ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μελίνα Μερκούρη: "Ο πρώτος άντρας που αγάπησα ονομαζόταν Σπύρος"

Σαν σήμερα στις 18 Οκτωβρίου 1920 γεννήθηκε η Μελίνα Μερκούρη, η τελευταία Ελληνίδα Θεά: Ένα αυτοβιογραφικό κείμενο από το βιβλίο της "Γεννήθηκα Ελληνίδα".

Έζησε μια ζωή σαν ταινία. Πρωταγωνίστησε στην καλλιτεχνική, την πολιτική και την κοινωνική ζωή της Ελλάδας την οποία ταξίδεψε, μέσα από διάφορους ρόλους και δράσεις της, σε όλο τον πλανήτη. Γι’ αυτό και έμεινε στην ιστορία ως η τελευταία Ελληνίδα Θεά!

"Ο πρώτος άντρας που αγάπησα ονομαζόταν Σπύρος. Ήταν υπερβολικά όμορφος, υπερβολικά γοητευτικός. Το στόμα του μύριζε γλυκύτερα απ' το στόμα οποιουδήποτε άντρα που γνώρισα ποτέ. Λάτρευα το αγκάλιασμά του, ένα αγκάλιασμα που ήταν αρωματισμένο με ροδόνερο και βασιλικό. Ήταν δυνατός. Ήταν ψηλός. Αγαπούσε τη γυναίκα του και την απατούσε. Αγαπούσε τους γιους του και τους φρόντιζε. Ένιωθε πάθος για μένα, κι αυτό έκανε τα παιδικά μου χρόνια πολύ ευτυχισμένα. Ο Σπύρος ήταν ο παπούς μου. Ήταν επίσης Δήμαρχος Αθηναίων επί τριάντα χρόνια.



Ο γιος του, ο Σταμάτης, ο πατέρας μου, ήταν επίσης προορισμένος για την πολιτική. Αλλά ακόμα κι όταν παντρεύτηκε στην προχωρημένη ηλικία των είκοσι δύο χρόνων με μια κοπέλα που ήταν είκοσι ενός, εξακολούθησε να ζει στο σπίτι του Μεγάλου Σπύρου και να κυριαρχείται από εκείνον. Ο Σπύρος ήταν η ανώτατη εξουσία. Όλοι ήμαστε σκλάβοι του αλλά ήταν μια γλυκιά σκλαβιά. [....] η μητέρα μου η Ειρήνη και η γιαγιά μου η Αμαλία, ήταν περιορισμένες στο σπίτι και στις χαρές του κεντήματος. Αν ποτέ έρριχναν μια λοξή ματιά σ' έναν άντρα, απειλούνταν με στραγγαλισμό ή και διώξιμο. Εξάλλου, κανένας Αθηναίος με λογική δεν θα τολμούσε να πλησιάσει μια γυναίκα της οικογένειας μας. Ο Μεγάλος Σπύρος είχε πιστόλια στο σπίτι. Αυτό ήταν γνωστό. Και ο πατέρας μου, όχι μόνο για έναν εντυπωσιακό κατάλογο από απιστίες αλλά και για το ανέμελο θάρρος του, ονομαζόταν "Ντ' Αρτανιάν".



Ακόμη και σαν παιδί αναγνώριζα το άδικο αυτών των διπλών κριτηρίων. Υπήρχαν πολλοί "Ντ' Αρτανιάν" στην Αθήνα, αλλά όχι αρκετές "Μυλαίδες". Αποφάσισα να γίνω η "Μυλαίδη" ή η Λαίδη Χάμιλτον ή η Μεγάλη Αικατερίνη, αλλά ασφαλώς να μην δεχθώ τη ζωή της μητέρας μου ή της γιαγιάς μου. Με λίγα λόγια, ήθελα ν' αλλάξω την εποχή. Αμφιβάλλω αν ήμουν εγώ υπεύθυνη γι' αυτό, αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει.



