές μας, που δίνουν κάθε μέρα κάτι από την ψυχή τους στο σπουδαίο τους λειτούργημα».

«Δέχτηκα κλήση πριν λίγη ώρα από αριθμό άγνωστο, ρώτησα ποιος είναι, μου είπαν από το γραφείο της κα. Κεραμέως, σκέφτηκα ή μου κάνουν φάρσα ή με απολύουν. Τελικά ήταν η ίδια η υπουργός, με ρώτησε πώς είμαι, της είπα Έκπληκτος»

Πώς βίωσε όμως ο ίδιος ο δάσκαλος αυτό το τηλεφώνημα-έκπληξη; «Δέχτηκα κλήση πριν λίγη ώρα από αριθμό άγνωστο, ρώτησα ποιος είναι, μου είπαν από το γραφείο της κα. Κεραμέως, σκέφτηκα ή μου κάνουν φάρσα ή με απολύουν. Τελικά ήταν η ίδια η υπουργός, με ρώτησε πώς είμαι, της είπα Έκπληκτος. Ήταν ευγενέστατη, μιλήσαμε κάμποση ώρα, έδειξε ενδιαφέρον, συγκίνηση για τις δράσεις μου, εγώ αναρωτιόμουν, σκεφτόμουν, τσιμπιόμουν, δεν ήξερα αν με παίρνει να κάνω κριτική, τελικά πέταξα 1-2 φράσεις καρφιά για τα σχολεία που έχουν χάσει τη ζεστασιά που είχαν άλλοτε, με άκουσε με σεβασμό κι εγώ χαμογελούσα που τελικά η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και μακάρι όλες μας οι σκέψεις, οι πράξεις και οι ζωές να είναι για το καλό των παιδιών. Την ευχαριστώ κι εύχομαι να δείχνει ενδιαφέρον πάντα για τα σχολεία, όλο και πιο πολύ, όλο και πιο ουσιαστικό».

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις:

Ποια μέρα μπορεί να πάει άσχημα , όταν ξεκινά έτσι ; Κάθε πρωί, φτάνω σχολείο πριν βγει καλά καλά ο ήλιος, βάζω τα...

Posted by Μάριος Μάζαρης on Friday, January 15, 2021

Δέχτηκα κλήση πριν λίγη ώρα από αριθμό άγνωστο, ρώτησα ποιος είναι, μου είπαν από το γραφείο της κα. Κεραμέως, σκέφτηκα...

Posted by Μάριος Μάζαρης on Monday, January 18, 2021

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Μαϊ 2024

Bίκυ Φλέσσα | "Οι γυναίκες είμαστε το κέντρο του κόσμου"

Συναντηθήκαμε σε καφέ της γειτονιάς της και μιλήσαμε για τη νέα της υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία ενώ αποκάλυψε για πρώτη φορά άγνωστες λεπτομέρειες από την προσωπική διαδρομή της.

18 Μαϊ 2024
Περισσότερα από

Stories

18 Μαϊ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη και τους γιους τους Γιάννη και Κων/νο τον Σεπτέμβριο του 1981 στο Ηρώδειο

Μία σπάνια φωτογραφία των δύο σπουδαίων κυριών του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου και των παιδιών τους.

17 Μαϊ 2024

Όταν ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ

Πριν βρεθεί στο στόχαστρο του #MeToo, με 16 γυναίκες να τον καταγγέλουν για σεξουαλικά αδικήματα, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ.

17 Μαϊ 2024

Βίκυ Μοσχολιού: Σπάνια φωτογραφία από το ταξίδι της στη Βενετία

Το συγκινητικό σχόλιο της Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάτω από την δημοσίευση.

17 Μαϊ 2024

O Βαγγέλης Παπαθανασίου (ή απλά o θρύλος Vangelis) σε σπάνιες εικόνες

Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικός, ο σπουδαίος Vangelis, ήταν ένας λόγος για να νιώθουμε περήφανοι σαν Έλληνες.

16 Μαϊ 2024

Η πριγκίπισσα Σοφία νύφη στο πλευρό του Δον Χουάν - Οι τρεις γάμοι του πιο πολυσυζητημένου βασιλικού ζευγαριού

62 χρόνια πριν. Στον ορθόδοξο γάμο παρέστησαν γαλαζοαίματοι και ευγενείς από 29 χώρες.

15 Μαϊ 2024

Η σκληρή αλήθεια μιας πονεμένης ζωής- Η Καίτη Γκρέυ εξομολογείται 27 χρόνια πριν

Η υιοθεσία που την στιγμάτισε και η σύγκρουση με την θετή της μητέρα μέσα από τα λόγια της θρυλικής τραγουδίστριας.

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.

14 Μαϊ 2024

Slimane - Νίκος Αλιάγας: Όταν ο Αλιάγας βρισκόταν επί σκηνής με τον Slimane, τον Γάλλο που "μάγεψε" στη Eurovision

Ο Νίκος Αλιάγας είναι παρουσιαστής εδώ και πολλά χρόνια στο γαλλικό "The Voice: La Plus Belle Voix".

14 Μαϊ 2024

Όταν η Σαρλίζ Θερόν ζήτησε "προστασία" στα γυρίσματα του Mad Max, μετά τις απειλές του Τομ Χάρντι

Οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια σκληρή διαμάχη στα γυρίσματα της ταινίας "Mad Max: Fury Road".