ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο λατρεμένος μας E.T. επιστρέφει για να μας συγκινήσει ξανά 4 δεκαετίες σχεδόν μετά

Ποιος δε θυμάται τα κλάματα που είχαμε ρίξει με την τεράστια εισπρακτική επιτυχία του 1982;

Ο λατρεμένος μας E.T. επιστρέφει για να μας συγκινήσει ξανά 4 δεκαετίες σχεδόν μετά

Ε.Τ. ο Εξωγήινος είναι αμερικανική ταινία επιστημονικής φαντασίας, παραγωγής 1982, σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ και σε σενάριο της Μελίσα Μάθισον. Πρωταγωνιστούν οι Χένρι Τόμας, Ντι Γουάλας, Ρόμπερτ ΜακΝότον, Ντρου Μπάριμορ και Πίτερ Κογιότε. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Έλιοτ, ένα μοναχικό αγόρι που γίνεται φίλος με έναν εξωγήινο, τον Ε.Τ., ο οποίος έχει παγιδευτεί στη Γη. Ο Έλιοτ και τα αδέρφια του βοηθούν τον Ε.Τ. να επιστρέψει στο σπίτι του ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να τον κρατήσουν κρυμμένο από τη μητέρα τους και την κυβέρνηση.

Το κόνσεπτ της ταινίας βασίστηκε στο φανταστικό φίλο που δημιούργησε ο Σπίλμπεργκ μετά το διαζύγιο των γονιών του το 1960. Το 1980, ο Σπίλμπεργκ γνώρισε τη Μάθισον και μαζί ανέπτυξαν μια καινούρια ιστορία που προήλθε από την ταινία του Σπίλμπεργκ Night Skies που δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 1981 και ολοκληρώθηκαν το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου στην Καλιφόρνια. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ταινίες, ο Ε.Τ. ο Εξωγήινος γυρίστηκε με χρονολογική σειρά, ώστε να διευκολύνει τις συναισθηματικές ερμηνείες των νεαρών ηθοποιών.

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 11 Ιουνίου 1982. Έγινε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, ξεπέρασε το ρεκόρ της ταινίας Ο Πόλεμος των Άστρων και έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών, έναν τίτλο που κράτησε για 11 χρόνια. Απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς και θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας που έγιναν ποτέ. Έλαβε εννέα υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας, κερδίζοντας τέσσερα.

Το 1985 επανακυκλοφόρησε στους κινηματογράφους και ξανά το 2002 για να γιορτάσει η ταινία τα 20 χρόνια της, με αλλαγμένα πλάνα και πρόσθετες σκηνές.

Και σήμερα, μετά από τέσσερις δεκαετίες σχεδόν, ο E.T. επιστρέφει στα παλιά λημέρια του, εδώ στη γη, πρωταγωνιστώντας σε διαφήμιση τηλεοπτικής πλατφόρμας που ανήκει στον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Comcast. Στο διαφημιστικό φιλμ που έχει τίτλο «A Holiday Reunion» πρωταγωνιστεί ο Χένρι Τόμας που επιστρέφει κι αυτός στο ρόλο του Έλιοτ, ο οποίος τώρα είναι μεσήλικας πλέον και με δική του οικογένεια, μοιάζει πάντως να εξακολουθεί να ζει στα ίδια προάστια που υπήρξαν το σκηνικό για την ταινία του Σπίλμπεργκ.

Επιστρέφει επίσης και η εμβληματική μουσική υπόκρουση του Τζον Γουίλιαμς στο διαφημιστικό αυτό σποτ για την που έκανε ντεμπούτο στο δίκτυο NBC κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής Παρέλασης της Ημέρας των Ευχαριστηρίων στη Νέα Υόρκη, και θα συνεχίσει να προβάλλεται ανά τον κόσμο καθ΄ όλη την περίοδο των γιορτών μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Δείτε το βίντεο και θα νιώσετε ότι ο χρόνος έχει σταματήσει:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

Περισσότερα από

Stories

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.