Τα παιδικά μου χρόνια ήταν πολύ ευτυχισμένα. Ο παπούς με προστάτευε. Μ' έπαιρνε μαζί του όπου κι αν πήγαινε. Όλα μάς διασκέδαζαν κι όλοι μάς ζήλευαν. Ήμουν η αγαπημένη του και ήταν παράδεισος να' σαι η αγαπημένη του αγαπημένου τέκνου της Αθήνας. Ιδιαίτερα τις απόκριες. Τις Κυριακές της απόκριας, διασχίζαμε την Αθήνα μέσα σ' ανοιχτό αμάξι κι ο άρχοντας της πόλης συναντούσε το λαό του. Κι εγώ ήμουν εκείνη που καθόταν δίπλα του. Αλλά πρώτα, μια μικρή πρόβα. Κάθισε ίσια, με αξιοπρέπεια, με σιγουριά. Υποκλίσου με χάρη, δεξιά, αριστερά. Πολύ καλά! Πάμε!



[....] Ας μην ξεχάσω τους σωματοφύλακες του παπού Σπύρου. Ήταν θαυμάσιοι και χρήσιμοι — η Ελλάδα, δόξα τω Θεώ ήταν πάντα θερμή χώρα και η συνεχής επανεκλογή του Μεγάλου Σπύρου, του δημιουργούσε μερικούς εχθρούς. Οι σωματοφύλακές του ήταν οι πρώτοι σύντροφοι μου στα παιχνίδια. Μ' άφηναν να πιάνω τα πιστόλια τους και να φοράω τις σιδερένιες γροθιές τους...

Όταν η Μελίνα ήρθε στον Κόσμο μας σαν Μελινάκι, το πραγματικό όνομά της ήταν Αμαλία Μαρία, αλλά η γιαγιά της παίζοντας με τα γράμματα και των δύο της ονομάτων έφτιαξε το Μελίνα. Και της έμεινε. Θα έλεγε χαρακτηριστικά η ίδια αργότερα "Ήμουν διάσημη πριν καν γεννηθώ". Πώς συνέβη αυτό; Γιατί γεννήθηκε σε μια από τις γνωστότερες οικογένειες της Ελλάδας. Ο παππούς της και ο πατέρας της είχαν περάσει και οι δύο από τον θώκο του δημάρχου Αθηναίων, ο παππούς της μάλιστα ήταν δήμαρχος για τριάντα ολόκληρα χρόνια. Η ίδια έμελλε να γίνει μόνο…κλητήρας - μια θέση όμως πολύ πιο σπουδαία από των δημάρχων, γιατί άνοιγε όλες τις πόρτες, καλούσε όλο τον κόσμο μέσα απ’ αυτές και τις κρατούσε ανοιχτές για την Ελλάδα.

Η εξουσία του "Μεγάλου Σπύρου" όπως τον έλεγε η αγαπημένη του εγγονή, ήτανε τεράστια και μάλιστα σε καιρούς πολύ δύσκολους για την Ελλάδα. Ήταν τότε που οι κυβερνήσεις άλλαζαν πριν να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους, τότε που ακόμη και βασιλιάδες έρχονταν και έφευγαν. Κι όμως ο Σπύρος Μερκούρης παρέμενε δήμαρχος επί τρεις ολόκληρες δεκαετίες, δικαιώνοντας την απόφασή του να αφήσει την Ιατρική και να ασχοληθεί με την πολιτική. Μια απόφαση που είχε βρει αντιμέτωπη πρώτα την ίδια του τη γυναίκα, που ένιωθε δικαιολογημένη ανασφάλεια: "Μη, Σπύρο, μην κάνεις τέτοια κουταμάρα! Θα αφήσεις τη θέση σου για να εκτεθείς αντίπαλος σε τόσα τζάκια;" "Δεν θα εκτεθώ, Αμαλία. Θα εκ-λε-γώ!" της είχε απαντήσει εκείνος με πείσμα και με αποφασιστικότητα – χαρακτηριστικά που κληροδότησε και στην εγγονή του.

