ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ποια είναι η Αναστασία Ζαννή, η σοπράνο, που θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο την 25η Μαρτίου

Τον Εθνικό Ύμνο στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το πρωί της 25ης Μαρτίου, θα ψάλλει η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Ποια είναι η Αναστασία Ζαννή, η σοπράνο, που θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο την 25η Μαρτίου

Με την Τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης θα αρχίσουν την Πέμπτη 25 Μαρτίου οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η εκδήλωση αναμένεται να μεταδοθεί ζωντανά από τη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ στις 8 το πρωί, ανήμερα την 25η Μαρτίου.

Ακολούθως, τον εθνικό ύμνο θα ψάλλει η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή. Την ευθύνη της διοργάνωσης της εκδήλωσης αναλαμβάνει το ΓΕΕΘΑ, το οποίο και προσκάλεσε την Ελληνίδα σοπράνο προκειμένου να ερμηνεύσει τον Ύμνο εις την Ελευθερία, συνοδευόμενη από τη στρατιωτική μπάντα, με κορυφαίους μουσικούς από όλα τα Σώματα Στρατού, παρουσία της προεδρικής φρουράς.

Ποια είναι η Αναστασία Ζαννή


Αναστασία Ζαννή: Ποιά είναι η σοπράνο που θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο την 25η Μαρτίου
Η Αναστασία Ζαννή είναι μια ερμηνεύτρια που κατάφερε να περάσει τα σύνορα της Ελλάδας με το τραγούδι και τη δουλειά της. Έγινε γνωστή για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στο μουσικό talent show του ΑΝΤ1 "Fame Story" το 2005.

Στη συνέχεια η σοπράνο Αναστασία Ζαννή εκπροσώπησε με το τραγούδι της την Ελλάδα σε μεγάλα θεσμικά, καλλιτεχνικά και αθλητικά γεγονότα, ενώ χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού ανθρώπων που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη μουσική της χώρας μας.

Ποια είναι η Αναστασία Ζαννή, η σοπράνο, που θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο την 25η Μαρτίου
Η Αναστασία Ζαννή έχει τραγουδήσει προς τιμήν του πρώην Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον και της εκπροσώπου του Κονγκρέσου στο Λευκό Οίκο, Κάρολιν Μαλονέι, αλλά και στην τελετή βράβευσης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.


Τον περασμένο Δεκέμβριο εκπροσώπησε την Ελλάδα στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη, από την ελληνοαμερική ένωση ΑΧΕΠΑ, με αφορμή την ιστορική επέτειο της θυσίας των γυναικών από το Σούλι με τον περίφημο Χορό του Ζαλόγγου. Θέμα της συζήτησης ήταν "Η συμβολή των Γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση του '21".

Σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση με τη Νέα Υόρκη η καταξιωμένη λυρική τραγουδίστρια, προσκεκλημένη του Προέδρου του EMBCA Λου Κάτσος, ερμήνευσε ακαπέλα, συνοδευόμενη μόνον από παραδοσιακά κρουστά ζίλια, τις "Σουλιώτισσες" αλλά και το αμερικανικό εμβληματικό γκόσπελ κομμάτι "Battle Hymn of the Republic" προκαλώντας ενθουσιασμό και συγκίνηση.

Η Αναστασία Ζαννή έχει τραγουδήσει προς τιμήν του πρώην Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον και της εκπροσώπου του Κονγκρέσου στο Λευκό Οίκο, Κάρολιν Μαλονέι, αλλά και στην τελετή βράβευσης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Στο ενεργητικό της έχει μια sold out συναυλία στο ιστορικό Carnegie Hall στο Μανχάταν, αλλά και στο Keyaki Hall στο Τόκιο, ενώ βρέθηκε στην Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Καναδά και το Φεστιβάλ του UCLA για τα Special Olympics του Λος Άντζελες, με σπουδές τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου.

Φωτό: NDP

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

Περισσότερα από

Stories

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.