Όπερ και εγένετο. Ο Σπύρος Μερκούρης εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων το 1899 σε ηλικία σαραντατριών χρονών. Ένα λειτούργημα (κι αυτό πρέπει να το βλέπουν όλοι οι κατοπινοί ευκαιριακοί μόνο δήμαρχοι Αθηναίων) που το άσκησε για μεγάλο χρονικό διάστημα, που έμεινε στην Ιστορία, χωρίς κούραση, με κέφι και με αγάπη για τα κοινά. "Ήταν άτρωτος, ήταν αγαπητός γιατί αγαπούσε. Νοιαζόταν για όλους στην Αθήνα. Όχι πίσω από ένα γραφείο, αλλά ενεργητικά, με άμεση φροντίδα. Εάν οι υπηρεσίες περισυλλογής απορριμμάτων δεν άδειαζαν τον σκουπιδοτενεκέ κάποιου, το μάθαινε και φρόντιζε να γίνει. Ήξερε τίνος το παιδί είχε διάρροια και του ’φερνε γιατρό - κι αλίμονο στον γιατρό που έκανε λανθασμένη διάγνωση. Ήταν σύμβουλος, δικηγόρος, προξενήτρα και επανορθωτής κακών. Στην πραγματικότητα ήταν ένας φύλαρχος" διηγείται η Μελίνα για τις "μέρες βασιλείας" του παππού της.

Ο "Μεγάλος Μερκούρης" περίμενε από τον γιο του τον Σταμάτη έναν διάδοχο, αφού οραματιζόταν τη δυναστεία Μερκούρη να μεγαλώνει και να θεριεύει, παραμερίζοντας πολιτικούς αντιπάλους. Την αρχική απογοήτευση όμως, που γεννήθηκε κορίτσι, την διαδέχτηκε η ευφροσύνη. Η χάρη και το ταμπεραμέντο της μικρής κέρδισαν τον δήμαρχο και δεν άργησε να γίνει η προστατευόμενή του. "Ήταν παράδεισος να είσαι η αγαπημένη του αγαπημένου τέκνου της Αθήνας" θα έλεγε η ίδια η Μελίνα.

Η προπαίδεια γι’ αυτό που εξελισσόταν, γι’ αυτό που θα γινόταν, έγινε στο σπίτι της: "Εμείς δεν ήμασταν πλούσιοι, αλλά ούτε και δεν είχαμε χρήματα για να φάμε. Όταν ήμασταν δήμαρχοι τρώγαμε καλύτερα, όταν δεν ήμασταν δεν τρώγαμε τόσο καλά, αλλά πάντα στο σπίτι υπήρχε ένα ανοιχτό τραπέζι, υπήρχαν άνθρωποι που θα ερχόντουσαν. Το έχω πει πολλές φορές ότι δεν κατάλαβα τί θα πει κοινωνική τάξη, από τον ποιητή μέχρι τον εργάτη. Είχα απίστευτη παιδική ηλικία, σε ένα σπίτι με τεράστια χρώματα, όχι όμως πλούσιο, είχαμε μια απίστευτη περιφρόνηση για το χρήμα".

Οι μέρες για τη μικρή Μελίνα κυλούσαν ξέγνοιαστα, με γελαστό το πρόσωπό τους. Άλλες φορές φορούσε τις περούκες της γιαγιάς της κι άλλες φορές τις γόβες της μαμάς, ερευνώντας τα άγνωστα ακόμη μέρη της θηλυκότητας και της ματαιοδοξίας. Και ήρθε μια μέρα, ενώ έπαιζε ανέμελα, το κακό μαντάτο: Η μαμά της θα αποκτούσε δεύτερο παιδί! Το νέο αυτό δεν ήταν καθόλου ευχάριστο για εκείνη. Θα έχανε τώρα την τρυφερότητα των δικών της, την προνομιακή της θέση. Πνιγμένη από θυμό και αντιδρώντας με τον μοναδικό της τρόπο, έπαψε να μιλάει στον πατέρα και στη μητέρα της. Ο πανέξυπνος παππούς Σπύρος συμμάχησε με την εγγονή του, λέγοντάς της ότι αν το νεογέννητο θα ήταν κορίτσι - κάτι που θα γινόταν ο χειρότερός της εφιάλτης - θα το στραγγάλιζε, θα το εξαφάνιζε οπωσδήποτε. Αν ήταν αγόρι, δεν θα έπρεπε να στεναχωριέται. Έριξε νερό στο κρασί της. Άρχισε να ξαναμιλά στη μητέρα της κι ένιωσε απέραντη ανακούφιση όταν μετά από κάποιους μήνες διαπίστωσε ότι το αδελφάκι της - για καλή του τύχη! - ήταν αγόρι. Αργότερα, η Μελίνα θα του έλεγε στα παιδικά τους παιχνίδια: "Εσύ είσαι ο άντρας και πρέπει να με προστατεύεις". Θα ήταν ο Σπύρος, με το όνομα του παππού τους, ο αδελφός της που θα στεκόταν κερί αναμμένο δίπλα της για το υπόλοιπο της ζωής της.

Και σε αυτουνού τη γέννα, όπως και πιο πριν στη γέννα της Μελίνας, ο πατέρας έλειπε και βρισκόταν στην αγκαλιά μιας καινούργιας ερωμένης του. Πέτρα του σκανδάλου αυτή τη φορά ήταν η ηθοποιός Μαρίκα Φιλιππίδου, που πέρα από τα κάλλη της είχε υπέροχα γαλαζοπράσινα μάτια. Επρόκειτο για την πρώην σύζυγο του Αττίκ - γι’ αυτήν που είχε γράψει το τραγούδι του "Είδα μάτια" και αργότερα το ακόμη πιο γνωστό "Ζητάτε να σας πω τον πρώτο μου σκοπό, τα περασμένα μου γινάτια. Ζητάτε "Είδα μάτια", με σχίζετε κομμάτια". Η μαμά της μικρής Μελίνας, πικραμένη από την απιστία κι από την εγκατάλειψη του συζύγου της, πήγε να μείνει με τη μητέρα της, κάτι που βύθισε σε μελαγχολία τη Μελίνα Μερκούρη: "Η γιαγιά ήταν καλή γυναίκα, αλλά αυστηρή και απαιτούσε τάξη και σιωπή. Κρατούσε τα παντζούρια μισόκλειστα. Το να πάμε από το σπίτι του παππού Σπύρου στο δικό της, ήταν σαν να πηγαίναμε από το καρναβάλι στο μοναστήρι. Μόνο η σπλαχνική απόφαση της μαμάς να μ’ αφήνει να πηγαίνω στον παππού για φαγητό κάθε μέρα, μ’ εμπόδισε να πάθω νευρικό κλονισμό".

Από την επιδημία όμως εκείνη της απιστίας δεν θα ξέφευγε ούτε ο παππούς της, ο δήμαρχος Αθηναίων (ανδρών και γυναικών). Γνωστός γυναικάς, ερωτεύτηκε μια ζουμερή Νανά. Θυμωμένες οι γυναίκες της οικογένειας, συγκάλεσαν συμβούλιο. Έπρεπε να βρεθεί τρόπος για να λογικευθεί ο "Μεγάλος Σπύρος". Αν και μικρή ακόμα η Μελίνα, πήρε κι αυτή τη στάση της. Αποφάσισε να συνεχίσει να τρώει μαζί του τα μεσημέρια, αλλά να μη του μιλάει. Εκείνος αντιμετώπισε τη σιωπή της με τη δική του. Η αγαπημένη του εγγονή τήρησε τη στάση της ακόμη και όταν της ζήτησε να τον συνοδεύσει στα εγκαίνια κάποιου ξενοδοχείου πέρα στην Κηφισιά, όπου θα παρευρισκόταν κι η ερωμένη του. Η νεαρή Μελίνα δεν δίστασε να μείνει ακίνητη σαν άγαλμα, όταν η Νανά τής έτεινε το χέρι να τη χαιρετήσει. Ήταν, αν όχι μια υποβόσκουσα ερωτική, τουλάχιστον μια φανερή διεκδικητική αντιπαράθεση. "Ήμουν τρελή από ζήλια" θα παραδεχτεί για εκείνο το σκηνικό.

Η πρώην τώρα σύζυγος του Σταμάτη Μερκούρη, δηλαδή η μαμά της, ξαναπαντρεύτηκε με έναν νεότερό της ευκατάστατο άντρα, που λεγόταν Λεωνίδας Ηλιόπουλος. Παρά τις αναμενόμενες αρχικές της αντιρρήσεις, η Μελίνα συμπάθησε τον πατριό της. Ο λόγος; Εύλογος: Δεν της χαλούσε χατίρι. Αυτά τα παιδικά βιώματα όμως αναμφισβήτητα σχημάτισαν τον χαρακτήρα της. "Εγώ έχω μια κακία με τους άντρες" θα έλεγε αργότερα, ώριμη γυναίκα πλέον. "Ήμουνα πάρα πολύ κακό κορίτσι. Τους ταλαιπωρούσα. Διότι η μάνα μου είχε τον πιο ωραίο άντρα της Ελλάδας, γιατί χώρισε πολύ νέα, γιατί άκουγα ότι όλοι οι άντρες είναι φριχτοί και απαίσιοι, κερατώνουν και σ’ αφήνουν. Και έτσι ήταν. Μέσα μου έλεγα "Εσύ μια μέρα θα τους εκδικηθείς" και νομίζω η φτιαξιά μου - και δεν μιλάω για την εξωτερική μου εμφάνιση - μου έδωσε τη δύναμη να μη φτάσω ποτέ στο γκρεμό, μόνο με τον Τζούλη έγινε αυτό".

Η απόφαση για το μέλλον πάρθηκε σε τρυφερή ηλικία να γίνει ηθοποιός. Η λατρεία της για την υποκριτική ήταν μια αγάπη που της τη μετέδωσε ο παππούς της, που ήταν θεατρόφιλος. Δείτε πώς τα λόγια της περιγράφουν την πρώτη της επαφή με το κοινό (που ήταν θαμώνες κάποιου καφενείου στις Σπέτσες) όταν ήταν ακόμη δέκα χρονών: "Φόρεσα τα ρούχα της μητέρας μου και μπήκα σε ένα απαγορευμένο καφενείο. Χόρεψα. Χόρεψα για τον κόσμο. Ο μυστηριώδης τηλέγραφος του νησιού έφερε τη μητέρα μου σε λίγα λεπτά. Δέχτηκα ένα μεγαλόπρεπο μνημειώδες χαστούκι. Τα χαστούκια έρχονται και φεύγουν, ξεχνιούνται. Το μόνο που είχε σημασία ήταν πως οι άνθρωποι με χειροκρότησαν και το χειροκρότημά τους μου ζέστανε την καρδιά".

Μια σταρ γεννιόταν.

"Καθώς μεγάλωνε" θα έλεγε ο πατέρας της χρόνια αργότερα "η μανία του θεάτρου την είχε κυριεύσει. Έτσι, δεν μου φάνηκε καθόλου παράξενο όταν κάποια στιγμή την είδα αποφασισμένη να θέλει να μπει στη Δραματική Σχολή. Το μόνο πρόβλημα γι’ αυτή της την απόφαση ήταν πώς θα το λέγαμε στον παππού της. Ευτυχώς δεν τον ενόχλησε. Το μόνο που είπε ο πατέρας μου στη Μελίνα ήταν κάτι που το έλεγε πάντα σε όλους μας: "Προσπάθησε να επιτύχεις με ό,τι καταπιαστείς". Η Μελίνα, που πάντα λάτρευε τον παππού της και ήταν και γι’ αυτόν η πιο μεγάλη του αδυναμία, δεν ξέχασε ποτέ τα λόγια του".

Ξέχασε όμως ότι ο παππούς της δεν θα ζούσε για πάντα. Αυτή είχε φτάσει στα δεκατέσσερα και είχε νιώσει τον πρώτο της απελπισμένο έρωτα για έναν άντρα εικοσιένα ολόκληρα χρόνια μεγαλύτερό της. Ήταν κορυφαίος ηθοποιός της εποχής εκείνης και γιος της επίσης ηθοποιού - αλλά γνωστότερης ως ποιήτριας - της Μυρτιώτισσας. Το όνομά του, Γιώργος Παππάς. Το τέλος αυτού του ερωτικού της σκιρτήματος χωρίς συνέχεια, γράφτηκε με την απόπειρα αυτοκτονίας της έφηβης Μελίνας όταν έπεσε στις ρόδες ενός αυτοκινήτου. Λες κι έγινε θαύμα, γλύτωσε με μερικούς μώλωπες. Η Μελίνα δήλωσε ότι υπήρξαν κι άλλες αγάπες αργότερα, αλλά ποτέ πιά δεν ξανασκέφτηκε να πεθάνει για έναν άντρα.

Όμως, λίγους μήνες αργότερα, "έπεσε του θανατά" για έναν άντρα. Ο "Μεγάλος Σπύρος" έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό. "Τρελάθηκα από τη λύπη. Για δύο εβδομάδες γελούσα υστερικά. Κατέστρεψα όλες τις φωτογραφίες του παππού μου που βρήκα. Με πρόδωσε. Μ’ έκανε να πιστέψω πως ήταν αθάνατος και μετά πέθανε. Τίποτα στο χαρακτήρα ή στο άτομό του δεν φαινόταν ποτέ θνητό. Υπάρχουν τέτοιου είδους άνθρωποι. Είναι τόσο ζωντανοί που δεν μπορείς να δεχτείς τον θάνατό τους".

* Το αυτοβιογραφικό κείμενο είναι από το βιβλίο

της Μελίνας Μερκούρη Γεννήθηκα Ελληνίδα, Ιούνιος 1995

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Μαϊ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη και τους γιους τους Γιάννη και Κων/νο τον Σεπτέμβριο του 1981 στο Ηρώδειο

Μία σπάνια φωτογραφία των δύο σπουδαίων κυριών του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου και των παιδιών τους.

17 Μαϊ 2024

Όταν ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ

Πριν βρεθεί στο στόχαστρο του #MeToo, με 16 γυναίκες να τον καταγγέλουν για σεξουαλικά αδικήματα, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ.

Περισσότερα από

Stories

17 Μαϊ 2024

Βίκυ Μοσχολιού: Σπάνια φωτογραφία από το ταξίδι της στη Βενετία

Το συγκινητικό σχόλιο της Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάτω από την δημοσίευση.

17 Μαϊ 2024

O Βαγγέλης Παπαθανασίου (ή απλά o θρύλος Vangelis) σε σπάνιες εικόνες

Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικός, ο σπουδαίος Vangelis, ήταν ένας λόγος για να νιώθουμε περήφανοι σαν Έλληνες.

16 Μαϊ 2024

Η πριγκίπισσα Σοφία νύφη στο πλευρό του Δον Χουάν - Οι τρεις γάμοι του πιο πολυσυζητημένου βασιλικού ζευγαριού

62 χρόνια πριν. Στον ορθόδοξο γάμο παρέστησαν γαλαζοαίματοι και ευγενείς από 29 χώρες.

15 Μαϊ 2024

Η σκληρή αλήθεια μιας πονεμένης ζωής- Η Καίτη Γκρέυ εξομολογείται 27 χρόνια πριν

Η υιοθεσία που την στιγμάτισε και η σύγκρουση με την θετή της μητέρα μέσα από τα λόγια της θρυλικής τραγουδίστριας.

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.

14 Μαϊ 2024

Slimane - Νίκος Αλιάγας: Όταν ο Αλιάγας βρισκόταν επί σκηνής με τον Slimane, τον Γάλλο που "μάγεψε" στη Eurovision

Ο Νίκος Αλιάγας είναι παρουσιαστής εδώ και πολλά χρόνια στο γαλλικό "The Voice: La Plus Belle Voix".

14 Μαϊ 2024

Όταν η Σαρλίζ Θερόν ζήτησε "προστασία" στα γυρίσματα του Mad Max, μετά τις απειλές του Τομ Χάρντι

Οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια σκληρή διαμάχη στα γυρίσματα της ταινίας "Mad Max: Fury Road".

14 Μαϊ 2024

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.

14 Μαϊ 2024

Ρίτα Χέιγουορθ: "Οι άνδρες κοιμούνται με τη Τζίλντα και ξυπνούν μαζί μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τη διάσημη φράση τηςπιο επιθυμητής κοκκινομάλλας του Χόλιγουντ που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1918. και πέθανε στις14 Μαΐου 1987.